Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

„Skutki jednak pozostają takie same - w ciągu nocy protestujący przemaszerowali przez centrum miasta dewastując je, m. in. wybijając szyby w punktach usługowych, przewracając śmietniki”

Minuta ciszy dla powybijanych szyb w publicznych punktach usługowych i przewracanych rządowych budynków. [*]

Edytowane przez Adelajda Radziwiłłówna
  • Lubię to 1
  • Smuteczek 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

Szczerze myślałem, że po ostatnich "zamieszkach" wcale tam nie ma już szyb, a przynajmniej tak to przedstawiano. Pomijając, że dziwi mnie, że zostali tam jeszcze jacyś Kiriowie. I oczywiście tak, osobiście ich przekupuję, by protestowali, fundusze na to pozyskuję od Świętego Mikołaja i z łapówek, które otrzymuję z Cesarstwa Schaletau za utrzymywanie jego istnienia w sekrecie. Oj, wygadałem się.

• Sigma 1
  • Podejrzane 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano

https://spolecznosc.bialenia.net.pl/showthread.php?pid=6769#pid6769

U mnie odwrotnie - Bolek, Burek i August są dla mnie największym rozczarowaniem od wielu, wielu lat; w sumie od czasu Burbona-Contiego.

trójka TOF.PNG

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
  • Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

101005704499838954.jpg

• Smuteczek 2
Opublikowano

Szok i smutek, głównie smutek.

• Smuteczek 3
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza

Discord:

Opublikowano
Opublikowano
18 minut temu, Piotr Suworow napisał(a):

Mówiąc o fikcji miałem na myśli zbyt duże połacie zajmowane przez państwa czysto narracyjne.

To na pewno temat na pasjonującą dyskusję w gronie Nordaciarzy, chociaż sam prezentuję stanowisko odwrotne. Bądźmy łagodni, pozwólmy noffym (i starym) na zwykłą zabawę, bo inaczej skończymy jak martwa większość Zachodu Mikroświata™ w którym każdy piksel ma przypisaną dwudziestoletnią historię i nic nie można tam zmienić. 

• Lubię to 2
  • Kocham to! 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
39 minut temu, Piotr Suworow napisał(a):

Mówiąc o fikcji miałem na myśli zbyt duże połacie zajmowane przez państwa czysto narracyjne.

Myślę, że dla spójności narracyjnej warto, aby państwa narracyjne wypełniały pustkę po realnie upadłych państwach. To, że jakieś mirki przestały być aktywne, nie oznacza, że cała kultura, język i religia przez nich rozwijana zniknęła z Pollinu. Dawne państwa wywierały wpływ na losy obecnie żyjących mirkonacji. Narracjokracje ułatwiają też powstawanie nowych funkcjonalnych państw, bo noffi mogą łatwiej zapoznać się z historią i obecną sytuacją regionu. A jak ktoś chce zrobić państwo i jego kulturę całkowicie oderwaną od przeszłości, to może usypać coś nowego na Ijużu i zacząć z czystą kartą. Na Pollinie każdy znajdzie coś dla siebie. 

• Lubię to 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

ff tym myślę, że ta tzw. hiSStoria oceni że no ten tzw. patokolonialyzm był no spk

• Kocham to! 1
Opublikowano

Na bialenii nieironicznie uważa się "yoyonacjonowanie" za zjawisko niepożądane i znowu podlizuje się tzw Starrym Mirkonautom. Ciekaffe czy trzeba będzie kolejnej dekady, żeby reodkryli zbazoffanie nordackości

• Smuteczek 2

99792411588297495.png

Opublikowano

ff tym no duch głupkoffatości ich opuścił

• Smuteczek 2
Opublikowano

W Bialenii dochodzi do ratyfikacji traktatu o Wspólnocie Narodów, czyli, o ile dobrze rozumuję, trochę takiego ich NUI (przepraszam za straszliwe uproszczenie).

• Wow 1

Discord:

Opublikowano (edytowane)

101005704499839311.png

ff tym dostałem bana (na sffobodne pisanie) na ej-aj-slop-landii za pisanie rzeczy, które się nie podobają. braffo?

Edytowane przez Burek
  • Smuteczek 2
Opublikowano

Literalnie 1984. Mam nadzieję, że zastosują tam podobną logikę do własnych ancymonów, przede wszystkim policjanta myśli leszka, który też ma trochę na bakier z tym no tzw polskim no językiem

• Smuteczek 2

99792411588297495.png

Opublikowano (edytowane)

ff tym no ty nie rozumiesz, ff tym no mikronacje to poffażna spraffa, musi być poziom tzw. ffysoki, żeby no móc w spokoju postoffać obrazy maestry beatki

Edytowane przez Burek
  • Sigma 1
Opublikowano
1 minutę temu, Burek napisał(a):

ff tym no ty nie rozumiesz, ff tym no mikronacje to poffażna spraffa, musi być poziom tzw. ffysoki, żeby no móc w spokoju postoffać obrazy maestry beatki

no ff tym nie m0żna odstraszać no mcmelkora i innych STARRYCH no bo kto ffie może no przyjdą coś pogłaszą po no głuwce za to że poziom jest no ffysoki

• Ogień! 1

99792411588297495.png

Opublikowano

To nie jest kijwdupizm — to dbanie o poprawność jezykową i prestiż!

• Żaboid 1
Opublikowano (edytowane)

ff tym poffiem wam tzw SSekret (tzw nie muffcie nikomu): po nocach uczę no tą tzw beatkę noffomoffy, żeby poffoli zaszczepić ffpłyffy kultury tzw głupkoffatości w tej no tzw bielanii

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Kolejne rozczarowujące działanie ze strony Bialenii - o ile dobrze rozumiem, ten "brak poszanowania poprawności językowej" odnosi się do noffonordatyzmu? Mam nadzieję, że chodzi o co innego albo, że to zwyczajnie pomyłka, bo banowanie za noffonordacki jest tak niedorzeczne, jakbyśmy my banowali ich za Kaddafiego. Żyffię nadzieję, że spraffa ffkrótce się wyjaśni.

• Smuteczek 2

Discord:

Opublikowano

ff tym nie rozumiesz ci tzw realni dyktatorzy to no buddoffanie tego no tzw klimatu. ff tym no piSSanie 'ff' zamiast 'w' jest no tzw niepoffażne no nie jak robienie laurek w beatce dla tzw zbrodniarzy i gffacicieli

• Kocham to! 1
  • Smuteczek 2
Opublikowano

A teraz chcą już całkiem zerwać stosunki.

https://spolecznosc.bialenia.net.pl/showthread.php?pid=7324#pid7324

Skąd ta nienawiść do FN? Ciężko wyciągnąć kontekst tego konfliktu, będąc dłuższy czas poza forum. No chyba że dla zasady, jak to już było z Bialenią w przeszłości.

• Smuteczek 2

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami