• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Demonstracja Antywojenna

Gość Andrzej Płatonowicz Ordyński
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2IWM-HU-36255-anti-conscription-march-19

Przed budynkiem Kongresu zebrały się tysiące mieszkańców Federacji Nordackiej, którzy niezależnie od dzielących ich na co dzień różnic sprzeciwiają się udziałowi Nordaty w konflikcie osiecko-teutońskim. Motywacje demonstrantów są różne: polityczne, religijne, humanistyczne lub po prostu patriotyczne. Nikt z zebranych nie widzi sensu w udziałowi w wojnie, która nijak nie dotyczy ich ojczyzny. W czasie protestu wznoszące są hasła takie jak "Kirianóo do okopów!", "To nie nasza wojna!" oraz "Nigdy więcej wojny!".

Protestujący przypominają klęskę muratyckich wojsk w Magnifikacie podczas Operacji "Busola" oraz przestrzegają przed powtórzeniem się tego scenariusza.

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Ależ oczywiście, że jeżeli się zdecydujemy na interwencję, to pojadę do okopów - o ile @Albert Fryderyk de Espada mnie do woja przyjmie.

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Skoro Pan Premier przejazdem przebywa już w kraju, to może wyjdzie do manifestantów i wyjaśni im, dlaczego chce wepchnąć Federację Nordacką na lewe sanki i wciągnąć ją w niezwiązane z jej żywotnymi interesami konflikty międzynarodowe? Nikt do końca nie wie o co pokłócił się Osiek i Teutonia, więc dlaczego musimy opowiadać się po którejś ze stron? Żadne z państw zaangażowanych w konflikt nie jest naszym sąsiadem, więc co nam do tego? Niech wygra lepszy.

Nie mówiąc już o tym, że dążenia niepodległościowe Teutończyków, uwieńczone odzyskaniem pełnej niepodległości w 2020 r., doprowadziły do dezintegracji sarmackiego imperium, które próbowało rozszerzać swoje wpływy także na Nordatę. Nie sympatyzuję z władzami teutońskimi, mam do nich całkowicie neutralny stosunek, ale należy zadać sobie pytanie, w czyim interesie jest wojna przeciwko Teutonii? Czy walka z wrogami Sarmacji także była przedmiotem rozmów w Winkulii, rządzonej przez sarmackiego polityka Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka?

• 2 lata później...
    Opublikowano

@Andrzej Ordyński Jak się Pan Premier odniesie do powyższych swych wypowiedzi?

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

10 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

@Andrzej Ordyński Jak się Pan Premier odniesie do powyższych swych wypowiedzi?

Nie śledziłem, jak rozwinęła się sytuacja między Teutonią i Osiekiem. 

Ale co do meritum, dalej uważam, że Federacja Nordacka nie powinna angażować się w konflikty między państwami trzecimi. 

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

1 minutę temu, Andrzej Ordyński napisał:

Nie śledziłem, jak rozwinęła się sytuacja między Teutonią i Osiekiem. 

Ale co do meritum, dalej uważam, że Federacja Nordacka nie powinna angażować się w konflikty między państwami trzecimi. 

To nie państwa trzecie, Osiek to nasz sojusznik.

99792411588297495.png

Opublikowano

Nie Wysoki Sądzie, nie pamiętam tych dzieci wywiezionych na Doctrinę. No nie pamiętam, proszę to sobie wyobrazić! Znaczy nie wiem czy pamiętam, może pamiętam, ale jest ogromna szansa że nie pamietam.

99792411588297495.png

Opublikowano

3 godziny temu, karol flibustier keane napisał:

A konflikt miedzy państwami czwartymi? Właśnie jakieś wysepki są armowane przez osadzenie wojsk....

E, to tylko swoi, w dodatku państwo pierwsze walczy z bezpaństwowością.

NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

Wiadomo, że nasi. Jakby tamci mieli, już by tu wszędzie było Pustkowie Winków Dwa.

NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne
    W dniu 27.01.2026 o 11:12, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Nie Wysoki Sądzie, nie pamiętam tych dzieci wywiezionych na Doctrinę. No nie pamiętam, proszę to sobie wyobrazić! Znaczy nie wiem czy pamiętam, może pamiętam, ale jest ogromna szansa że nie pamietam.

Ja pamiętam, tyle radości nam sprawiły na Wyspie. 

• Kocham to! 1
    • Wow 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png