Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni @Obywatel Federacji,

w ostatnich dniach prezydentury V Prezydenta II Federacji Nordackiej - Kaspara Venira Waksmana-Dëtera, Pałac Prezydencki informuje o zorganizowaniu wystawy artystycznej pt. „Ostatki Prezydenckie”. Znajdą na niej państwo wybitne dzieła sztuki spod pędzli najbardziej wybitnych malarzy II Federacji Nordackiej, tak z Muratyki, jak i z Kirianii, Komarchii czy Klindii. Przedstawiają one ironiczną wizję ostatnich dni prezydentury naszego najukochańszego, ustępującego Prezydenta, który zmagał się z realową sraczką.

Serdecznie zachęcamy do odwiedzin wystawy, która odbędzie się w Pałacu Prezydenckim w Vělkym Městě Achkove.

IMG_7850.jpeg

„Ucieczka trupa” - spod pędzla malarza kiriańskiego

IMG_7851.jpeg

”Duch” - spod pędzla malarza koribijsko-muratyckiego

IMG_7853.jpeg

”Pola Płaczu” - spod pędzla malarza muratyckiego

IMG_7854.jpeg

„Stosy niepokonane” - spod pędzla malarza komarchijskiego

IMG_7856.jpeg

”Przed Narodem ukorzenie” - spod pędzla malarza nandyjskiego

Wystawa potrwa do 13 lipca 2025 roku. Po tym czasie zostanie odesłana w niebyt jako relikt przemijającej przeszłości.

Informację nadała Kancelaria Pałacu Prezydenckiego w Wielkim Mieście Achkovie.

Cytat

IMG_7855.jpeg

„Przykuc” - spod pędzla malarza nieznanego pochodzenia

Opublikowano

Ale piękne są te obrazy trzeba przyznać. A najbardziej spodobał mi się ten ,,Duch". Widać tutaj że artysta się postarał i takie rzeczy się ceni!

Opublikowano

Tak było!

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Obrazy piękne.

Jego Eminencja mgr. net Henryk  Tymoteusz  książę  kardynał  Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano
20 godzin temu, Leszek Ebe napisał:

Ale piękne są te obrazy trzeba przyznać. A najbardziej spodobał mi się ten ,,Duch". Widać tutaj że artysta się postarał i takie rzeczy się ceni!

Artysta: Maestro Gipitti

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...