Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, August de la Sparasan napisał:

Szanowny Winkulijczyku,

Otóż lojalność wobec dobra Federacji jest dla mnie ważniejsza od wierności ściśle określonej opcji politycznej. A, i lista była zarejestrowana jako "Wolność i Regionalizm", natomiast ja nigdy nie należałem do Koalicji Konserwatywnej (choć niegdyś z nią współpracowałem i nie zamierzam się tego wypierać).

Politycy wybrani z list Wolności i Regionalizmu kiedy muszą bronić wolności i nie udupiać regionów:

The origins of sad ant with bindle are actually gay - INTO

• Kocham to! 1
  • Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Politycy wybrani z list Wolnoości i Regionalizmu kiedy muszą bronić wolności i nie udupiać regionów:

Politycy wybrani z list LiS obalający bolka i rządy koalicji:

gigachad music by soybeanseb Sound Effect - Meme Button - Tuna

Opublikowano
13 minut temu, August de la Sparasan napisał:

Szanowny panie były premierze,

Warto, dla wyższego celu. I bez obaw, najwyżej na obrady Rady Gabinetowej będziemy wstawiać do Pałacu kaloryfer.

I po co ja pana premierem robiłem...?!

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
2 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

I po co ja pana premierem robiłem...?!

O, podobnie się zastanawiałem przy kryzysie kiriańskim: "i po co ja pana prezydentem robiłem...?!"

• Kocham to! 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
8 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Politycy wybrani z list Wolności i Regionalizmu kiedy muszą bronić wolności i nie udupiać regionów:

Mnie dalej rozpierdala to, że ty uznajesz to konstytucyjne przejęcie waszej PZ za „udupianie regionów”. Bitch jakbyśmy chcieli udupić Kirianię to już dawno byśmy to zrobili, ale nie mamy w tym żadnego realnego interesu XD

I naprawdę nie wiem co jest w tym takiego trudnego do zrozumienia. No ale na czymś trzeba robić kampanię, także rozumiem. Rozkmiń to, że my wykorzystaliśmy jeden zapis Konstytucji, a ty sobie całym tym dokumentem podtarłeś uwalone kałem dupsko, żeby ratować WYŁĄCZNIE swoje polityczne ambicje. Ah tak, taki Prezydent jest nam potrzebny. Na pewno będę się czuł bezpiecznie i żył w przekonaniu, że w przypadku potencjalnego rozpadu taka osoba piastująca ten urząd będzie za wszelką cenę ratować naszą nordacką wspólnotę XD

Opublikowano
Teraz, Waksman napisał:

Mnie dalej rozpierdala to, że ty uznajesz to konstytucyjne przejęcie waszej PZ za „udupianie regionów”. Bitch jakbyśmy chcieli udupić Kirianię to już dawno byśmy to zrobili, ale nie mamy w tym żadnego realnego interesu XD

Nie ma "dawno", bo krótko rządzicie, ale już raz próbowaliście w tym czasie. Statystyka nie jest dla was zbyt korzystna. Wracaj do Kongresu, Pan Premier musi uchwalić Ustawę o działalności v-esperantowskiej.

99792411588297495.png

Opublikowano
Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Pan Premier musi uchwalić Ustawę o działalności v-esperantowskiej

w sumie... dzięki!

• Kocham to! 1
Opublikowano
1 minutę temu, Damiano Robingren napisał:

w sumie... dzięki!

Spoko. To był zjajt jak coś, esperanto jest git.

99792411588297495.png

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Nie ma "dawno", bo krótko rządzicie, ale już raz próbowaliście w tym czasie. Statystyka nie jest dla was zbyt korzystna. Wracaj do Kongresu, Pan Premier musi uchwalić Ustawę o działalności v-esperantowskiej.

Uwierz mi skarbie, że mogłem to zrobić praktycznie od początku istnienia tego państwa, ale po co? A ty dalej nawijasz jedno i to samo jak zacięta katarynka, która nie do końca wie jaki utwór ma grać. Pora zmienić płytę.

Bo jesteśmy tu po to by działać dla dobra CAŁEJ II FEDERACJI, a nie tylko Monarchii Kiryjskiej, która przez 2 lata rządów twojego stronnictwa była wyniesiona do rangi praktycznie równej z rangą federalną tak, jakby tylko MK tworzyła ten kraj.

Edytowane przez Waksman
Opublikowano

Serdecznie dziękuję kandydatom na urząd Prezydenta za stawienie się na debacie i podjęcie rękawicy oraz doprowadzenie całej rozmowy do końca. Nie mogę również zapomnieć o podziękowaniach dla publiczności za celne pytania. Ta debata prezydencka pozostanie w naszej pamięci bez wątpienia na długie lata. Mam nadzieję, że wymiana zdań między kandydatami ułatwi wyborcom podjęcie decyzji przy urnie wyborczej już w ten piątek, 3 kwietnia. 

Zapraszam Obywateli do udziału w obiecanej sondzie: Kto Waszym zdaniem wygrał tę debatę?

• Lubię to 3

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png