Femme Mystere 170 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 (edytowane) Szanowni Państwo, Witam znów po dłuższym epizodzie realiozy. Zważywszy na to, że nie było mnie dłuższy czas, będę wdzięczna za informację, czy wciąż formalnie piastuję jakieś stanowisko. Jeśli nie, chciałabym rozpocząć swój rajd w celu zdobycia prezydentury. Chętnie przyjmę jakieś intratne stanowisko, czekam na propozycje 😄 Edytowane 13 Października 2024 przez Femme Mystere 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 13 Października 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Dzień dobry, szia i dasz bór! Witamy z powrotem. O ile się orientuję, wciąż jest Pani Freutreggerką swojego Freutu, a domyślam się, że i z MAP Pani nie wyrzucili 🙃. 56 minut temu, Femme Mystere napisał: Jeśli nie, chciałabym rozpocząć swój rajd w celu zdobycia prezydentury. Chętnie przyjmę jakieś intratne stanowisko, czekam na propozycje 😄 Muratyckiej czy nordackiej? 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 13 Października 2024 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Godzinę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Muratyckiej czy nordackiej? 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Dzięki za informację @Bolesław Kirianóo von HohenburgZatem musze odkurzyć biurka w Rammstein i MAP. Ale Obka chyba straciłam? @Kamiljan de Harlinczyta mi w myślach 😄 ale może warto zacząć od Muratyki, a potem w glorii chwały iść po nordacką. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 13 Października 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 4 minuty temu, Femme Mystere napisał: Ale Obka chyba straciłam? Niestety. Ale zawsze można odrobić. Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 13 Października 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 7 godzin temu, Femme Mystere napisał: Szanowni Państwo, Witam znów po dłuższym epizodzie realiozy. Zważywszy na to, że nie było mnie dłuższy czas, będę wdzięczna za informację, czy wciąż formalnie piastuję jakieś stanowisko. Jeśli nie, chciałabym rozpocząć swój rajd w celu zdobycia prezydentury. Chętnie przyjmę jakieś intratne stanowisko, czekam na propozycje 😄 Matko Bosko, doczekałem się tego pięknego momentu! Witaj z powrotem! 😄 Miło mi cię ponownie widzieć kochana! Informacyjnie - w Muratyce dalej jesteś Freutreggerem Freutu Rammsteistadt 😉 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Dziękuję za miłe słowo. Powoli ogarniam tematy 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Bez wątpienia Frau @Femme Mystere jest tu zawsze mile widziana jak i zasługom jej jako osoby mimo wszystko zza granicy odmówić się nie da. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Jak by na to nie patrzeć, to mój nie pierwszy rok w mikronacjach, Herr @Albert Fryderyk de Espada. Zważywszy na to, że np. Edelweiss nie oferuje praktycznie żadnego rozwoju w aspekcie politycznym, poszukiwałam alternatywy. Jedynie Nordata prezentuje wiele bardzo ciekawych projektów. Nazwałabym ją nieoszlifowanym diamentem, który jako jedyny w Pollinie wykazuje w moim mniemaniu potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 W sumie z tych samych lub raczej przeciwnych powodów na stałe zawitałem do Edelweiss. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 13 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Edelweiss ma pozytywną atmosferę, opartą o szacunek względem wszystkich członków. Poza tym stawiamy na klimat i fabularyzację. Myślę, że to też jest fajne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 15 Października 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 W dniu 13.10.2024 o 17:58, Femme Mystere napisał: Edelweiss ma pozytywną atmosferę, opartą o szacunek względem wszystkich członków. Poza tym stawiamy na klimat i fabularyzację. Myślę, że to też jest fajne. Mieliśmy chyba już kiedyś dyskusję czy potrzeba jest nam polityka w Edelweiss i aż dziwne było że przytłaczająca część społeczeństwa opowiedziała się przeciw. Niby było to pewne ale żeby wszyscy praktycznie jednogłośnie, czegoś takiego nie pamiętam jak żyje. System Oberhauptowski działa chyba tylko przez wzgląd kto pełni tą funkcję. Bez urazy ale jak go zabraknie i kto inny bierze się za rządzenie to już pojawiają się jak by to lekko ująć komplikację. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 17 Października 2024 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 (edytowane) Bo polityka w mikro może doprowadzać do rozkładu. Nie wiem jak to należy regulować, żeby to dobrze działało i nie powodowało wiecznych scysji. Tak jak w Księstwie Sarmacji doprowadzało zarówno do rozognionych sporów, jak i do obrzydliwej stagnacji, gdy władza kumulowała się w rękach grup wzajemnej adoracji. Dlatego właśnie EDL odżegnało się od polityki, chcąc postawić na użytkowników, którzy nie tyle poszukują dowartościowania przez nobilitację, jak miejsca wspierającego kreatywność, swoistą "piaskownicę". Ktoś powie, że to może nieco "słodkopierdzące", ale szczerze to ja to lubię 🙂, ale polityka też zawsze mnie w mikro pociągała. Nie spodziewam się, by ktokolwiek inny kiedykolwiek miał zasiąść za oberhauptowskim biurkiem. Poznałam Herr Oberhaupta na tyle dobrze, by móc przypuszczać, że prędko nie znudzi mu się Edelweiss. Jest zaangażowany i charyzmatyczny. Mnie to akurat pasuje w Edelweiss, bo to Oberhaupta twór, dzieło i scheda i ma prawo zrobić z tym cokolwiek uważa za słuszne. A jak widać, do tej pory miał słuszność w większości spraw. To jest jakiegoś rodzaju fenomen w mikro, bo w wielu innych mikronacjach, gdy komuś przyrasta korona do głowy, zwykle nie kończy się to dobrze. Bo wraz ze spadkiem aktywności władcy praktycznie zabiera mikro ze sobą do grobu. Tak jak np. w przypadku Teutonii, gdzie Joanna Izabela nie chce abdykować, choć przecież praktycznie tylko z powodu własnego "widzimisię" i szeregu katastrofalnych decyzji doprowadzią do obecnej sytuacji. Edytowane 17 Października 2024 przez Femme Mystere 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 18 Października 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 21 godzin temu, Femme Mystere napisał: Bo polityka w mikro może doprowadzać do rozkładu. Nie wiem jak to należy regulować, żeby to dobrze działało i nie powodowało wiecznych scysji. Tak jak w Księstwie Sarmacji doprowadzało zarówno do rozognionych sporów, jak i do obrzydliwej stagnacji, gdy władza kumulowała się w rękach grup wzajemnej adoracji. Dlatego właśnie EDL odżegnało się od polityki, chcąc postawić na użytkowników, którzy nie tyle poszukują dowartościowania przez nobilitację, jak miejsca wspierającego kreatywność, swoistą "piaskownicę". Ktoś powie, że to może nieco "słodkopierdzące", ale szczerze to ja to lubię 🙂, ale polityka też zawsze mnie w mikro pociągała. Nie spodziewam się, by ktokolwiek inny kiedykolwiek miał zasiąść za oberhauptowskim biurkiem. Poznałam Herr Oberhaupta na tyle dobrze, by móc przypuszczać, że prędko nie znudzi mu się Edelweiss. Jest zaangażowany i charyzmatyczny. Mnie to akurat pasuje w Edelweiss, bo to Oberhaupta twór, dzieło i scheda i ma prawo zrobić z tym cokolwiek uważa za słuszne. A jak widać, do tej pory miał słuszność w większości spraw. To jest jakiegoś rodzaju fenomen w mikro, bo w wielu innych mikronacjach, gdy komuś przyrasta korona do głowy, zwykle nie kończy się to dobrze. Bo wraz ze spadkiem aktywności władcy praktycznie zabiera mikro ze sobą do grobu. Tak jak np. w przypadku Teutonii, gdzie Joanna Izabela nie chce abdykować, choć przecież praktycznie tylko z powodu własnego "widzimisię" i szeregu katastrofalnych decyzji doprowadzią do obecnej sytuacji. Dlatego u nas szukamy nowego, rewolucyjnego rozwiązania, które polityką nie doprowadzi do rozkładu, tylko do rozwoju i dobrej zabawy. Pokładam wielkie nadzieje w nowy system polityczny w IV Republice, bo jak odniesie sukces, to niedługo cała II Federacja będzie się tak bawić. Oby nam to na dobre wyszło 😛 2 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi