Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez ostatnie lata miałem przyjemność i zaszczyt współtworzyć fundamenty naszej polityki energetycznej. Od pierwszych rozmów o elektrowni wodorowej "Winkulia", przez budowę elektrowni słonecznej w Huryia, aż po stopniowe uniezależnianie się od węgla - byłem częścią każdego z tych kroków. Dziś, jako doradca Pana Premiera ds. gospodarki, chciałbym podzielić się z Wami podsumowaniem dotychczasowych dokonań oraz zarysem kierunków, w których zmierzamy. Przygotowałem prezentację, która w przystępny sposób obrazuje aktualny stan energetyki Związku Winkulijskiego. Znajdziecie w niej przegląd wszystkich siedmiu działających elektrowni - od atomowej w centrum kraju, przez wodorową nad rzekami Oma i Fera, po instalacje OZE rozsiane wzdłuż wybrzeża. Osobny rozdział poświęciłem priorytetom inwestycyjnym, w tym renowacji starej elektrowni słonecznej w Huryia czy planowanej budowie nowej instalacji w okolicach Vihres. Transformacja energetyczna Związku Winkulijskiego to nie slogan - to kilka lat realnej, ciężkiej pracy, zaangażowania dziesiątek inżynierów, firm i instytucji. Program "Zielona Winkulia" nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i jestem z tego naprawdę dumny.

Zachęcam do zapoznania się z prezentacją i do dyskusji. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.

101005704499839301_t.png

spacer.png

• Lubię to 3
  • Kocham to! 1