• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Pozew przeciwko Bolesławowi Kirianóo von Hohenburgowi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

• NIO: 2709210001

Wysoki Sądzie,

niniejszym wnoszę pozew przeciwko @Bolesław Kirianóo von Hohenburg w związku z naruszeniem przez niego obowiązującego prawa II Federacji Nordackiej oraz moich prawo jako mieszkańca Federacji.

Wnoszę o:

1. stwierdzenie, że pozwany dopuścił się naruszenia art. 15 Konstytucji II Federacji Nordackiej poprzez bezprawne ograniczenie mojej wolności słowa, polegające na zamykaniu moich wątków, przenoszeniu ich do archiwum oraz blokowaniu mi możliwości uczestnictwa w dyskusji,
    2. stwierdzenie, że pozwany naruszył art. 14 Konstytucji poprzez nierówne i wybiórcze traktowanie mojej osoby, stosując wobec mnie środki ograniczające, które nie były stosowne wobec innych uczestników debaty,
    3. stwierdzenie, że pozwany działał bez podstawy prawnej, naruszając art. 18 Konstytucji, poprzez ingerencję w moje prawa bez jakiegokolwiek umocowania w obowiązujących przepisach,
    4. uznanie, że działania pozwanego stanowią czyn bezprawny w rozumieniu art. 20 części cywilnej Kodeksu Karnego, skutkujący obowiązkiem naprawienia szkody,
    5. nakazanie przywrócenia stanu poprzedniego, w szczególności poprzez:
      1. przywrócenie zamkniętych wątków do przestrzeni publicznej,
      2. usunięcie blokad uniemożliwiających mi udział w dyskusji,
    6. zakazanie pozwanemu stosowania wobec mnie podobnych działań w przyszłości bez wyraźnej podstawy prawnej,
    7. zasądzenie na moją rzecz odpowiedniego zadośćuczynienia i publicznych przeprosin za naruszenie moich praw,
    8. orzeczenie wobec pozwanego zakazu pełnienia funkcji publicznych na okres 6 miesięcy na podstawie art. 13 Kodeksu Karnego, jako że dopuścił się naruszeń w związku z wykonywaniem funkcji publicznej,
    9. stwierdzenie, że działania pozwanego pozostawały w związku z realizacją założeń tzw. "Ruchu 12 Kwietnia", polegających na eliminowaniu przeciwników z życia publicznego,
    10. zbadanie zgodności działalności i programu Ruchu 12 Kwietnia z art. 26 Konstytucji II FN.

UZASADNIENIE

Pozwany wielokrotnie ingerował w moją aktywność na forum poprzez zamykanie tworzonych przeze mnie wątków, przenoszenie ich do archiwum oraz uniemożliwianie mi dalszego uczestnictwa w dyskusji.

Działania te nie były oparte na żadnej podstawie prawnej, nie zawierały uzasadnienia oraz miały charakter wybiórczy i wymierzony bezpośrednio we mnie. W praktyce doprowadziło to do ograniczenia mojej wolności wypowiedzi w sposób sprzeczny z Konstytucją. Jednocześnie pozwany publicznie wspierał tzw. "Ruch 12 Kwietnia", identyfikował się z jego przekazem oraz afirmował jego postulaty, w tym działania zmierzające do eliminowania przeciwników politycznych z życia publicznego. Następnie, korzystając z posiadanej pozycji i wpływu, wdrożył te założenia w praktyce poprzez arbitralne ograniczenie mojej obecności w debacie publicznej.

Oznacza to, że jego działania nie miały charakteru neutralnej moderacji, lecz stanowiły świadome i ukierunkowane działania zmierzające do wykluczenia oponenta z przestrzeni publicznej. Takie działanie narusza wolność słowa, narusza zasadę równości, stanowi działanie bez podstawy prawnej, rodzi odpowiedzialność cywilną oraz wypełnia przesłanki nadużycia funkcji publicznej.

MATERIAŁ DOWODOWY

image.png.9aa342334fa5413dd5e8918c768b5bd1.png
    Wiec tzw. "Ruchu 12 Kwietnia" oraz postulaty ruchu

image.png.957f8827b17b2be3e7c14f1e28ca99bb.png
    Wyrażenie poparcia dla ruchu przez pozwanego

image.png.e3db4c80f9f8eaffadc222b4fa50448a.png
    I kolejne

image.png.781abb9b718cb4724f09df859bf00541.png
    Jeden z moich wątków, który pozwany zablokował i przeniósł do archiwum

image.png.c8a5a372424b9ccdfb402429cf4c452d.png
    I kolejny

image.png.4c6c652d8966333828da37934624d02f.png
    Wątek, z którego pozwany bezprawnie mnie zbanował

Edytowane przez Waksman
    • Nie lubię tego! 3
    • Kocham to! 1

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Zapomniałem poczynić ping, toteż proszę wybaczyć za post pod postem - @Sąd Federalny @Kamiljan de Harlin

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png