• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Idealny nowy, jaki powinien być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Czego my oczekujemy od potencjalnych przybyszów do Nordaty, no cierpliwości to wiadomo na pierwsze trzy posty dnia idące po piętnaście minut, ale to akurat pryszcz, przywykno! Na sokn dałem instrukcję, żeby pisać kilka na raz, wtedy wyjają się cztery, czy pięć na raz i dialog pójdzie już potem bez opóźniacza, bo recaptcha pozna, że to człek pisze 😄 a uj, bo ja mam komp z AI! 😄 

Ale nie o tym, tylko co powinien sobą nowy reprezentować, aby go nie ściąć na dzień dobry? Musi być skory do dostosowania się, to jasne, co dalej....

Opublikowano

• NIO: 2709210001

Cóż, ja uważam, że żeby w ogóle zacząć gadać o naszych oczekiwaniach względem nowych osób w naszej społeczności, to najpierw powinniśmy my sami zadać pytanie - jakie możliwości dajemy tym osobom? Przychodzi taki nowy do naszej piaskownicy bez zabawek, i co? Czy dajemy mu swoje zabawki, żeby bawił się z nami? Czy może on spełnić swój Nordatic Dream?

• Lubię to 1
    • Kocham to! 1

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

1 minutę temu, Damiano Robingren napisał:

prawdę mówiąc idealny nowy ma po prostu być i ogarnąć forum, większej ilości rzeczy na samym początku bym nie oczekiwał 😕

No ale jeśli trafi się taka osoba, która tego nie ogarnia, to co zrobimy? Chcielibyśmy go zatrzymać, prawda? Więc musimy pomyśleć nad środkami takiej promocji, żeby trafiła ona do wszystkich. Jednocześnie powinniśmy zacząć omawiać jakiś program coachingowy dla nowych. Możemy zrobić interaktywny tutorial jako osobną aplikację czy coś takiego.

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

2 minuty temu, Waksman napisał:

Cóż, ja uważam, że żeby w ogóle zacząć gadać o naszych oczekiwaniach względem nowych osób w naszej społeczności, to najpierw powinniśmy my sami zadać pytanie - jakie możliwości dajemy tym osobom? Przychodzi taki nowy do naszej piaskownicy bez zabawek, i co? Czy dajemy mu swoje zabawki, żeby bawił się z nami? Czy może on spełnić swój Nordatic Dream?

W praktyce w mikronacjach, które jakoś przetrwały i rosną (patrz: Sarmacja, dawne UTN w pewnym okresie czasu), działa to mniej więcej tak: Na start dajesz minimum 3–5 prostych, ale atrakcyjnych "zabawek" gotowych do użycia od pierwszych chwil, przykładowo prosty konkurs z nagrodą, jakąś głupkowata rola (to bardziej tyczy się discordów), no i w sarmacji masz przecież misje. Wtedy też zapraszasz pierwsze osóby indywidualnie (czyli tak jak pisałem mapperzy, dzieciaki z TikToka itd itd) i od razu wrzucasz ich w te gotowe aktywności bo nie możesz czekasz, aż sami coś wymyślą. No i generalnie jak te pierwsze osoby zostaną i zrobią coś swojego to nagle piaskownica przestaje być pusta, bo oni sami zaczynają przynosić nowe zabawki. Czyli generalnie nie chodzi o to, żeby od razu dać każdemu nowemu ten cały Nordatic Dream na tacy tylko bardziej żeby dać mu na wejściu chociaż mały, ale realny kawałek marzenia, czyli coś, co sprawi, że pomyśli "o kurwa, tu faktycznie coś się dzieje, mogę tu coś stworzyć/zniszczyć/zmienić" itd 

• Lubię to 1

Opublikowano

3 minuty temu, Waksman napisał:

No ale jeśli trafi się taka osoba, która tego nie ogarnia, to co zrobimy? Chcielibyśmy go zatrzymać, prawda? Więc musimy pomyśleć nad środkami takiej promocji, żeby trafiła ona do wszystkich. Jednocześnie powinniśmy zacząć omawiać jakiś program coachingowy dla nowych. Możemy zrobić interaktywny tutorial jako osobną aplikację czy coś takiego.

idealny nowy to cud, na który nie możemy liczyć po prostu jak trafi się ktoś bez umiejętności IT to go nie zatrzymamy, jeśli od razu da mu się pustą piaskownicę i zero frajdy

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

Gorące wzięcie alert:::

Co my mamy do zaoferowania nowym oprócz cynicznych podśmiechujek i dram o dramy o dramy? 

Pewnie worldbuilding, roleplaying i politykę, pod warunkiem, że to naprawimy.

A więc czego mamy oczekiwać od nowych? Że są zainteresowani tym, co tutaj robimy i że nie będą dolewać oliwy do pożaru tego statku.

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

3 godziny temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Gorące wzięcie alert:::

Co my mamy do zaoferowania nowym oprócz cynicznych podśmiechujek i dram o dramy o dramy? 

Pewnie worldbuilding, roleplaying i politykę, pod warunkiem, że to naprawimy.

A więc czego mamy oczekiwać od nowych? Że są zainteresowani tym, co tutaj robimy i że nie będą dolewać oliwy do pożaru tego statku.

Jest tylko pewna liczba zmian, którą możemy poczynić w pogoni za noffymi, zanim przestaniemy być sami dla siebie mikronacją pierwszego wyboru.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"