Waksman 1 340 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W sumie podpisaliśmy Deklarację, to przydałoby się zacząć coś robić. Zgodnie z ustępem 2 artykułu 3 Parlament wybierany jest przez Komisję Wyborczą Unii Nordackiej - jak wybierzemy ten organ? Bo tak w sumie fajnie by było z ruszyć z PU, nie? ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 17 Października 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 De facto możemy wykorzystać nasz kochany Muratycki system do głosowania, ewentualnie zaangażować jeszcze towarzysza @Robert Drenin jako drugiego administratora w formie kontroli gdyby ktoś nie ufał że pan @Waksman będzie to robił jak należy. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Znaczy ja nie mam nic przeciwko. Chyba że... @Sheldon Anszlus Lovelace damy radę wymodzić jakiś szybki system wyborczy na szybko? ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 48 minut temu, Waksman napisał: Znaczy ja nie mam nic przeciwko. Chyba że... @Sheldon Anszlus Lovelace damy radę wymodzić jakiś szybki system wyborczy na szybko? ? Nie ma szans, chyba że szybko będzie oznaczać 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 18 minut temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Nie ma szans, chyba że szybko będzie oznaczać 2 tygodnie. 2 tygodnie brzmi jak idealny termin, no bo zanim wybór KWUN, potem zgłoszenia, kampania, może jakaś debata. Akurat uda się zrobić systemik ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 8 minut temu, Waksman napisał: 2 tygodnie brzmi jak idealny termin, no bo zanim wybór KWUN, potem zgłoszenia, kampania, może jakaś debata. Akurat uda się zrobić systemik ? Możemy się podjąć, ewentualnie jak nie wyjdzie to będzie można zrobić na tym Myratyckim. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 1 minutę temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Możemy się podjąć, ewentualnie jak nie wyjdzie to będzie można zrobić na tym Myratyckim. No to świetnie, szczegóły obgadamy dzisiaj wieczorkiem na Discordzie, jeśli będziesz dostępny ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 17 Października 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 24 minuty temu, Waksman napisał: No to świetnie, szczegóły obgadamy dzisiaj wieczorkiem na Discordzie, jeśli będziesz dostępny ? Możesz mi napisać dzisiaj, ale ja będę rano bo wieczorna zmiana. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 4 Listopada 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Jeżeli można zapytać jak idą pracę nad systemem ? AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 42 minuty temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Jeżeli można zapytać jak idą pracę nad systemem ? Na tą chwilę udało się ogarnąć logowanie i wstępny interfejs jest zrobiony. Teraz jest kwestia opatrzenia systemu głosowania skryptem, ale z tej racji, że ja nigdy takiego nie robiłem to @Sheldon Anszlus Lovelace musi mi jak dziecku wytłumaczyć na przykładzie ? 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 4 Listopada 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 No trzymam kciuki a @Sheldon Anszlus Lovelace życzę cierpliwości i wytrwałości. Będzie ona potrzebna. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Wiem, że prace trwają długo, ale to przez natłok realnych spraw. Jednak postaram się ogarnąć jutro chwilę czasu, żeby wersja testowa systemu głosowań była ogarnięta. Jednak to tylko moje życzenie, życie zweryfikuje. Pragnę również podkreślić, że ja również nie jestem cudotwórcą, a takie podstawy programowania to jedynie hobbystycznie. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 8 minut temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Wiem, że prace trwają długo, ale to przez natłok realnych spraw. Jednak postaram się ogarnąć jutro chwilę czasu, żeby wersja testowa systemu głosowań była ogarnięta. Jednak to tylko moje życzenie, życie zweryfikuje. Pragnę również podkreślić, że ja również nie jestem cudotwórcą, a takie podstawy programowania to jedynie hobbystycznie. Jak to mówią zagramanicą - take your time. Gdyby nie fakt, że przy systemach do głosowania nie mam pojęcia o czymkolwiek w kwestii programowania, to pomógłbym, nawet teraz! Niestety przy tym mogę wesprzeć tylko duchowo ? Jak zajmiemy się pozostałymi rzeczami to jak najbardziej, kod będę klepał, aż mi ręce odpadną! ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Dobra, panie i panowie, udało się ukończyć system do głosowania na naszej stronie głównej, więc możemy przystąpić do organizacji wyborów. Pytanie - Komisję Wyborczą jakoś wybieramy, robimy zgłoszenia? Jak to ogarniemy? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 17 Listopada 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Jak dla mnie spokojnie wystarczyłoby powierzenie tego jednemu góra trzem ochotnikom. Najlepiej kogoś kto system tworzył i wie jak działa i w razie czego kogoś po prostu dla pewności że wszystko odbywa się uczciwie i bez kombinowania. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Czyli co, @Sheldon Anszlus Lovelace? Pytanie tylko jakie są kryteria - członkiem komisji może być każdy czy tylko obywatel państwa członkowskiego? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 17 Listopada 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Osobiście nie przeszkadzałaby mi obecność kogoś nie powiązanego bezpośrednio z unią. Chyba że @Kamiljan de Harlin @Bolesław Kirianóo von Hohenburg @Tadeusz I Wielki @Włodzimierz Molotin mają coś przeciwko lub mają jakieś własne przemyślenia odnośnie tego. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 2 godziny temu, Waksman napisał: Czyli co, @Sheldon Anszlus Lovelace? Pytanie tylko jakie są kryteria - członkiem komisji może być każdy czy tylko obywatel państwa członkowskiego? Mogę zagwarantować swoją bezstronność. Wyjątkiem może być jedynie, jak mnie ktoś przekupi ładnym znaczkiem z SZF. ?? Olśniło mnie, że zapomniałem dodać, by odpowiedzi w głosowaniu wyświetlały się, w losowej kolejności. Może jeszcze dziś po pracy to zrobię, by żyło się uczciwiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 minutę temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Mogę zagwarantować swoją bezstronność. Wyjątkiem może być jedynie, jak mnie ktoś przekupi ładnym znaczkiem z SZF. ?? No to świetnie. To przewodniczącego komisji chyba wybraliśmy bo sprzeciwu nie widzę ? A tak z ciekawości - jaki to znaczek? ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Nie mam zastrzeżeń. 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 3 godziny temu, Waksman napisał: No to świetnie. To przewodniczącego komisji chyba wybraliśmy bo sprzeciwu nie widzę ? A tak z ciekawości - jaki to znaczek? ? Ja to mogę być bardziej jako pomoc techniczna ? To jest moje top 3 do zgarnięcia ? Akrypa Ali Shariati Tajemnica Windsachena Edeliebe 1922 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 20 godzin temu, Sheldon Anszlus Lovelace napisał: Ja to mogę być bardziej jako pomoc techniczna ? Będziesz czuwał nad tym, czy wybory przebiegają fair-play ? No to dobrze, to ja w takim razie za chwilę otworzę zgłoszenia i będziemy się bawić dalej ;) Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi