Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 795 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Nordaciarze! Przemawiam do was dzisiaj nie tylko jako skromny sługa i uczestnik Ruchu 12 Kwietnia, ale i jako Minister Odrodzenia Narodowego. Tak, w końcu doczekaliśmy się takiego resortu w Rządzie. Co prawda Jego Ekscelencja Prezes Rady Ministrów II Federacji Nordackiej powołał mnie na MONa już jakiś czas temu, ale zdecydowałem się rozpocząć swoją misję dopiero teraz, w dzień ten pamiętny. Wszyscy wiemy, że dokładnie miesiąc temu, 12 kwietnia 2026 niespodziewanie okazaliśmy się być świadkami Dnia Zwycięstwa nad BESTIALSTWEM, kiedy to Najwyższy Sąd Federalny pozbawił Kaspara Waksmana obywatelstwa nordackiego za jego haniebne zbrodnie przeciw Nordacie (państwu) oraz Nordacie (kontynentowi), a sam niesławny zainteresowany dokonał secesji swojej Muratyki z II Federacji. Parę dni i jego partner w spisku, ówczesny Premier Damiano Robingren zrzekli się wszystkich funkcji, co stanowiło zakończenie Niewidzialnej Wojny zwycięstwem szerokiej koalicji pronordackiej. To był nasz wspólny triumf: pannordatystów, zwolenników Ruchu 12 Kwietnia, konserwatystów, rewolucjonistów, dialogistów, harlinistów, mauponautów i kto wie kogo jeszcze. Możemy się różnić co do pomysłu na dalsze prowadzenie państwa i stosunku co do pokonanych kalkilistów, ale powinniśmy się skupiać na tym, że udało się ocalić Nordatę w ostatniej chwili RAZEM. I to głównie chcemy świętować w każdą kolejną miesięcznicę 12 kwietnia. Odrodzenie Narodowe, które nastąpiło po obaleniu kalkilizmu może się już poszczycić paroma sukcesami. Udało się uchwalić Ustawę specjalnąo dekalkilizacji Nordaty, która uchyliła szkodliwe i niezgodne z prawem akta prawne produkowane przez duet Waksman-Robingren. Dzięki temu byliśmy na "czysto", tak jakby ich diabelskie rządy nigdy się nie wydarzyły. Następnie główni propagatorzy Odrodzenia rozpoczęli pracę nad wielką Noffelizacją Odrodzeniową, którą po wielu debatach i poprawkach opracowano i którą - już w ramach Ministerstwa Odrodzenia Narodowego - złożyłem ostatnio do Kongresu. Tak się fajnie złożyło, że ów Kongres uchwalił ją akurat dzisiaj, w miesięcznicę, a PreSSydent II Federacji August "Sigiemka" de la Sparasan od razu ją podpisał. Można powiedzieć, że ta Noffelizacja jest prawdziwie ODRODZENIOWA. Co dalej? Zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia, zanim będziemy mogli ogłosić, że Odrodzenie Narodowe dobiegło końca, wypełniając swoją misję i zanim wolno nam będzie rozwiązać to Ministerstwo. Po pierwsze należy zreformować również na modłę odrodzeniową Regulamin Kongresu i Ordynację, a potem jeszcze parę ustaw. Planuję też małą niespodziankę dla noffych pod banderą MONu, ale o tym więcej wkrótce. Nie robiliśmy dziś wielkiego marszu, bo i nie było potrzeby. Każdy świętował u siebie i na swój sposób, bez wymuszenia czy desperacji. Ponieważ to jest właśnie moc 12 Kwietnia - to nie kolejny wymuszony polityczny symbol, ale oddolnie stworzony fenomen, który rozwija się bez ingerencji władz centralnych. Ruch 12 Kwietnia nie ma jednej ideologii, linii partyjnej, listy wyborczej czy planu na wiece w całym kraju. Jest to po prostu zrzeszenie Braciaków-Nordaciarzy, którym przyświecają dwa główne hasła: "Ocalić Nordatę" oraz "Totalna Śmierć Kalkilistów". Albo i trzy hasła, no bo jest jeszcze "Bravo Zulu". Bravo Zulu! Bravo Odrodzenie Narodowe! Bravo Prezydent Sparasan! Bravo Premier von Trinitz! Bravo Głów-cy Harlin! TŚK! TŚK! TŚK! (-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg Braciak i Minister Odrodzenia Narodowego 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
August de la Sparasan 1 000 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Braffo Minister! Braffo Odrodzenie Narodowe! 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Elisa von Rozmarinowa 56 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 19 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): Nordaciarze! Przemawiam do was dzisiaj nie tylko jako skromny sługa i uczestnik Ruchu 12 Kwietnia, ale i jako Minister Odrodzenia Narodowego. Tak, w końcu doczekaliśmy się takiego resortu w Rządzie. Co prawda Jego Ekscelencja Prezes Rady Ministrów II Federacji Nordackiej powołał mnie na MONa już jakiś czas temu, ale zdecydowałem się rozpocząć swoją misję dopiero teraz, w dzień ten pamiętny. Wszyscy wiemy, że dokładnie miesiąc temu, 12 kwietnia 2026 niespodziewanie okazaliśmy się być świadkami Dnia Zwycięstwa nad BESTIALSTWEM, kiedy to Najwyższy Sąd Federalny pozbawił Kaspara Waksmana obywatelstwa nordackiego za jego haniebne zbrodnie przeciw Nordacie (państwu) oraz Nordacie (kontynentowi), a sam niesławny zainteresowany dokonał secesji swojej Muratyki z II Federacji. Parę dni i jego partner w spisku, ówczesny Premier Damiano Robingren zrzekli się wszystkich funkcji, co stanowiło zakończenie Niewidzialnej Wojny zwycięstwem szerokiej koalicji pronordackiej. To był nasz wspólny triumf: pannordatystów, zwolenników Ruchu 12 Kwietnia, konserwatystów, rewolucjonistów, dialogistów, harlinistów, mauponautów i kto wie kogo jeszcze. Możemy się różnić co do pomysłu na dalsze prowadzenie państwa i stosunku co do pokonanych kalkilistów, ale powinniśmy się skupiać na tym, że udało się ocalić Nordatę w ostatniej chwili RAZEM. I to głównie chcemy świętować w każdą kolejną miesięcznicę 12 kwietnia. Odrodzenie Narodowe, które nastąpiło po obaleniu kalkilizmu może się już poszczycić paroma sukcesami. Udało się uchwalić Ustawę specjalnąo dekalkilizacji Nordaty, która uchyliła szkodliwe i niezgodne z prawem akta prawne produkowane przez duet Waksman-Robingren. Dzięki temu byliśmy na "czysto", tak jakby ich diabelskie rządy nigdy się nie wydarzyły. Następnie główni propagatorzy Odrodzenia rozpoczęli pracę nad wielką Noffelizacją Odrodzeniową, którą po wielu debatach i poprawkach opracowano i którą - już w ramach Ministerstwa Odrodzenia Narodowego - złożyłem ostatnio do Kongresu. Tak się fajnie złożyło, że ów Kongres uchwalił ją akurat dzisiaj, w miesięcznicę, a PreSSydent II Federacji August "Sigiemka" de la Sparasan od razu ją podpisał. Można powiedzieć, że ta Noffelizacja jest prawdziwie ODRODZENIOWA. Co dalej? Zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia, zanim będziemy mogli ogłosić, że Odrodzenie Narodowe dobiegło końca, wypełniając swoją misję i zanim wolno nam będzie rozwiązać to Ministerstwo. Po pierwsze należy zreformować również na modłę odrodzeniową Regulamin Kongresu i Ordynację, a potem jeszcze parę ustaw. Planuję też małą niespodziankę dla noffych pod banderą MONu, ale o tym więcej wkrótce. Nie robiliśmy dziś wielkiego marszu, bo i nie było potrzeby. Każdy świętował u siebie i na swój sposób, bez wymuszenia czy desperacji. Ponieważ to jest właśnie moc 12 Kwietnia - to nie kolejny wymuszony polityczny symbol, ale oddolnie stworzony fenomen, który rozwija się bez ingerencji władz centralnych. Ruch 12 Kwietnia nie ma jednej ideologii, linii partyjnej, listy wyborczej czy planu na wiece w całym kraju. Jest to po prostu zrzeszenie Braciaków-Nordaciarzy, którym przyświecają dwa główne hasła: "Ocalić Nordatę" oraz "Totalna Śmierć Kalkilistów". Albo i trzy hasła, no bo jest jeszcze "Bravo Zulu". Bravo Zulu! Bravo Odrodzenie Narodowe! Bravo Prezydent Sparasan! Bravo Premier von Trinitz! Bravo Głów-cy Harlin! TŚK! TŚK! TŚK! (-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg Braciak i Minister Odrodzenia Narodowego OŚWIADCZENIE Drodzy obywatele i obywatelki Związku Winkulijskiego i II FN i całego forum, w tym powiem że ja jako Ministerka spraw Zagranicznych w Związku Winkulijskiego będziemy pod tym się podpisywać jako Związek Winkulijski. W tym ja dopowiem że przed moim dołączeniem do tego Ruchu TŚK zrozumiałam jakie jest zło i smutek ze strony Kalkinistów bo mnie tam nie przejeli obywatelstwa w IV Rep. Muratyki pomimo że im pomagałam z tej pomocy co ja zrobiłam nic nie zyskałam i nic mi nie dano w tym te zażenowanie później się dołączyłąm do Ruchu TŚK, w tym mieli rację Ruch TŚK. Z tego powodu Ruch TŚK i także będzie w Związku Winkulijskim nawet tamtejszy oddział Ruchu TŚK ale na terenie Winkuli też będzie działał. W tym uzupełnię i powiem Śmierć Kalkinistom tak dopowiem. Slava Ruch TŚK i Traktat NUI! Slava Związek Winkulijski/IIFN! Cześć i chwała bohaterom! My Obywatele Obudziliśmy Się! 1
Rekomendowane odpowiedzi