Waksman 1 340 Opublikowano 15 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Velke' Me'sto Achkov, dnia 15 maja 2024 POZEW CYWILNY Wysoki Sądzie! Pozywam @Henryk Ziemiański o podżeganie społeczeństwa przeciwko mojej osobie, naruszając moje dobre imię oraz dobra osobiste, zaburzając moje poczucie bezpieczeństwa jako obywatela. UZASADNIENIE W dniu 15 maja 2024 roku pozwany w dziale "Komarchia Nordacka" opublikował wątek o tytule "Marsz Przeciw Lewactwu w Achkovie", w którego treści padły słowa podżegające społeczeństwo II FN do, cytuję, "Pozbycia się Waksmana, a NKI oddać w ręce ludu", które bezpośrednio zagrażają mojej osobie, i naruszają mój dobrostan, poczucie bezpieczeństwa, dobre imię oraz dobra osobiste. Wnioskuję wypłatę sumy 5 000 ? odszkodowania za straty na zdrowiu psychicznym na korzyść powoda, a także opublikowanie oficjalnych przeprosin mojej osoby. /-/ Kaspar Venir Waksman-Dëter MATERIAŁ DOWODOWY DW: @Benjamin Romanow 2 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonid Repulijski 346 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Velke Mesto Achkov, 22 Srpen 2024 Z A R Z Ą D Z E N I E Zarządzam, co następuje: Działając na wniosek Kaspara Waksmana wszczynam postępowanie przeciwko Henrykowi Ziemiańskiemu w sprawie naruszenia dóbr osobistych; Nadaję sprawie sygnaturę DO/1/24; Wyznaczam siebie na przewodniczącego składu orzekającego. Leonid Repulijski Sędzia Najwyższy Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonid Repulijski 346 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Wzywam @Henryk Ziemiański na przesłuchanie. Proszę uprzejmie odpowiedzieć na pytania: Czy przyznaje się Pan do winy? Czy mógłby Pan opisać wydarzenia z dnia 15 maja bieżącego roku? Co miał Pan na myśli wypowiadając słowa Czas pozbyć się Waksmana? Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański 201 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) Wysoki Sądzie, 1. Przyznaję się do winy. 2. W tym dniu był organizowany Marsz Przeciw Lewactwu, którego celem był protest przeciwko lewicowości w II FN. Wygłosiłem przemówienie, w którym zawarłem tezę, że NKI należy przeobrazić z instytucji prywatnej na instytucję państwową. 3. Chodziło mi wtedy, że Pan Kaspar Waksman-Dëter ma nieograniczoną władzę w NKI. Chciałem tymi słowami zaznaczyć, że prezes NKI ma być wybierany demokratycznie. Jeśli tymi słowami Pana Waksmana uraziłem, to najmocniej przepraszam. Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Henryk Ziemiański Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin Vajs-Spiker Były Premier II Federacji Nordackiej Kongresman IV kadencji Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej II Prezydent II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonid Repulijski 346 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Przejdziemy teraz do odczytywania wyroku NSF. WYROK w imieniu II Federacji Nordackiej Najwyższy Sąd Federalny rozpoznawszy sprawę o sygnaturze DO/1/24 orzeka, co następuje: Henryk Ziemiański naruszył dobra osobiste Kaspara Waksmana. Z tytułu art. 20. ust. 4. KK na wniosek oskarżyciela nakładam na oskarżonego obowiązek: zadośćuczynienia wyrządzonej szkody w formie pieniężnej w wysokości 165,29? (200 mikro) na rzecz poszkodowanego za pośrednictwem Międzynarodowego Banku Pollinu, publikacji przeprosin w wątku, w którym doszło na naruszenia dóbr osobistych poszkodowanego. UZASADNIENIE Oskarżony popełnił wykroczenie z art. 17b. ust. 2. Kodeksu Karnego, wzywając w trakcie wydarzenia przed masową publiką do "pozbycia się" Kaspara Waksmana. Słowa oskarżonego naraziły poszkodowanego na niebezpieczeństwo oraz godziły w dobre imię poszkodowanego. Ze względu na przyznanie się poszkodowanego do winy, zrozumienie swojego błędu i wydanie przez niego niepublicznych przeprosin, jednak przy niepomijalnej szkodliwości społecznej czynu, zdecydowaliśmy się wymierzyć karę pieniężną w najniższym wymiarze (to jest: 200 mikro) na rzecz poszkodowanego oraz obowiązek przeprosin publicznych. Niniejszy wyrok jest prawomocny. Do wiadomości: @Waksman, @Henryk Ziemiański. Leonid Repulijski Przewodniczący Składu Orzekającego 1 Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi