Albert Fryderyk de Espada 1 205 Opublikowano 13 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Szanowni państwo, wielki finał, dziś dowiemy się kto zwyciężył pierwszy sezon kSl. Emocje sięgały zenitu do samego końca i dopiero ostatni mecz przyniósł ostatnie rozwiązanie a walka trwała do samego końca. Tętno Nirski które pozostawało zaledwie 1 punkt za plecami Capitalu Eihenberg, wykorzystało potknięcie drużyny ze stolicy i dzięki swojemu zwycięstwu wskoczyło na 1 miejsce w klasyfikacji generalnej. Ta sama sytuacja spotkała Biało-Czernych Nirsk którzy przez swój remis nie byli w stanie dogonić FC Gredensburgu który ostatecznie uplasował się na 3 pozycji w klasyfikacji generalnej. Tak też oto prezentuje się finałowa klasyfikacja Koribijskiej Super Ligi, pierwsze miejsce oraz tytuł mistrzowski zdobywa Tętno Nirsk, drugie miejsce po niezwykle zaciętej walce przypadło Capitalowi Eihenberg a ostatnie miejsce na podium zajmuje zespół FC Gredensburg. Drużyny z Nirska tryumfują również w klasyfikacji strzelonych goli gdzie pierwsze miejsce z wynikiem 29 bramek zajmuje Tętno a zaraz za nimi z 27 golami Biało-Czarni. Capital może się zaś poszczycić faktem posiadania najskuteczniejszej obrony w tym sezonie gdyż zespół ze stolicy stracił w przeciągu 13 spotkań zaledwie 5 bramek. Szanowni państwo dziękujemy bardzo ze byliście z nami przez ten cały czas, nie wiemy jaka przyszłość będzie czekać kSl w najbliższym czasie lecz możemy powiedzieć że mamy kilka ciekawych pomysłów którymi już wkrótce się podzielimy. Tymczasem na dziś to wszystko co dla państwa przygotowaliśmy, dziękuję za uwagę i do usłyszenia już niebawem. 1 Cytuj AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 205 Opublikowano 20 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Aby umilić państwu oczekiwanie na dalsze wydarzenia udało nam się namówić pana @Grzegorz Szarak, twórcę i pomysłodawcę całej inicjatywy Koriblijskiej Super Ligi na udzielenie krótkiego wywiadu, zapraszam do lektury i pozostawienia swojej opinii. Cytat AE: Witam bardzo serdecznie pana @Grzegorz Szarak, jednocześnie dziękuję że zgodził się pan udzielić tego wywiadu. GS: Dzień dobry! AE: To na wstępie takie pytanie: Skąd wziął się pomysł na stworzenie ligi piłkarskiej, prywatne zainteresowanie tą dyscypliną sportu czy też istnieją jakieś inne pobudki? GS: Szczerze to nie pamiętam. Kiedyś odnalazłem aplikację pozwalającą ustalać turnieje. W Muratyce ówcześnie sport po prostu nie istniał. Postanowiłem opuścić swoją strefę komfortu i poświęcić trochę swojego wolnego czasu, aby zapisać się złotymi zgłoskami na kartach historii muratyckiego sportu i dlatego założyłem Koribijską Super Ligę. AE: Wnioskują po tym że wielokrotnie jest pan wspominany jako ojciec piłki nożnej w Koribi to zapisanie się w historii sporu się udało. Nie tęskni pan czasami za czynnym powrotem do tworzenia ligi ? GS: Nie, wydaje mi się, że obecny prezes KSL sprawuje tę funkcję nieporównywalnie lepiej. Ja sam czułem już trochę wypalenie tym formatem. Mogło to wynikać z fatalnej aktywności oraz brakiem feedbacku. AE: Czy w momencie tworzenia ligi planowałeś że będzie ona grą dla wielu mieszkańców czy formą narracji tak ja ma to miejsce teraz ? GS: Chciałem, żeby mieszkańcy mieli możliwość interakcji, jednak z racji na małą liczbę obywateli (2 ze mną) nie miałem w planach zorganizowania gry. AE: Obecnie w mikroświecie poza piłką nożną oraz wyścigami które organizuje pan Heinz-Werner Grüner inne dyscypliny sportowe są pomijane, czy uważasz że jakaś dyscyplina sportowa mogła by zyskać równie duży rozgłos w świecie ? GS: Szczerze to nie wiem, ale sport generuję sporą aktywność więc zapewne co jakiś czas będzie wypływać nowa dyscyplina wzbudzająca zainteresowanie. AE: I ostatnie pytanie. Co wprowadziłbyś w przyszłości do ligi aby dodatkowo uatrakcyjnić ją dla oglądających i innych uczestników. GS: Zapewne możliwość wpływania mieszkańców na losy klubów. Przez aktywność w ramach drużyny, ta zyskiwała by więcej punktów wewnątrz systemu ligowego. AE: Dobrze, ze swojej strony bardzo dziękuję za wywiad. GS: Także, bardzo dziękuję! Miłego dnia życzę 1 Cytuj AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 232 Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 FC Gredensburg... No to chyba godna nazwa dla jedynego klubu z mojego freutu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi