Markus Wettin 153 Opublikowano 17 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Maja W takim razie pozostaje nam już tylko poczekać na ostateczne decyzje Jego Imperatorskiej Mości i możemy ruszać z tematem. 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 17 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Maja Panowie, reforma administracyjna to z pewnością ważna sprawa, ale proponuję, byśmy zaraz po jej finalizacji przeszli do palącej kwestii naszej strony głównej. W Bastionie mieliśmy piękną i bogatą w informacje stronę*, a w FN póki co mamy tylko jedno zdanie "Imperium Nandyjskie jest państwem stowarzyszonym z II Federacją Nordacką, którego historia rozpoczęła się w 2021 roku przy okazji jednej z wielu prób reaktywacji Brodrii". Trzeba zaktualizować i rozwinąć informacje o Imperium. Chętnie wezmę udział w pracach, ale najpierw trzeba ustalić z NKI, na co możemy liczyć - czy da się stworzyć podstrony dotyczące różnych gałęzi funkcjonowania państwa (tak jak to było Bastionie), czy ktoś nam to wrzuci, jak przygotujemy materiały... Aktualnie Nan Di nie może przyciągać obcych. Na stronie (na samym jej dole) jest o nas jedno zdanie. Nasz dział na forum też jest na samym dole, a na dodatek jest średnio przejrzysty. Trzeba to zmienić, bo inaczej cała para pójdzie w gwizdek. Kolejną kwestią jest uruchomienie państwowego czasopisma, składającego się z newsów, artykułów narracyjnych oraz propagandy w stylu aleksandryjskim. Tytuł proponuję również aleksandryjski - "Nasze Imperium"**. Jeżeli estetyka wydawanych przeze mnie (bardzo nieregularnie) czasopism jest dla Was wystarczająca, to mogę zajmować się składem. Liczę na patronat imperatorski @Peetri Romanaavoraz zaangażowanie wszystkich obywateli w tworzenie pisma. *https://bastionpollin.pl/nan-di/ A do tego strona Nowej Ordy: https://bastionpollin.pl/nowa-orda **https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-119.html + https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/search.php?action=results&sid=612c89380da170cc50d713737cb08f6c&sortby=lastpost&order=desc @Obywatel Nan Di 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja 17 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: Panowie, reforma administracyjna to z pewnością ważna sprawa, ale proponuję, byśmy zaraz po jej finalizacji przeszli do palącej kwestii naszej strony głównej. W Bastionie mieliśmy piękną i bogatą w informacje stronę*, a w FN póki co mamy tylko jedno zdanie "Imperium Nandyjskie jest państwem stowarzyszonym z II Federacją Nordacką, którego historia rozpoczęła się w 2021 roku przy okazji jednej z wielu prób reaktywacji Brodrii". Trzeba zaktualizować i rozwinąć informacje o Imperium. Chętnie wezmę udział w pracach, ale najpierw trzeba ustalić z NKI, na co możemy liczyć - czy da się stworzyć podstrony dotyczące różnych gałęzi funkcjonowania państwa (tak jak to było Bastionie), czy ktoś nam to wrzuci, jak przygotujemy materiały... Aktualnie Nan Di nie może przyciągać obcych. Na stronie (na samym jej dole) jest o nas jedno zdanie. Nasz dział na forum też jest na samym dole, a na dodatek jest średnio przejrzysty. Trzeba to zmienić, bo inaczej cała para pójdzie w gwizdek. Kolejną kwestią jest uruchomienie państwowego czasopisma, składającego się z newsów, artykułów narracyjnych oraz propagandy w stylu aleksandryjskim. Tytuł proponuję również aleksandryjski - "Nasze Imperium"**. Jeżeli estetyka wydawanych przeze mnie (bardzo nieregularnie) czasopism jest dla Was wystarczająca, to mogę zajmować się składem. Liczę na patronat imperatorski @Peetri Romanaavoraz zaangażowanie wszystkich obywateli w tworzenie pisma. *https://bastionpollin.pl/nan-di/ A do tego strona Nowej Ordy: https://bastionpollin.pl/nowa-orda **https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-119.html + https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/search.php?action=results&sid=612c89380da170cc50d713737cb08f6c&sortby=lastpost&order=desc @Obywatel Nan Di Całkowicie się solidaryzuję ze zdaniem mojego przedmówcy, szlachetnego Białego Chana! 😉 Strona rzeczywiście jest dla nowych mało przejrzysta i to łagodnie mówiąc. Jesteśmy gdzieś w połowie i trzeba się nieźle naszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja Dobrze Szanowni, Kończmy kwestię administracyjną, czy każdy zgadza się z następującym postanowieniem, które zostanie wpisane w naszą konstytucję: ”Imperium Nandyjskie składa się z włości: - Nadkrólewstwa Nandyjskiego - Chanatu Nowej Ordy - Wielkiego Księstwa Starobrodryjskiego” Szanowny @Reza I Pahlavi, ciekawy pomysł z Nadkrólestwem dlatego wykorzystany. Szanowny @Andrzej Ordyński, bardzo ciekawy pomysł. Niech każdy z nas zajmie się jakąś dziedziną naszego kraju i niech ją opisuje. Nauka to Twoja domena, regionami mogliby zająć się Panowie Pahlavi i @Borys Zamycki, a Szanowny @Markus Wettinmoże kulturą? Nie wiem jeszcze to podzielimy, każdy niech powie czym chciałby się zajmować. Osobiście zajmuje się siłami zbrojnymi, dlatego mógłbym zająć się tym w czasopiśmie. Także zakończmy kwestię podziału administracyjnego i niedługo zacznę poprawiać wygląd Naszej części forum. Potem przejdziemy do gazety i opisu forum. Także dyskutujmy dalej. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 19 Maja 46 minut temu, Peetri Romanaav napisał: Szanowny @Reza I Pahlavi, ciekawy pomysł z Nadkrólestwem dlatego wykorzystany. Zastanawiam się tylko, czy użycie przedrostka "nad" nie oznacza, że jest ono nadrzędne względem innych królestw, a przecież innych nie mamy. Może się czepiam, ale coś mi się tu gryzie. 47 minut temu, Peetri Romanaav napisał: a Szanowny @Markus Wettinmoże kulturą? Jak najbardziej, mogę coś podziałać w tym kierunku. 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja Właśnie nie wiem jak to brzmi. Już i tak zmieniłem „znienawidzoną” prowincję na włości. Nie mniej na Nan Di możemy dużo podziałać. Może to być jeszcze Domena Imperialna Nan Di. Bo Królestwo to akurat mityczne i jak dobrze pamiętam 5-ciu Królów było tylko w Nan Di. 😉 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 19 Maja A nie może być po prostu Cesarstwo? Imperium składałoby się (na ten moment) z Cesarstwa, Chanatu i Wielkiego Księstwa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja Może być. Nic się nie powinno stać jak Cesarstwo będzie w składzie Imperium. To przecież tylko nikronacje, prawda? 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 19 Maja Cesarstwo Indyjskie było częścią Imperium Brytyjskiego, i to nawet nie jako metropolia. Więc spokojnie, po wyzwoleniu Brodrii w składzie naszego Imperium zmieści się i drugie Cesarstwo. 🙂 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 119 Opublikowano 19 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 19 Maja Wasza Imperatorska Mość! Wasze Ekscelencje! Zgadzam się z zaproponowaną koncepcją podziału administracyjnego Nan Di. Metropolia mogłaby jak najbardziej zostać Cesarstwem - nie widzę ku temu żadnych przeciwwskazań. Jednocześnie jestem za tym, by stolica Imperium - Alelsanark Romanaavkud - była, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, Kompleksem Stołecznym niewchodzącym w skład żadnej innej części składowej Imperium i zarządzanym bezpośrednio przez Imperatora lub przez wyznaczonego przezeń Mera. Jeżeli chodzi o podział zadań, to ja zgłaszam gotowość do działania przede wszystkim na polach, na których, jak mi się wydaje, moja mikronacyjna aktywność przynosi względnie najlepsze owoce, a więc: język nandyjski oraz opisy fabularne, demograficzne i geograficzne regionów i miast. Mógłbym, na przykład, przeprowadzić ponowną analizę demograficzną Imperium Nan Di. Taka analiza była już przeprowadzana dla metropolii Nan Di oraz dla Nowej Ordy. W ciągu kilku tygodni mógłbym ją nieco odświeżyć i wzbogacić - przede wszystkim o Starobrodrię. Mogłaby to być dobra baza do dalszych fabularnych opisów. 4 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Witam wszystkich serdecznie 🙂 To Nadkrólestwo to o hellenistycznym państwie Greków baktryjskich, bo żyła w nim ludność grecka, macedońska, perska a nawet indyjska (pomysł zaczerpnięty z Teodora Parnickiego i jego powieści "Koniec "Zgody Narodów"). Każdy członek dynastii Eutydemidów miał w powieści własne królestwo, ale wszyscy byli posłuszni królowi kontrolującemu Baktrę, stolicę całego państwa. Co do mojej aktywności mikronacyjnej, to myślę na początku o hodowli koni i bydła, może jakieś niewielkie rolnictwo na własne potrzeby. Później wejdę w górnictwo, co doskonale wpasuje się w plany rozwoju energetyki naszego kraju :)) Szykuję również pewną niespodziankę pod względem narracji 😉 Sprawa jest rozwojowa. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 23 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja Skoro już jesteśmy w trakcie pisania naszej nowej ustawy zasadniczej pozwolę sobie już rozpocząć kwestię naszego podziału administracyjnego. Co sądzicie szanowni o takim zapisie? Najjaśniejsze Imperium Nandyjskie składa się z następujących włości: Cesarstwo Nandyjskie, które zarządzane jest przez Gubernatora z ramienia Imperatora. Chanat Nowej Ordy, który zarządzany jest dożywotnio przez dynastię Ordyńskich. Wielkie Księstwo Starobrodryjskie, które zarządzane jest przez Gubernatora z ramienia Imperatora. Kompleks Stołeczny Aleksanark Romanaavkud, który jest domeną Imperatora. 3 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 24 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 24 Maja Przepis poprawnie skonstruowany, natomiast widzę jeden problem z wpisywaniem go do ustawy zasadniczej - po każdej zmianie administracyjnej (lub podboju nowych ziem xD) trzeba będzie zmieniać konstytucję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 24 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja Czyli zostawiamy to? Przechodzimy dalej i ustawą uregulujemy podział administracyjny? 😅 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 24 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 24 Maja (edytowane) 8 godzin temu, Peetri Romanaav napisał: Czyli zostawiamy to? Przechodzimy dalej i ustawą uregulujemy podział administracyjny? 😅 Myślę, że tak. Ustawą albo ukazem, w sumie w naszym ustroju na jedno wychodzi, bo i tak najwyższym prawodawcą jest Imperator. 😉 Jeszcze w kwestii Nowej Ordy, nasza Jasa stanowi, że urząd Chana przekazywany jest na mocy decyzji ustępującego przywódcy. A gdyby ustępujący przywódca nie zostawił testamentu, decyzja należy do Kurułtaju. Więc niekoniecznie tron przechodzi w ramach "dynastii Ordyńskich". Nie ma to znaczenia praktycznego, bo ja abdykacji nie planuję, ale tak gwoli ścisłości prostuję. 😉 Edytowane 24 Maja przez Andrzej Ordyński 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 119 Opublikowano 24 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 24 Maja Również jestem za tym, by zapis o podziale administracyjnym - w brzmieniu zaproponowanym przez Jego Imperatorską Mość - znalazł się w odpowiednim ukazie. Ustawa Zasadnicza mogłaby ewentualnie zawierać wzmiankę, że podział administracyjny Imperium jest regulowany na poziomie ukazu. Jeżeli chodzi o Nową Ordę, to, biorąc pod uwagę zastrzeżenia Chana, proponuję następujący zapis: Chanat Nowej Ordy, którego zarządca jest wybierany zgodnie z miejscowym prawem i zwyczajami 3 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 24 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 24 Maja 1 godzinę temu, Borys Zamycki napisał: Również jestem za tym, by zapis o podziale administracyjnym - w brzmieniu zaproponowanym przez Jego Imperatorską Mość - znalazł się w odpowiednim ukazie. Ustawa Zasadnicza mogłaby ewentualnie zawierać wzmiankę, że podział administracyjny Imperium jest regulowany na poziomie ukazu. I ja również popieram takowe rozwiązanie. 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Szanowni, Mając na uwadze dobro naszej Ojczyzny pozostaje nam tylko i wyłącznie napisać pierwszą demokratyczną konstytucję Imperium Nandyjskiego. Jak dobrze wiemy, wszyscy szykujemy się do jednego wielkiego kroku ku zjednoczeniu naszej podzielonej ziemi pod sztandarem Nan Di. Proponuję, aby nasza konstytucja zawierała "bezpieczniki" takiej jak możliwość przejęcia władzy przez Imperatora w przypadku zaistnienia sytuacji kryzysowej takiej jak mała aktywność obywateli, czy też ich zmniejszona ilość. Czy każdy z obecnych ma jakieś pomysły? Po napisaniu ustawy zasadniczej moglibyśmy ją uchwalić i przejść do dalszych prac. Czeka nasz gazeta narodowa (państwowa), czy też strona Imperium Nandyjskiego. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 27 Maja W dniu 25.05.2025 o 09:51, Peetri Romanaav napisał: Mając na uwadze dobro naszej Ojczyzny pozostaje nam tylko i wyłącznie napisać pierwszą demokratyczną konstytucję Imperium Nandyjskiego. Osobiście proponuję, aby prace nad ustawą zasadniczą odbywały się na Discordzie, tak aby wszyscy obywatele Nan Di mogli brać udział w jej tworzeniu. Można powiedzieć, że będzie to coś na wzór konstytuanty. Oczywiście stworzymy również odpowiedni dokument w Google Docs, aby każdy miał na bieżąco wgląd w postępy prac. 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 4 godziny temu, Markus Wettin napisał: Osobiście proponuję, aby prace nad ustawą zasadniczą odbywały się na Discordzie, tak aby wszyscy obywatele Nan Di mogli brać udział w jej tworzeniu. Można powiedzieć, że będzie to coś na wzór konstytuanty. Oczywiście stworzymy również odpowiedni dokument w Google Docs, aby każdy miał na bieżąco wgląd w postępy prac. Wszystko pięknie, tylko mam organiczną niechęć do Disca 🙂 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 28 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 28 Maja 4 godziny temu, Reza I Pahlavi napisał: Wszystko pięknie, tylko mam organiczną niechęć do Disca 🙂 😉 Rozumiem, jednak nie widzę zbytnio innej alternatywy, gdzie indziej moglibyśmy zrobić sobie grupkę roboczą. Na forum możemy informować o obecnych postępach, ale do szybkiej wymiany zdań i pomysłów niezbyt się ono nadaje. 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 119 Opublikowano 28 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 28 Maja Również nigdy nie byłem za nadmiernym wyprowadzaniem aktywności z forum na Discorda. Ale z jednej strony rozumiem argumenty JE Wettina, a z drugiej zdaję sobie sprawę, że wysyłanie wiadomości na tym forum to dodatkowo proces bardzo czasochłonny. Dlatego jestem za pracami na Discordzie. 1 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 28 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 28 Maja A ja w ogóle wątpię, że napiszemy konstytucję poprzez burzę mózgów. Ktoś musi to wziąć na siebie, a potem pozostali będą proponować zmiany. Jak zajmie miesiąc lub dwa to trudno. Jeśli absolutnie nikt się nie zgłosi, to ja mogę się poświęcić i posiedzieć nad tym w lecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 5 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: A ja w ogóle wątpię, że napiszemy konstytucję poprzez burzę mózgów. Ktoś musi to wziąć na siebie, a potem pozostali będą proponować zmiany. Jak zajmie miesiąc lub dwa to trudno. Jeśli absolutnie nikt się nie zgłosi, to ja mogę się poświęcić i posiedzieć nad tym w lecie. Świetnie, bo u każdego z czasem jest różnie. No i ostatecznie decyduje Cesarz, więc jego wola pewnie będzie ponad konstytucją 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 28 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja Cóż, mogę usiąść i zacząć pisać. Wrócimy do rozmowy, a raczej do głosowania jak wszystko będzie gotowe. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi