• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Kontrola bezczynności Prezydenta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Wysoki Sądzie!

Składam wniosek o przeprowadzenie kontroli i pociągnięcie Prezydenta II Federacji Nordackiej Kaspara Waksmana do odpowiedzialności za bezczynność i zaniedbanie konstytucyjnych obowiązków.

4 lipca bieżącego roku Kongres uchwalił ustawę specjalną: Nowelizacja Ordynacji Wyborczej - przywrócenie ekskluzywności prawa głosu. Art. 48. ust. 1. Konstytucji II Federacji Nordackiej z dnia 20.07.2024 stanowi, że Prezydent rozpatruje ustawy Kongresu w ciągu 3 dni od ich uchwalenia. Czas ten minął 7 lipca bieżącego roku.

Pomimo upłynięcia konstytucyjnego terminu, do teraz Prezydent nie spełnił swojego obowiązku i nie podjął żadnej z dwóch możliwych decyzji: podpisania ustawy albo odesłania jej do Najwyższego Sądu Federalnego. Pozostawianie przez Prezydenta ustaw bez rozpatrzenia godzi w zasady państwa prawa i naraża państwo na destabilizację. 

Wnoszę o:

1. Stwierdzenie faktu bezczynności Prezydenta w zakresie rozpatrzenia ustawy w przewidzianym Konstytucją terminie.
    2. Zobowiązanie Prezydenta do niezwłocznego rozpatrzenia ustawy poprzez podpisanie jej lub skierowanie do Najwyższego Sądu Federalnego.

DW: @Sąd Federalny@Waksman

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Wniosek stał się bezcelowy, więc go wycofuję. Prezydent z opóźnieniem podpisał ustawę, a jego kadencja dobiega końca.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Udostępnij