• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Oskarżam! Czyli list otwarty do władz Federacji Nordackiej

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo, wczoraj ja i kilka innych osób uzyskaliśmy pewne informacje, które tu przedstawiam. Wydaje się, że jasno wskazują one, że Beatudia ingeruje w sprawy wewnętrzne naszego państwa, bowiem wedle słów przekazującej te informacje mnie i dwóm innym osobom pani Kongresmen i Minister Spraw Wewnętrznych II Federacji Nordackiej Elisa Kirianóo von Hohenburg@Elisa Kirianóo von Hohenburgosoba ze screena, ów "Mateuszek" miał być niejakim Mateuszem Brzęczyszczykiewiczem z Beatudzkiej Republiki Demokratycznej.

101005704499836346.png

Dalsze rewelacje pani Kongresmen Elisa Kirianóo von Hohenburg jasno wskazywały, że wywiad beatudzki miał być zakorzeniony w państwie, pani Kongresmen z kolei wyrażała lojalność wobec Beatudii i Kolei Beatudzkich, które miały odpowiadać za ową inwigilację (sic!). W pewnym momencie przerwała jednak rozmowę, a następnie dokonała skasowania wszystkich swoich wypowiedzi na temat Beatudii, co miało, jak mniemam, pozbawić nas dowodów. Pozostaje jednak świadectwo moje i dwóch innych osób (których tożsamości nie wyjawię publicznie dopóki one same nie będą miały woli się ujawnić, jestem jednak pewien, że chętnie swoje świadectwo tej sytuacji przekażą).

Szanowni Państwo, prezentowany powyżej screen rozmowy z Discorda, którego źródłem jest pani Kongresmen, jest oczywistą fałszywką. Osoba pani Kongresmen Elisy Kiranóo von Hohenburg, być może za czyimś przyzwoleniem, będąc w gronie obywateli nordackich (nimi bowiem są wspomniani świadkowie) chciała zatem oczernić urzędnika Beatudzkiej Republiki Demokratycznej, Mateusza Brzęczyszczykiewicza, jak i samo Państwo Beatudzkie, dążąc tym samym celowo do pogorszenia relacji II Federacji Nordackiej z BRD.

Ponadto, warto zauważyć, że również pan Spiker Kongresu II FederacjiNordackiej, Damiano Robingren @Damiano Robingren, uczestniczył, wraz z byłym Technikiem Nordackiej Unii Informatycznej panem Kasparem Venrirem Waksmanem-Detërem @Waksman, w organizowaniu konspiracji mającej na celu secesję regionu Federacji, czyli IV Republiki Muratyki, co miało miejsce podczas obrad w Sali Białej, miejscu publicznie dostępnym, co działo się w czasie obrad Nadzwyczajnego Posiedzenia Rady Prezydenckiej. Potwierdzają to świadkowie, już wtedy alarmujący o tych ekscesach.

Jakiś czas przed swoim nagłym zerwaniem kontaktu ze mną i świadkami pani Kongresmen Elisa Kirianóo von Hohenburg oskarżała również ww. Spikera o próbę przekupstwa podczas głosowania nad wotum zaufania dla obecnego w Kongresie.

Do tego dodajmy oskarżanie przez pana Waksmana Kiriów o wywoływanie "chaosu" w IV Republice Muratyki, arbitralne układanie porządku obrad Kongresu przez pana Spikera Damiano Robingrena oraz wielokrotne obelgi pod adresem nieprzychylnych mu osób ze strony pana Waksmana, do czego wykorzystywał niekiedy systemy Federacji Nordackiej, jak można zobaczyć na prezentowanym przeze mnie poniżej przykładzie.

101005704499836347_t.jpg

Chcę zatem z tego miejsca zapytać, czy przystoi, aby ludzie tacy jaki pani Kongresmen Elisa Kirianóo von Hohenburg czy pan Spiker Damiano Robingren w szacownej instytucji Kongresu? Czy Kalkilistyczna Partia Federacji, do której należą panowie Waksman i Robingren, może być jeszcze uznawana za niewinną partię i nie jest w istocie kolejnym środkiem w rękach wymienionych person do siania chaosu? Czy sytuacja w IV Republice Muratyki nie wymaga większego, ośmielę się wręcz stwierdzić - szczególnego zainteresowania ze strony rządu II Federacji Nordackiej? To są pytania zasadnicze i ważne dla istnienia FN. I jako obywatel żywię nadzieję, że władze Federacji znajdą na nie odpowiedzi.

August van Hagsen de la Sparasan de Harlin

• Kocham to! 1
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499822879.png