Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) W Slavskim Polu, miejscowości położonej tuż obok Achkova w nocy został podpalony kościół pw. św. Rodziny. Zniszczenia są tak ogromne, że świątynia nie nadaje się do użytku. Arcybiskup zrobi wszystko, co w jego mocy, aby odbudować kościół. Sprawcą prawdopodobnie jest 43-letni Arkadiusz Jöers, znany fanatyk Kaspara Waksmana-Dëtera. Edytowane 17 Marca przez Henryk Ziemiański-Wieniawa 1 1 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) Polityka spalonej ziemi, pięknie. Myślę, że pańscy przełożeni @Henryk Ziemiański-Wieniawa w Rotrii chętnie by się dowiedzieli, że podpala Pan kościoły w imię jakiejś chorej, kiryjskiej propagandy. Edytowane 17 Marca przez Waksman
Burek 1 191 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 1 minutę temu, Waksman napisał: Polityka spalonej ziemi, pięknie. Myślę, że pańscy przełożeni @Henryk Ziemiański-Wieniawa w Rotrii chętnie by się dowiedzieli, że podpala Pan kościoły w imię jakiejś chorej, kiryjskiej propagandy. To WakSSmaniści podpalili 1
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Teraz, Burek napisał: To WakSSmaniści podpalili Ty no nie wiem, ja nic nie podpalałem, żaden waksmanista też, więc to raczej Heniek. Tak to jest jak się zasypia z niedopałkiem w mordzie po przedawkowaniu wina mszalnego.
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Podobno Jöers zaczynał karierę jako asystent Waksmana, więc nie dziwię się, że ten go kryje. 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 1 minutę temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: Podobno Jöers zaczynał karierę jako asystent Waksmana, więc nie dziwię się, że ten go kryje. Dementuję, nie miałem takiego asystenta. Ale pańskimi asystentami Rząd się na pewno zajmie, w szczególnie ministrantami, bo przecież nie wiadomo co tam z nimi Pan Biskup robi 🙂
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Po pierwsze szacunek się należy, nie pan tylko ksiądz arcybiskup. Po drugie, jeśli sugeruje mi pan skłonności pedofilskie, to kolejna kalumnia. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby pisać takie chore pomówienia na mój temat. 1 3 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Damiano Robingren 507 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 2 minuty temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: Po pierwsze szacunek się należy, nie pan tylko ksiądz arcybiskup. nie jesteśmy teokracją, tylko państwem świeckim a ja jestem za rozdziałem państwa od kościoła 2 minuty temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: Po drugie, jeśli sugeruje mi pan skłonności pedofilskie, to kolejna kalumnia. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby pisać takie chore pomówienia na mój temat. No dlatego właśnie przeprowadzimy kontrolę
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 6 minut temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: Po pierwsze szacunek się należy, nie pan tylko ksiądz arcybiskup. Dokładnie - jesteśmy państwem świeckim, a szacunek zachowałem, bo użyłem zwrotu grzecznościowego per "pan". 7 minut temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: kalumnia A to o tym nie Szanownemu przyjdzie decydować 🙂
Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł 118 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Istna lewacka Katolikofobia wylewa się strugami. 2 Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 3 minuty temu, Franciszek von Hohenburg-Karandziej napisał: Istna lewacka Katolikofobia wylewa się strugami. Ale to przecież wierni pańskiej religii podpalili swoje własne miejsce kultu w imię jakiegoś dziwnego protestu. To jak to się po waszemu nazywa - herezja? 😄
Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł 118 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 2 minuty temu, Waksman napisał: Ale to przecież wierni pańskiej religii podpalili swoje własne miejsce kultu w imię jakiegoś dziwnego protestu. To jak to się po waszemu nazywa - herezja? 😄 Wie Pan panie Waksman, urojenia się leczy. 1 1 Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Teraz, Franciszek von Hohenburg-Karandziej napisał: Wie Pan panie Waksman, urojenia się leczy. Zdecydowanie. Dziwi mnie to, że jeszcze nie zajrzeliście do psychiatry ❤️
Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł 118 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Teraz, Waksman napisał: Zdecydowanie. Dziwi mnie to, że jeszcze nie zajrzeliście do psychiatry ❤️ Ja zajrzałem, jak pan chce to mogę jakiegoś polecić. 1 Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Teraz, Franciszek von Hohenburg-Karandziej napisał: Ja zajrzałem, jak pan chce to mogę jakiegoś polecić. Nic tylko się cieszyć. Życzę w takim razie jak najszybszej poprawy!
Tarsycjusz Operar 210 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Godzinę temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał: W Slavskim Polu, miejscowości położonej tuż obok Achkova w nocy został podpalony kościół pw. św. Rodziny. Zniszczenia są tak ogromne, że świątynia nie nadaje się do użytku. Arcybiskup zrobi wszystko, co w jego mocy, aby odbudować kościół. Sprawcą prawdopodobnie jest 43-letni Arkadiusz Jöers, znany fanatyk Kaspara Waksmana-Dëtera. Na wieść o tym wstrząsającym incydencie Proboszcz Parafii pw. św. Józefa Robotnika w Mariuszowie przekazał mi informację, że w następną niedzielę odbędzie się modlitwa ekspiacyjna. Wspólnota z Mariuszowa przekazuje wiernym parafii św. Rodziny w Slavskim Polu słowa pocieszenia i życzenia rychłego wyjścia z tej dramatycznej sytuacji. 1 2
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Kto by to nie był - nie ma naszego przyzwolenia na jawne niszczenie obiektów sakralnych w takich sposób. Już teraz, lub po uspokojeniu się sytuacji jak kto woli, zapraszam do napisania pisma do Ministerstwa Spraw Państwowych - Rząd stoi po stronie swoich obywateli. Jesteśmy gotowi pomóc odbudować spalony obiekt.
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Ministerstwo Gospodarki chętnie pomoże przy odbudowie, jeśli Rząd pozwoli. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca 31 minut temu, Tarsycjusz Operar napisał: Na wieść o tym wstrząsającym incydencie Proboszcz Parafii pw. św. Józefa Robotnika w Mariuszowie przekazał mi informację, że w następną niedzielę odbędzie się modlitwa ekspiacyjna. Wspólnota z Mariuszowa przekazuje wiernym parafii św. Rodziny w Slavskim Polu słowa pocieszenia i życzenia rychłego wyjścia z tej dramatycznej sytuacji. W archikatedrze achkovskiej też odbędzie się modlitwa ekspiacyjna. Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Z ostatniej chwili! Policja Nordacka właśnie aresztowała sprawcę pożaru, Arkadiusza Jöersa. Namierzono go podczas prac porządkowych przy domu. Przewieziono go do aresztu śledczego w Achkovie. 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Jak obecnie wygląda sytuacja kościoła? x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 9 Kwietnia Autor Opublikowano 9 Kwietnia Odbudowa ma zacząć się w przyszłym tygodniu. 3 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Rozumiem. Państwo nordackie chętnie wspomoże dzieło odbudowy, jeśli będzie taka wola. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Brygady Budowlane Ruchu 12 Kwietnia z Achkova i Robotniczogradu zgłaszają się do pomocy! Jestem pewien, że dzięki wytężonej pracy i oszacowaniu zniszczeń uda się odbudować kościół. 1 2 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Bravo Brygady! 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Rekomendowane odpowiedzi