Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 5 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Jeszcze taki jedne mało błyskotliwy pomysł jaki wpadł mi do głowy. Stopnie od szeregowego do plutonowego posiadać będą beret a od sierżanta do końca klasyczną czapkę. Dodatkowo dałbym pelerynę każdemu z rangą od majora do końca, ewentualnie samym generałom i HÖrnekomendatnowi WAR. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 8 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 No to czas o ostateczną propozycję, 3 mundury dla każdej formacji WAR, - Wojska Lądowe, od Szeregowego do Plutonowego - Wojska Lądowe, od Sierżanta do Kapitana - Wojska Lądowe od Majora do Horenkomendanta WAR - Siły Powietrzne od Szeregowego do Plutonowego - Siły Powietrzne od Sierżanta do Kapitana - Siły Powietrzne od Majora do Horenkomendanta - Marynarka Wojenna od Marynarza do Bosmanmata - Marynarka Wojenna od Bosmana do Kapitanów - Marynarka Wojenna od Komandora podporucznika do Horenkomendanta Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co zmienić, dodać lub usunąć to proszę dać znać puki to jeszcze możliwe. 2 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 13 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 No to chyba mamy mundurki dla naszej armii, jeszcze muszę wymyśleć gdzie to upchnąć, można zrobić jakiś post o wyposażeniu i umundurowaniu wojsk. Każdy żołnierz mógłby sobie pobrać odpowiedni dla siebie mundur i np potem dodawać do tego baretki oraz medale. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Może jak w końcu jakimś cudem do lipca jak to było w umowie @FPvR skończy stronę, to baretki będziemy dodawać do profilu ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 24 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 (edytowane) Dobrze powoli wracam do tematu i bierzemy się dalej do roboty. Jako że skończyliśmy chyba zabawę z galowymi mundurkami postanowiłem pomyśleć nad czymś bardziej praktycznym a konkretnie mundurem polowym. Oto trzy warianty jakie udało mi się ulepić, kolejno zwykły mundur polowy, drugi to mundur z dodatkowymi ochraniaczami i kamizelką, a trzeci to już pełny zestaw bojowy z niezbędnym wyposażeniem. Dodatkowo kiedy jest już mowa o wyposażeniu zacząłem się i nad tym bezpośrednio zastanawiać i pewnie wraz z wykazem mundurów będę chciał wprowadzić rozpiskę sprzętu podręcznego jaki ma przy sobie każdy żołnierz piechoty, oraz patrząc na dyskusję o kuchni w Czesnoradzie pomyślałem nad przygotowaniem racji żywnościowych dla naszego wojska. Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Albert Fryderyk de Espada 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Mundury bardzo ładne. Praktyczne, idealnie spełnią się w boju ? To jakie mamy następne? ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 25 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 I tu zaczynają się schody, niczego więcej nie planuję (...) przynajmniej na razie. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Chociaż wróć, mam jeszcze coś w planach, pancerz dla jednostek specjalnych szybkiego reagowania. Ale to już dyskusja na inny moment, moment gdy owa jednostka w końcu powstanie. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Ja się nie mogę doczekać aż będziemy projektować mundury dla Milicji Muratyckiej. Wiem, że to nie na temat tego wątku, ale jakoś tak tych wyczekuję najbardziej ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 1 minutę temu, Waksman napisał: Ja się nie mogę doczekać aż będziemy projektować mundury dla Milicji Muratyckiej. Wiem, że to nie na temat tego wątku, ale jakoś tak tych wyczekuję najbardziej ? Milicji powiadasz... no cóż, się zobaczy. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 28 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Dzięki delikatnej pomocy od @Piotr Romanow udało mi się wymyśleć jeszcze jedną rzecz, mianowicie wstrzeliłem na mundur akselbant, nie mam pojęcia za co, po co i jak ale można by go wykorzystać. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 29 Czerwca 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Akselbanty od lat nosi się w wielu armiach świata podzielone na korpusy, albo jeden najładniejszy bo tak. Przede wszystkim tu się trzeba zagłębić np. W historie Wojska Polskiego, gdzie zawsze liczył się pic, a takie ładne złote, srebrne akselbanty z świecącymi gwizdkami to fajne cacka, które cieszą oko, a żołnierz myśli że wyglada lepiej. Niby psychologia ale coś tam ma to do ?fasonu?. ? 1 Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 29 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 8 godzin temu, Piotr Romanow napisał: Akselbanty od lat nosi się w wielu armiach świata podzielone na korpusy, albo jeden najładniejszy bo tak. Przede wszystkim tu się trzeba zagłębić np. W historie Wojska Polskiego, gdzie zawsze liczył się pic, a takie ładne złote, srebrne akselbanty z świecącymi gwizdkami to fajne cacka, które cieszą oko, a żołnierz myśli że wyglada lepiej. Niby psychologia ale coś tam ma to do ?fasonu?. ? Akselbant dostaje się za jakieś specjalne zasługi czy działa to na innej zasadzie. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 29 Czerwca 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 2 godziny temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Akselbant dostaje się za jakieś specjalne zasługi czy działa to na innej zasadzie. To po prostu dodatek mundurowy. Są krótsze kolorowe sznury za różne rzeczy. Najczęściej amarantowy jest nadawany dla przodującego pododdziału WP. Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 29 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Czyli wolność Tomku w swoim domku, możemy sobie wymyśleć do tego co chcemy. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 29 Czerwca 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Dokładnie. Możecie wprowadzić krótkie kolorowe, które będą za mistrzowską klasę strzelecką czy coś tego typu. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 30 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 To jak @Waksman, @Dimitrij Ścierkow, @Grzegorz Szarak ma ktoś może pomysł za co możemy taki akselband dawać ? AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Cóż, nie wyobrażam sobie mundurów galowych bez tego dodatku. Można też go dopiąć do munduru Horenkommendanta jako tego najwyższego dowódcy. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 30 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 5 minut temu, Waksman napisał: Cóż, nie wyobrażam sobie mundurów galowych bez tego dodatku. Można też go dopiąć do munduru Horenkommendanta jako tego najwyższego dowódcy. W sumie dobry pomysł, złoty akselbant dla Horenkomendanta. W razie czego tak jak pisał @Piotr Romanow można akselbant odpowiednio przerobić i nadawać np. dowódcom poszczególnych formacji. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 9 Września 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Być może nie jest to najodpowiedniejsze miejsce na tą informację ale powinno wystarczyć. Dzięki uprzejmości Jego Imperatorskiej Mości @Bolesław Domu Kirianóoudało się rozpocząć rozmowy między Kirianią a IV Republiką odnośnie potencjalnej współpracy wojskowej. Na poczet właśnie tej współpracy zaoferowałem zaprojektowanie umundurowania dla Sił Zbrojnych Kiriani jako że ostatnio staram się polepszyć swoje umiejętności w ich tworzeniu co finalnie ma zmierzać do aktualizacji umundurowania w Muratyce. Poniższe mundury już niebawem znajda się na wyposażeniu Szabli, Węzła oraz Skrzydła Kirańskiego: 3 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 18 Września 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 (edytowane) No dobrze mili państwo, jak powiedziałem tak też zrobiłem, aktualizacja umundurowania jest w drodze i osobiście powiem że jestem z niej zadowolony, jednak w trakcie dłubania nad mundurami zacząłem się zastanawiać, do tej pory mundury wszystkich rodzajów sił zbrojnych były de facto takie same, a różniły się co najwyżej nakryciem głowy i kolorem. Teraz jednak poważnie zastanawiam się czy wzorem mundurów dla Kiriani nie wprowadzić różnych krojów dla poszczególnych rodzajów sil zbrojnych. Bardzo chętnie wysłucham wszelakich opinii i tego co kto ma do powiedzenia. Jeszcze na koniec aktualizacja oznaczeń stopni w wojsku, hierarchia zostaje ta sama ale zamiast blaszek zdecydowałem się na znacznie bardziej klasyczne pagony wciąż jednak posiadające stare barwy. Warto napomnieć że pagony chcę wprowadzić do każdego mundury bez znaczenia na formację i stopień. SZEREGOWY / MARYMARZ STARSZY SZEREGOWY / STARSZY MARYNARZ KAPRAL / MAT STARSZY KAPRAL / STARSZY MAT PLUTONOWY / BOSMANMAT SIERŻANT / BOSMAN STARSZY SIERŻANT / STARSZY BOSMAN MŁODSZY CHORĄŻY / MŁODSZY CHORĄŻY MARYNARKI CHORĄŻY / CHORĄŻY MARYNARKI STARSZY CHORĄŻY / STARSZY CHORĄŻY MARYNARKI STARSZY CHORĄŻY SZTABOWY / STARSZY CHORĄŻY SZTABOWY MARYNARKI PODPORUCZNIK / PODPORUCZNIK MARYNARKI PORUCZNIK / PORUCZNIK MARYNARKI KAPITAN / KAPITAN MARYNARKI MAJOR / KOMANDOR PODPORUCZNIK PODPUŁKOWNIK / KOMANDOR PORUCZNIK PUŁKOWNIK / KOMANDOR GENERAŁ BRYGADY / KONTRADMIRAŁ GENARAŁ DYWIZJI / WICEADMIRAŁ GENERAŁ / ADMIRAŁ HÖRENKOMMENDANT WAR DW: @Obywatel Muratyki @Mieszkaniec Edytowane 18 Września 2022 przez Albert Fryderyk de Espada 2 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Ja bym właśnie personalizował... ? Dobra robota Herr Albercie, dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 20 Września 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Chyba zachowam podstawowy krój kurtki i zastosuję go do wszystkich formacji gdyż tak było w założeniach miało być i daje nam to taki unikatowy wygląd. Ale żeby jednak każda formacja czymś się wyróżniała to oprócz oczywiście nakryć głowy dodam jakiś płaszcz/kurtkę która będzie leżeć na pierwotnym projekcie. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 20 Września 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 (edytowane) Kolejne nurtujące mnie pytanie, przygotowałem warianty mundurów dla marynarki, dwa warianty nakrycia głowy oraz jedna kurtka dla marynarki. Nie wiem natomiast czy próbować jeszcze jakoś przerobić mundur aby istniały trzy warianty tak jak miało to miejsce poprzednio. Edytowane 21 Września 2022 przez Albert Fryderyk de Espada 1 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friedrich von Baden 23 Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Jestem pod wrażeniem efektów pracy. ? 1 /-/ Friedrich III. Großherzog von Baden Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi