Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako Królestwo Hawilandu chcielibyśmy z Republiką Socjalistyczną Czesnoradu nawiązać stosunki dyplomatyczne oraz stworzyć w waszym kraju ambasadę. Czy jest to możliwe? Jesteśmy położeni na Nordacie i graniczymy z Kirianią.

Pozdrawiam,

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Opublikowano
2 minuty temu, Włodzimierz Molotin napisał:

Oczywiście. Mógłbym prosić jeszcze o jakiś link do waszego forum lub strony kraju?

To ja tu pospieszę z pomocą: strona, forum. Rozumiem że analogiczna decyzja zapadła względem Kirianii?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Godzinę temu, Bolesław Domu Kirianóo napisał:

pomocą: strona,

Coś akurat ten odnośnik średnio działa (przynajmniej u mnie), jednakże znalazłem taką stronę.

3 godziny temu, Tadeusz I Wielki napisał:

Witam, jako Królestwo Hawilandu chcielibyśmy z Republiką Socjalistyczną Czesnoradu nawiązać stosunki dyplomatyczne oraz stworzyć w waszym kraju ambasadę. Czy jest to możliwe? Jesteśmy położeni na Nordacie i graniczymy z Kirianią.

Pozdrawiam,

Jeśli oczywiście można, to chciałbym bardziej poznać jeszcze szczegółowo wasz kraj. Ustrój, położenie, obywateli itd.

Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Opublikowano
2 minuty temu, Robert Drenin napisał:

Coś akurat ten odnośnik średnio działa (przynajmniej u mnie), jednakże znalazłem taką stronę.

W takim razie aktualna strona jest tu.

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
31 minut temu, Robert Drenin napisał:

Jeśli oczywiście można, to chciałbym bardziej poznać jeszcze szczegółowo wasz kraj. Ustrój, położenie, obywateli itd.

Nasz ustrój polityczny to monarchia, położeni jesteśmy na Nordacie, gdzie graniczymy z Kirianią i Brodrią. Mamy 5 obywateli, w stolicy mieszkańców jest 2.

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał:

graniczymy z Kirianią i Brodrią.

Jeszcze Westland

Edytowane przez Bolesław Domu Kirianóo

99792411588297495.png

Opublikowano
27 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał:

Nasz ustrój polityczny to monarchia, położeni jesteśmy na Nordacie, gdzie graniczymy z Kirianią i Brodrią. Mamy 5 obywateli, w stolicy mieszkańców jest 2.

Czyli też dane się zmienią na tej micropedii.

Mam jeszcze takie ostatnie pytanie. Tak z ciekawości chciałbym zapytać, jakie są plany Hawilandu w mikroświecie? W sensie jaką politykę chciałby Hawiland prowadzić, zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną? Czyli dosłownie takie pytanie o przyszłość.

Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Opublikowano
3 minuty temu, Robert Drenin napisał:

Czyli też dane się zmienią na tej micropedii.

Mam jeszcze takie ostatnie pytanie. Tak z ciekawości chciałbym zapytać, jakie są plany Hawilandu w mikroświecie? W sensie jaką politykę chciałby Hawiland prowadzić, zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną? Czyli dosłownie takie pytanie o przyszłość.

Hawiland chce zainwestować w turystykę, aby ludzie zwiedzali nasze góry, których w Hawilandzie jest dużo.  Chcemy zainwestować też w gospodarke oraz rolnictwo. Hawiland chce dążyć do umocnienia swojej pozycji i dyplomacji z wieloma mikronacjami. 

1213.png

Opublikowano
11 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał:

Hawiland chce zainwestować w turystykę, aby ludzie zwiedzali nasze góry, których w Hawilandzie jest dużo.

Tak in fact to ty nawet nie wiesz gdzie twój kraj leży XD

Teren zaznaczony na mapie to w większości niziny, gór tam praktycznie nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, Waksman napisał:

Czy ja wiem...

spacer.png

Coś tych gór jest. Wiem tyle, na pewno są i tak wyższe od Czesnoradzkich.

• Lubię to 1

Towarzysz Robert Drenin

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Waksman napisał:

Tak in fact to ty nawet nie wiesz gdzie twój kraj leży XD

trochę tam wyżyn jednak jest

99845060622811139.jpg

Edytowane przez Bolesław Domu Kirianóo

99792411588297495.png

Opublikowano
Teraz, Waksman napisał:

Wyżyny to nie góry. Góry to są w Brodrii albo północnej Muratyce, a nie jakieś wypierdki ?

no to dobra, może wyżyny, pomyliło mi się ?

1213.png

Opublikowano
1 minutę temu, Waksman napisał:

Wyżyny to nie góry. Góry to są w Brodrii albo północnej Muratyce, a nie jakieś wypierdki ?

A jak tam idą sprawy z Unią

99792411588297495.png

Opublikowano
7 minut temu, Waksman napisał:

Najwyższa góra w Czesnoradzie to Szczyt Komunizmu i liczy 1196 m n.p.m. Nie ukrywam, że pojęcie gór może trochę być mylące, gdyż w nieistniejącym realu najwyższa góra Polska liczy 2499 m n.p.m. i nazywamy to górą. Z kolei średnia wysokość Wyżyny Tybetańskiej wynosi 4000?5000 m n.p.m.

Więc z punktu widzenia Muratyki możliwe, że nie są to góry. Jednakże z punktu widzenia Czesnoradu są to góry i to nawet wyższe.

Towarzysz Robert Drenin

Opublikowano
1 minutę temu, Waksman napisał:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jak to się mówi. W Muratyce najwyższa góra ma około 9000 m n.p.m, także trochę tego jest ?

Że co!? ? 9000 m n.p.m.? To nieistniejący Mount Everest jest niższy o 2000 m i jeszcze najwyższa góra w Nordacie, to na Pollinie są wyższe?

Towarzysz Robert Drenin

Opublikowano
4 minuty temu, Waksman napisał:

Mount Everest

To chyba takie egzotyczne danie ?

99792411588297495.png

Opublikowano
4 minuty temu, Waksman napisał:

Mount Everest? Nie słyszałem. To chyba jakiś sarmacki wymysł. Ale tak. Dziewięciotysięczniki to normalność na Pollinie ?

To zatem geologia Pollinu musi być bardzo fascynująca. Ciekawe, co w przeszłości mogło doprowadzić do powstania takiej wielkości gór.

Towarzysz Robert Drenin

Opublikowano
1 minutę temu, Albert Fryderyk de Espada napisał:

Trzeba będzie zorganizować jakąś wyprawę na najwyższy szczyt na kontynencie.

Jak dla mnie fajne byłoby znalezienie najwyższej góry na Pollinie i ciekawe jak wyglądałaby wyprawa na taką górę. To już naprawdę małych ilości tlenu będą.

Towarzysz Robert Drenin

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...