Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 7 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Nordacki Uniwersytet Państwowy otwiera nabór na studia magisterskie i doktorskie. Zapraszamy wszystkich obywateli mikroświata zainteresowanych nauką, gotowych do refleksji teoretycznej i chętnych do współtworzenia akademickiej wspólnoty Nordaty. Jak się zgłosić? Wystarczy przesłać zgłoszenie w tym wątku lub bezpośrednio do Rektora. Zgłoszenia powinny zawierać: imię i nazwisko, wybrany poziom studiów: magisterskie (mgr net.) lub doktorskie (dr net.), proponowaną dyscyplinę naukową (np. filozofia, historia, prawo, kulturoznawstwo) — można zaproponować dowolną, temat pracy dyplomowej — może być wstępny lub ogólny, nazwisko proponowanego promotora — jeśli nie wiesz, dobierzemy odpowiednią osobę z kadry. Dlaczego warto? Możliwość prowadzenia własnych badań, Udział w życiu akademickim uczelni, Nadanie tytułu magistra lub doktora netowego, Współtworzenie kultury intelektualnej Nordaty. Nie wymagamy wcześniejszego dorobku — liczy się chęć myślenia, zaangażowania i twórczego podejścia. Dołącz do nas i rozpocznij swoją akademicką drogę! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 7 Sierpnia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Imię i nazwisko: Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan Poziom studiów: magisterskie Proponowana dyscyplina naukowa: historia Temat pracy dyplomowej: Początki II Federacji Nordackiej Nazwisko proponowanego promotora: nie wiem 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 7 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 7 minut temu, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan napisał: Imię i nazwisko: Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan Poziom studiów: magisterskie Proponowana dyscyplina naukowa: historia Temat pracy dyplomowej: Początki II Federacji Nordackiej Nazwisko proponowanego promotora: nie wiem Dobry wieczór, Dziękujemy za zgłoszenie. Temat bardzo ciekawy i ważny. Na ten moment jestem jedynym pracownikiem naukowym Uniwersytetu. Tak się szczęśliwie składa, że jestem z wykształcenia historykiem. Nigdy nie zajmowałem się tym tematem, ale mógłbym pomóc warsztatowo. Co Pan na to? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 7 Sierpnia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Może być. Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 28 Sierpnia Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Można pobierać naukę na NUP w formie jakichś szkoleń, kursów, nauczania, bez konieczności pisania pracy dyplomowej? Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 29 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 17 godzin temu, Kamiljan de Harlin napisał: Można pobierać naukę na NUP w formie jakichś szkoleń, kursów, nauczania, bez konieczności pisania pracy dyplomowej? Moglibyśmy odejść od tradycyjnej formy pracy dyplomowej i zastąpić ją jakiegoś rodzaju projektem. Jaka dziedzina wiedzy Cię interesuje? Jaka forma pokazania kunsztu w tej dziedzinie byłaby dla Ciebie najlepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 29 Sierpnia Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 3 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Moglibyśmy odejść od tradycyjnej formy pracy dyplomowej i zastąpić ją jakiegoś rodzaju projektem. Jaka dziedzina wiedzy Cię interesuje? Jaka forma pokazania kunsztu w tej dziedzinie byłaby dla Ciebie najlepsza? Powiedziałbym, że mógłbym zrobić w ramach projektu jakąś aplikację dla II Federacji Nordackiej, ale w sumie to nie miałby kto prowadzić dla mnie nauczania. Będę mieć ograniczone zasoby czasowe za miesiąc, więc też nie wiem, czy stać mnie na jakiś projekt z dziedziny mikrozofii, prawa albo historii... Chociaż... W czasach Insulii przygotowywałem listę etnosów i kultur obecnych na Nordacie. Mógłbym zrobić taki wielki schemat z pogrupowanymi grupami, rodzinami i narodami, fajnymi strzałkami, kolorami i przypisami do źródeł danych. Może więc zdecydowałbym się na naukę historii? 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 29 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 42 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: W czasach Insulii przygotowywałem listę etnosów i kultur obecnych na Nordacie. Mógłbym zrobić taki wielki schemat z pogrupowanymi grupami, rodzinami i narodami, fajnymi strzałkami, kolorami i przypisami do źródeł danych. Bardzo dobry pomysł. Na pewno ułatwiłoby to odbiorcom zorientowanie się w kwestiach kulturowo-etnicznych na Nordacie i mogłoby stanowić punkt wyjścia do przyszłych badań z zakresu antropologii kulturowej. 43 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: Może więc zdecydowałbym się na naukę historii? Zachęcam do tego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 30 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia A co można studiować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 30 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 1 minutę temu, Burek napisał: A co można studiować? Ja mógłbym być opiekunem studiów z zakresu historii lub mikrozofii. Ale jeśli byłoby zapotrzebowanie na inny kierunek, spróbowałbym znaleźć kadrę naukowo-dydaktyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 31 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 30.08.2025 o 12:26, Andrzej Ordyński napisał: Ja mógłbym być opiekunem studiów z zakresu historii lub mikrozofii. Ale jeśli byłoby zapotrzebowanie na inny kierunek, spróbowałbym znaleźć kadrę naukowo-dydaktyczną. Dobrze, mógłbym zacząć studiować historię. Mam nadzieję, że się czegoś nauczę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi