Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 24 Lutego 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Hmm... Można gdybać cóż to pod tym śniegiem się kryje na podstawie kształtu ze zdjęcia... Takie dwie górki... Szczerze nic mi do głowy nie przychodzi. Mam nadzieję, że nie znajdą zakopanego paliwa nukl-znaczy co? ? 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 24 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Proszę być pewnym, nic nuklearnego. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 23 godziny temu, Heinz-Werner Grüner napisał: Proszę być pewnym, nic nuklearnego. ? Ufff, to bardzo dobrze! Jeszcze trzeba by organizować akcję, żeby dekontaminować to zanieczyszczenie... 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joachim Cargalho 102 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Słyszałem, że Pan Gruner, to całą zimę tam kopał w tym śniegu, więc ja tak na słowo bym nie wierzył. Co więcej, tam ewidentnie coś się trzęsie... no, tylko co to takiego?? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 25 Lutego 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 (edytowane) No to teraz zaczyna robić się ciekawie. Ja bym od razu poprosił następne zdjęcie. Edytowane 25 Lutego 2022 przez Albert Fryderyk de Espada 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 8 godzin temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: No to teraz zaczyna robić się ciekawie. Ja bym od razu poprosił następne zdjęcie. A skąd taka pewność, że będzie? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Lutego 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Zawszę trzeba mieć nadzieję. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joachim Cargalho 102 Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Może uda się rozbudzić ciekawość jeszcze bardziej? Napotkaliśmy na znalezisko historyczne, które wygląda na fragment notatnika. Ciężko powiedzieć, czy to przypadek, czy wszystko można połączyć... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Aż zaniemówiliście z wrazenia? To co w końcu jest pod zaspą? Jeśli ciekawi Was to nadal to posłuchajcie historii o... no właśnie,o czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Idąc "pewnym" szlakiem śnieg już prawie całkiem się roztopił... A w drodze powrotnej zauważyłeś drogowskaz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 28 Lutego 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 O proszę, jakie piękne szarotki alpejskie! ?? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 28 Lutego 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 14 minut temu, Waksman napisał: O proszę, jakie piękne szarotki alpejskie! ?? Mhmmmmm... Czyli to jest ten moment gdy wychodzę na buraka gdyż nie mam pojęcia co to za roślina. Ciekawe. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Topniejący śnieg odkrywa tajemnicę szarotki. Jest ona symbolem nowego państwa - Edelweiss. Roztopy, które właśnie nadchodzą to chwila zabawy i wspólnie spędzanego czasu. Zapraszamy serdecznie na naszą polanę, na której będziecie mogli nas jeszcze lepiej poznać! Roztopy, to nie tylko czas leniwego objadania i opijania. To również chwila, kiedy najodważniejsi ruszają w góry, by odnaleźć pierwszą kwitnącą szarotkę. To znak odradzającego się życia w naszej Dolinie! Nie może Was tam zabraknąć! A o szczegółach dowiecie się w specjalnie przeznaczonym do tego temacie! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 1 Marca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 No nie powiem, promocja wydarzenia pierwsza klasa. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 1 Marca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Nie chcę być nie miły czy wredny, ogólnie życzę powodzenia, ale dlaczego akurat ten styl forum? Jak się wchodzi to pierwsze wrażenie jakie się odbiera, przynajmniej to moje odczucie, to "podróba Leocji" ? 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 1 godzinę temu, Waksman napisał: Nie chcę być nie miły czy wredny, ogólnie życzę powodzenia, ale dlaczego akurat ten styl forum? Jak się wchodzi to pierwsze wrażenie jakie się odbiera, przynajmniej to moje odczucie, to "podróba Leocji" ? Moje odczucie było identyczne. Natomiast pomysłodawca tego samego stylu, Herr Romański na moje pytanie podobnej treści "spointował" to mniej więcej tak: -Pffff... ? Bramy Edelweiss zostały otwarte, usłyszeliście o nas, teraz wystarczy je przekroczyć. Czy zdecydujesz się na to? Czy wybierzesz się po szarotkę na zbocze górskie, by przynieść chwałę sobie i rodzinie. Nie wahaj się Lawina nadchodzi! https://drive.google.com/file/d/1bQqU2kGK-qJyb_QZ16NRrhuX1zAWjq54/view Jeśli tylko nam warunki pogodowe na to pozwolą, to ruszamy po charakterystyczny symbol naszego regionu... Teraz nie będzie o zasadach o tym dowiesz się już na miejscu. Odważysz się wybrać w najbardziej ekscytującą podróż mikroświata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joachim Cargalho 102 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Lawina, czyli podróż w góry w poszukiwaniu kwiatu szarotki. Jest on symbolem odradzającego się życia i zniesienie go z gór daje swoisty sygnał mieszkańcom Doliny, iż to najwyższa pora do powrotu do codzienności. Zimy w Edelweiss są okrutnie srogie, ale wiosna nadchodzi szybko. Kwiat szarotki to dla ludzi Edelweiss ważny znak! A najwytrwalszy wędrowiec zapisze się w historii Doliny. Zachęcam Was serdecznie do udziału w zabawie, która swoimi zasadami próbuje wtargnąć na niezbadany dotąd obszar. Jeśli interesuje Was przygoda z elementami strategii i fabularyzacji (choć to nie jest konieczne), to nie am co zwlekać! Co trzeba zrobić, aby zacząć zabawę? - Zapoznać się z zasadami [ https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php?f=61&t=91 ] - Założyć swój notatnik podróży, który potwierdza chęć uczestnictwa [ https://edelweiss.org.pl/viewforum.php?f=62 ] - Udać się do GRATa - sklepu ze sprzętem wspinaczkowym i zrobić zakupy zgodnie z zasadami (masz 10 pkt. udźwigu) [ https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php?p=274#p274 ] Jeśli masz jakieś pytania - nie zwlekaj! Odpowiemy na wszystkie, czym prędzej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi