• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Laudetur Iesus Christus!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Laudetur Iesus Christus!

Miło mi zawitać na ziemie Federacji Nordackiej. Pozwolą Państwo, że zacznę od przedstawienia się - nazywam się Aurelio Lorenzo Carlo Paolo de Medici y Zep, pełnię funkcję Kardynała Świętego Kościoła Rotryjskiego, Kamerlinga, a także jestem Wielkim Księciem Toskanii, państwa, które za 2 tygodnie będzie obchodziło pięciolecie niepodległości, choć ma za sobą wiele ponad dekadę istnienia. W Rotrii działam od 2017 r., choć w mikronacjach jestem znacznie dłużej. Niewykluczone, że z częścią z Państwa spotkałem się lata temu w Brodrii, Bialenii i w innych stronach Polinu. 

Przybywam do Federacji Nordackiej z rozlicznych powodów. Po pierwsze jestem zafascynowany rozmachem Państwa działalności i szczerze podziwiam zaawansowanie techniczne stosowanych rozwiązań. Po drugie odwiedzam Nordatę z powodu głębokiego sentymentu do tych ziem i z chęci lepszego poznania jej współczesnego kształtu. Istotnym celem wizyty są również zamiary dyplomatyczne. Wreszcie, przybywam wyraźnie zachęcony przez mojego współbrata w episkopacie, Jego Ekscelencję Henryka Ziemiańskiego de Harlin, arcybiskupa achkovskiego. 

Licząc na miły pobyt, ślę Państwu serdeczne pozdrowienie ze słonecznych Rotrii i Toskanii oraz szczerze błogosławię.

Cum debita reverentia

Aurelio L. C. P. magnus dux card. de Medici y Zep

• Lubię to 2
    • Kocham to! 3
    Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
    Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
    Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Toskanii, etc.

aurelio-kamerling-herb.png

Szczęść Boże Eminencj! Zachęcam do częstych odwiedzin, a może nawet do odprawienia Celebry.

• Lubię to 2

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski 

Prymas II Federacji Nordackiej

Wicepremier II Federacji Nordackiej 

Kongresman VIII Kadencji 

Minister sprawiedliwości 

Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano

Witamy Waszą Eminencję!

Co prawda nami rządzi Patriarcha Borys, ale z radością przyjmiemy Waszej Ekscelencji obecność i udział w tworzeniu multireligijnego społeczeństwa II Federacji Nordackiej. Zapraszam do zaangażowania się, choćby u Henia.

• Lubię to 2
    • Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

• NIO: 2709210001

• NIO: 2709210001

Witamy szanownego w II Federacji Nordackiej! Za rozmach dziękujemy, staramy się jak możemy. Ze swojej strony zachęcam do dołączenia do naszego rozmachu, żebyśmy razem wspólnie mogli machać bardziej 😂

Zapraszam także do IV Republiki Muratyki, jedynej demokratycznej prowincji II FN. Szczególnej uwadze polecam Bazylikę pw. św. Jana Chrzciciela na zwierzogrodzkim rynku 😉

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

2 godziny temu, Waksman napisał:

Zapraszam także do IV Republiki Muratyki, jedynej demokratycznej prowincji II FN/

*Jedynej republikańskiej!

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

Siema. Zachęcam do działalności misyjnej. Jeszcze trochę osób niereligijnych archidiecezja achkovska mogłaby zagospodarować, zanim zostaną skonwertowani na Kirystów albo wyznawców Adanosa. 

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png