Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już, dzięki JE @karol flibustier keane, wiedzą Ci, którzy bywają na discordzie, w Republice Bialeńskiej wybrano prezydenta, został nim JE Peetri Romanaav. Trwa ceremonia powołania. Ze swojej strony, oczywiście, gratuluję i życzę powodzenia w ubogacaniu politycznego krajobrazu Nordaty przez nadzorowanie i przyczynianie się do rozwoju odrodzonej Bialenii.

• Lubię to 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Hawilandzie frekwencja w referendum rośnie. Ciekawe, jakie będą wyniki.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza

Discord:

Opublikowano
W dniu 10.03.2026 o 18:45, Orjon napisał:

Mamy 10 marca, a więc to powoli dobra okazja, aby pomyśleć, kiedy i gdzie zorganizować tegoroczne realne spotkanie mikronautów 🙂

Na forum Leocji trwają ankiety:

Zapraszam!

Przypomnę, że wciąż można wyrazić swoje zdanie w ankietach - czas do piątku, do 21:00 🙂

Opublikowano

Nowa mapa Pollinu opublikowana. Jak zwykle wysokiej jakości, szkoda jedynie, że Wyspy Przyjaźni nadal są zaznaczone bez uwzględnienia naszego traktatu dotyczącego ich losu. Może kartograf nadal jest na nas obrażony.

Discord:

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, August de la Sparasan napisał:

Nowa mapa Pollinu opublikowana. Jak zwykle wysokiej jakości, szkoda jedynie, że Wyspy Przyjaźni nadal są zaznaczone bez uwzględnienia naszego traktatu dotyczącego ich losu. Może kartograf nadal jest na nas obrażony.

Ciekawy ruch Prezydenta Romanowa z tą Samundą. Jeszcze kilka dni temu wypominał władzom kiryjskim, że pomogły utworzyć Protektorat Wyrtlandii na ziemiach dawnej Wurstlandii, a teraz sami pod kołderką stowarzyszenia przyjmują martwe piksele. Może ujmę to tak jak on, w końcu ja też Prezydent - "Niech anektują cały kontynent, bo mają mało niezagospodarowanych pikseli." XD

Edytowane przez Waksman
Opublikowano

Ludzie są z natury hipokrytami. Trzeba do tego przywyknąć. 

• Smuteczek 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
5 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Ludzie są z natury hipokrytami. Trzeba do tego przywyknąć. 

No niestety. Samundzie życzę jak najwięcej aktywności i szcześcia. Niech to stowarzyszenie przyniesie im same pozytywne efekty.

Opublikowano
W dniu 18.03.2026 o 19:09, Orjon napisał:

Przypomnę, że wciąż można wyrazić swoje zdanie w ankietach - czas do piątku, do 21:00 🙂

Informuję, że zgodnie z wynikami ankiet tegoroczny zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 7-9 sierpnia w Porażynie koło Nowego Tomyśla.

Zapraszamy oczywiście nie tylko Leotów 🙂 Link do wątku organizacyjnego: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?t=2030.

Opublikowano
  • Kocham to! 2
  • Wow 1

Discord:

Opublikowano

I ja popieram ruch prezydenta Romanowa.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

Jego Eminencja mgr. net Henryk  Tymoteusz  książę  kardynał  Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano

" Utrzymywanie pokoju z sąsiadami jest trudne. Odgrzewanie konfliktów jest łatwe, bo to gra na atawizmie i plemienności."

~~Ordyński

...

To kto sprezentuje mu lustro?

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
2 minuty temu, Waksman napisał:

Wobec obecnej sytuacji Prezydent IV RM wydał OFICJALNE obwieszczenie. Polecam się zapoznać

Dobrze że napisałeś OFICJALNE, już się bałem że to jakaś podróba, np. IV Republika Mauretinii 

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Dobrze że napisałeś OFICJALNE, już się bałem że to jakaś podróba, np. IV Republika Mauretinii 

No widzisz. W kontakcie z wami muszę to pisać, żebyście potem nie stwierdzili, że wybory sfałszowane czy coś w ten deseń xd

Opublikowano
Teraz, Waksman napisał:

No widzisz. W kontakcie z wami muszę to pisać, żebyście potem nie stwierdzili, że wybory sfałszowane czy coś w ten deseń xd

Btw, o co chodzi z "niezawisłymi władzami IV Republiki"? Już się uważacie za niepodległych czy coś? Federacja dosłownie daje możliwość legalnej secesji, a bracia i tak wybiorą nielegalną, z samej chyba miłości do sportu...

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Opublikowano
10 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Btw, o co chodzi z "niezawisłymi władzami IV Republiki"? Już się uważacie za niepodległych czy coś? Federacja dosłownie daje możliwość legalnej secesji, a bracia i tak wybiorą nielegalną, z samej chyba miłości do sportu...

A dlaczego? Secesja jest przeprowadzana w duchu konstytucyjnych mechanizmów. I proszę nie mówić, że jest inaczej, bo to byłoby zwykłe kłamstwo podparte niczym.

Opublikowano
Teraz, Waksman napisał:

A dlaczego? Secesja jest przeprowadzana w duchu konstytucyjnych mechanizmów. I proszę nie mówić, że jest inaczej, bo to byłoby zwykłe kłamstwo podparte niczym.

Jasne, że jest, ale jeszcze się nie dokonała. Jeszcze nie jesteśmy nawet w okresie przejściowym po którym Muratyka będzie niepodległa, a jej władze sobie poczynają, jakby już tak było.

99792411588297495.png

Opublikowano

Get over it.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Jasne, że jest, ale jeszcze się nie dokonała. Jeszcze nie jesteśmy nawet w okresie przejściowym po którym Muratyka będzie niepodległa, a jej władze sobie poczynają, jakby już tak było.

Spokojnie, wierzę, że z dniem 12 kwietnia to się zmieni, a raczej innej ewentualności nie widzę 😉

Wlasnie dlatego pozwalamy sobie na to, na co np. Kyrjania nie była sobie w w stanie pozwolić ze swoją pseudo-secesja ❤️

Ale takie działania władzy federalnej wobec secesji regionu jest niedopuszczalne. Powinniście się wstydzić! Tfu!

Edytowane przez Waksman