Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co, tutaj obradujemy nad statusem Unii? I jak ma to wyglądać, na wzór UE? Czy lecimy na spontana

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Godzinę temu, Bolesław Domu Kirianóo napisał:

To co, tutaj obradujemy nad statusem Unii? I jak ma to wyglądać, na wzór UE? Czy lecimy na spontana

Nie nie, tak jak pisałem - będziemy debatować w osobnym publicznym dziale. Jednak czekamy na więcej osób, bo jak na razie do Komisji zgłosił się tylko Pan i ja, także mało nas, mało...

Opublikowano

Ja tylko nadmienię, że jestem zwolennikiem współpracy wszystkich mikronacji, nawet wspólnych systemów informatycznych (choć nie będzie łatwo przekonać do tego ludzi), ale jestem też zwolennikiem wielobiegunowości i nie byłbym zachwycony, gdyby powstał rząd światowy i globalne państwo na całym Pollinie. ? Myślę, że Unia Nordacka powinna dążyć nie tylko do skumulowania i wzmocnienia aktywności państw nordackich, ale też do utrzymania pewnych nordackich wartości, takich jak spontaniczność, otwartość na zmiany, chęć przeżywania przygód, itd. 

Opublikowano

No coś w tym jest. Chcąc czy nie chcąc jesteśmy jednym z oryginalniejszych (jak nie najbardziej) kontynentów Mikroświata jeśli chodzi o styl bycia. Wiele rzeczy robimy spontanicznie, jesteśmy otwarci na wszelkie zmiany (czego idealnym przykładem jest ta debata). To na pewno musimy utrzymać jeśli nie chcemy po prostu "zbetonieć" tak jak taka Sarmacja czy inne większe państwa. Beton co coś czego musimy unikać za wszelką cenę. Droga ku betonowa to droga ku przepaści...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...