Peetri Romanaav 753 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 Szanowni Mieszkańcy Imperium, wzięło mnie bardzo mocno na zagwozdkę dotyczącą naszego dalszego rozwoju Imperium. Niegdyś w jednej ze swoich pracy Prof. Ordyński (wtedy Swarzewski) napisał o trzech porach roku mirkonacji. Jak dobrze zapamiętałem nasze państwo jest aktualnie w okresie wiosny, czyli aktywne boom. Potem przychodzi stabilne lato i rok zamykamy zimą, gdzie aktywność zamiera. Dlatego chciałbym wypracować z Wami nową strategię. Co robić? Jak przedłużyć wiosnę, może lato? A może całkowicie zniszczyć tezę doprowadzając do dojrzałości nacji? Świadomości i stałego wysokiego poziomu aktywności społecznej. Zapraszam wszystkich obywateli do dyskusji, a także wszystkie osoby, które przeglądają naszą część forum! 3 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 785 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 Stworzenie państwa w którym nigdy nie przychodzi (realiozowa) zima wymagałoby zebrania na tyle licznej grupy obywateli, że w czasie realiozy jednych, inni byliby aktywni. Bo że realiozy się zdarzają, tego wyeliminować się nie da... Póki co udało się osiągnąć przynajmniej tyle, że forum cały czas jest aktywne, bo jak jedno państwo trochę przymiera, to inne się aktywizuje, i tak w kółko. 😉 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 Ja się nie znam zbytnio i tak szczerze moim zdaniem powinno bardziej się promować wiedzę o istnieniu nacji/uniwersum, gdziekolwiek, by przyciągnąć uwagę innych. Ponieważ aktualne pokolenie dużo siedzi w internecie i zawsze mogliby się dowiedzieć właśnie o nacjach poprzez media społecznościowe. Nie wiem ja się nie znam. 🤷♂️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 785 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 3 minuty temu, Vratislav Vondráček napisał: Ja się nie znam zbytnio i tak szczerze moim zdaniem powinno bardziej się promować wiedzę o istnieniu nacji/uniwersum, gdziekolwiek, by przyciągnąć uwagę innych. Ponieważ aktualne pokolenie dużo siedzi w internecie i zawsze mogliby się dowiedzieć właśnie o nacjach poprzez media społecznościowe. Nie wiem ja się nie znam. 🤷♂️ To dobry pomysł. Jednak prowadzenie mediów społecznościowych zajmowałoby dużo czasu, a nie wiadomo, czy przyniosłoby większe efekty. Potrzebna byłaby przemyślana strategia. Może kolega ma jakiś pomysł lub byłby chętny do prowadzenia konta Nan Di na twitterku i facebooku? 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 (edytowane) 6 minut temu, Andrzej Ordyński napisał: To dobry pomysł. Jednak prowadzenie mediów społecznościowych zajmowałoby dużo czasu, a nie wiadomo, czy przyniosłoby większe efekty. Potrzebna byłaby przemyślana strategia. Może kolega ma jakiś pomysł lub byłby chętny do prowadzenia konta Nan Di na twitterku i facebooku? Hmm idąc za tokiem mojego pokolenia to ma TikToku i twitter ku może jeszcze ig było, by radę, ponieważ te inne platformy społecznościowe zrobiły się takie już no przestarzałe. Propozycja ciekawa może coś się ogarnie w najbliższym czasie. Edytowane 10 Grudnia 2025 przez Vratislav Vondráček 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 785 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 Nan Di na tiktoku? To interesujące, chciałbym to zobaczyć! 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Nan Di na tiktoku? To interesujące, chciałbym to zobaczyć! Moim zdaniem mikronacje powinny tam zwrócić wzrok. Wracając też chciałbym to zobaczyć! 🤩😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2025 A czy Szanowny @Vratislav Vondráčekdałby radę być ambasadorem Imperium na TikToku? Nie mam jeszcze wizji, ale proponuję stanowisko. To zawsze opcja żeby kogoś więcej tu przyciągnąć. Chciałbym, aby w końcu nastąpiło Nordackie Lato. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 8 godzin temu, Peetri Romanaav napisał: A czy Szanowny @Vratislav Vondráčekdałby radę być ambasadorem Imperium na TikToku? Nie mam jeszcze wizji, ale proponuję stanowisko. To zawsze opcja żeby kogoś więcej tu przyciągnąć. Chciałbym, aby w końcu nastąpiło Nordackie Lato. To będzie trudna rzecz ale bym musiał jeszcze przemyśleć zaproponowaną propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 W takim razie czekam z niecierpliwością. Swoją drogą, wydaje mi się, że jako osoby pełnoletnie ze stałym dochodem moglibyśmy zrobić kampanię reklamową. Im więcej równoległych projektów, tym większa szansa na stworzenie lepszych warunków na zwrócenie uwagi na nasze państwo. Jeśli ciągle będziemy na forum Federacji to i ta na tym skorzysta. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Można by było jakieś właśnie zrzutki z tym związane zorganizować. Lepiej dla nas i dla innych jeśli wszyscy się ze sobą współgrają to problemu nie powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Tak jak powiedziałem. Trzeba zrobić kampanię zwiększającą nasze zasięgi i stworzyć reklamy, które zachęcą ludzi, żeby tu zajrzeć. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Więc będzie trzeba powoli myśleć już nad konceptami jak by to miało wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Więc będzie trzeba powoli myśleć już nad konceptami jak by to miało wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Cóż, mam propozycję żeby właśnie ktoś z nas zaczął działać na: - TikToku - tutaj widzę akurat @Vratislav Vondráček, to jego pomysł i wydaje mi się, że na tym stanowisku by się odnalazł. - Reklamę możemy zrobić na Facebooku. Zrobimy funpage Imperium Nandyjskiego. - Przydałby się jeszcze ktoś do prowadzenia X-a. Osobiście mogę wziąć na siebie FB i funpage. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 201 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgadzam się z Andrzejem. Niestety obawiam się, że aktywność centralnie planowana po prostu nie jest możliwa do realizacji w praktyce. Jest nas 5-6 osób, bardziej lub mniej aktywnych, i jeśli akurat wszyscy w jednym czasie mamy chęć i czas, to potrafimy naprawdę fajnie i merytorycznie działać, ale nie zawsze jest możliwość się tak zgrać. Forum FN jest tu ogromnym plusem, bo nawet gdy Nan Di wpadnie w marazm, to inne jego części i tak żyją, dzięki temu zawsze mamy dokąd wrócić w aktywne miejsce i łatwo ponownie „złapać rytm”. Co do promocji w social mediach, to oczywiście nie zaszkodzi. Biorąc pod uwagę fakt, że Nan Di jest właśnie częścią forum FN, to warto ten temat przegadać z przedstawicielami pozostałych państw, ponieważ i tak potencjalna nowa osoba trafi na wspólne forum. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Dlatego jestem zdania, abyśmy zaczęli od podstaw jeżeli chodzi już o nasze państwo. Potem możemy wyjść na szczebel federalny. Poza tym? Może na głównej stronie forum wypadałoby wrzuci naszą reklamę? Baner z odnośnikiem do naszej części forum? Emanujmy tym, że się tu znajdujemy. Nie róbmy za ciche miejsce, a pokażmy światu, że też tu jesteśmy. Przydałoby się też ściągnąć tę okładkę związaną z żałobą, bo ta się skończyła, a koniec końców to jest taka półżałoba, bo jednak Harlin żyje w innych cząstkach Pollinu. No i moja ulubiona kwestia, kiedy ruszamy z naszą stroną? Kiedy w końcu to będzie gotowe? Czy mamy pomysł na jakiś opis? Czy coś robimy w tym kierunku? Pora zacząć podchodzić zadaniowo tego wszystkiego, bez żadnych limitów czasowych i stopniowo odhaczać jeden po drugim zrealizowany cel! 😎 2 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 51 minut temu, Peetri Romanaav napisał: Cóż, mam propozycję żeby właśnie ktoś z nas zaczął działać na: - TikToku - tutaj widzę akurat @Vratislav Vondráček, to jego pomysł i wydaje mi się, że na tym stanowisku by się odnalazł. - Reklamę możemy zrobić na Facebooku. Zrobimy funpage Imperium Nandyjskiego. - Przydałby się jeszcze ktoś do prowadzenia X-a. Osobiście mogę wziąć na siebie FB i funpage. Więc przemyślę na spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 10 minut temu, Vratislav Vondráček napisał: Więc przemyślę na spokojnie Ależ ja jestem cały czas spokojny. To tylko moja propozycja na podział zadań. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 15 minut temu, Peetri Romanaav napisał: Ależ ja jestem cały czas spokojny. To tylko moja propozycja na podział zadań. Ja nic na Pana nie mówię tylko moje myśli potrzebują na spokojnie to przemyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Na spokojnie. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi