Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 29 Lipca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Szanowni członkowie Kurułtaju @Reza I Pahlavi@Xongkoro Baturu@Markus Wettin, Wasze Wieliczestwo @Peetri Romanaavi drodzy goście z Nan Di i całej Nordaty! Zgodnie z zapowiedzią, rozpoczynamy nowe posiedzenie Kurułtaju, którego hasło przewodnie brzmi: "Od narracjokracji do mikronacji". Nowa Orda jest państwem, które wchodzi w skład skomplikowanej struktury międzynarodowej - jest częścią składową Imperium Nandyjskiego, które z kolei jest państwem stowarzyszonym Federacji Nordackiej. Pozornie można powiedzieć, że jesteśmy "podprowincją", wyróżniającą się tylko suwerennością potencjalną, a więc prawem do legalnego ogłoszenia niepodległości. Ta pozycja, w połączeniu z niewielką populacją, sprawia, że jesteśmy swego rodzaju narracjokracją - mikronacją istniejącą głównie w sferze narracji. Nordata się zmienia i integruje. Wokół Federacji Nordackiej zgromadziła się grupa państw o różnym statusie - od prowincji, przez państwo stowarzyszone, po formalnie niezależne państwa fabularne. Integracja to dobry kierunek - Nordata utrzymuje swoją różnorodność kulturową, jednocześnie zyskując stabilność, której nie miałoby żadne z państw, gdybyśmy się podzielili. Miejsce Nowej Ordy jest w zjednoczonej Nordacie i tylko od nas zależy, jakie będzie to miejsce. Silna Nordata to Nordata samorządna i wewnętrznie różnorodna. Co musi zrobić Nowa Orda, by zająć ważną pozycję w zjednoczonej Nordacie? Na początku chciałbym oddać głos @Reza I Pahlavi🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 4 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Szanowni członkowie Kurułtaju @Reza I Pahlavi@Xongkoro Baturu@Markus Wettin, Wasze Wieliczestwo @Peetri Romanaavi drodzy goście z Nan Di i całej Nordaty! Zgodnie z zapowiedzią, rozpoczynamy nowe posiedzenie Kurułtaju, którego hasło przewodnie brzmi: "Od narracjokracji do mikronacji". Nowa Orda jest państwem, które wchodzi w skład skomplikowanej struktury międzynarodowej - jest częścią składową Imperium Nandyjskiego, które z kolei jest państwem stowarzyszonym Federacji Nordackiej. Pozornie można powiedzieć, że jesteśmy "podprowincją", wyróżniającą się tylko suwerennością potencjalną, a więc prawem do legalnego ogłoszenia niepodległości. Ta pozycja, w połączeniu z niewielką populacją, sprawia, że jesteśmy swego rodzaju narracjokracją - mikronacją istniejącą głównie w sferze narracji. Nordata się zmienia i integruje. Wokół Federacji Nordackiej zgromadziła się grupa państw o różnym statusie - od prowincji, przez państwo stowarzyszone, po formalnie niezależne państwa fabularne. Integracja to dobry kierunek - Nordata utrzymuje swoją różnorodność kulturową, jednocześnie zyskując stabilność, której nie miałoby żadne z państw, gdybyśmy się podzielili. Miejsce Nowej Ordy jest w zjednoczonej Nordacie i tylko od nas zależy, jakie będzie to miejsce. Silna Nordata to Nordata samorządna i wewnętrznie różnorodna. Co musi zrobić Nowa Orda, by zająć ważną pozycję w zjednoczonej Nordacie? Na początku chciałbym oddać głos @Reza I Pahlavi🙂 Bardzo dziękuję za oddanie mi głosu jako pierwszemu, szlachetny Biały Chanie! 😉 Nie byłem wprawdzie zbyt gorącym zwolennikiem przenosin do Nordaty, jako pewnego rodzaju nandyjsko-ordyjski "izolacjonista" i do pewnego stopnia nadal tak myślę, ale przedstawienie musi trwać, choćby się makijaż teatralnej charakteryzacji rozpływał, więc działamy! 🙂 Moim pomysłem jest, by oddać pod moją opiekę nowych chętnych z Azji i żeby mogli się sprawdzić w moim lennie, czy w ogóle potrafią pisać narrację i się nadają :)) Pomysł zaczerpnąłem z gry PBF czy mikronacji o której wspomniałem Niebiańskiemu Cesarzowi dziś podczas obrad II Keissarnoud i uważam, że pomysł jest wart rozważenia, bo choć Anno 1191 już nie istnieje, ale rzecz była dobra i warta naśladowania, Szanowni! 😉 Ze swojej strony, mam nadzieję, że ruszą prace naszej biurokracji z oficjalnym nadaniem mojego lenna i pozwolenia na działalność gospodarczą, bo pomysły mam oraz chcę je zrealizować XD Oczywiście, kto się spieszy, to się diabeł cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 29 Lipca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 1 godzinę temu, Reza I Pahlavi napisał: Nie byłem wprawdzie zbyt gorącym zwolennikiem przenosin do Nordaty, jako pewnego rodzaju nandyjsko-ordyjski "izolacjonista" i do pewnego stopnia nadal tak myślę, ale przedstawienie musi trwać, choćby się makijaż teatralnej charakteryzacji rozpływał, więc działamy! 🙂 Ilu ludzi, tyle opinii. Integracja zawsze budzi wątpliwości, ale realia są takie, że 5 osób z regularnymi nawrotami realiozy to za mało, żeby utrzymać stabilną aktywność państwa... 1 godzinę temu, Reza I Pahlavi napisał: Moim pomysłem jest, by oddać pod moją opiekę nowych chętnych z Azji i żeby mogli się sprawdzić w moim lennie, czy w ogóle potrafią pisać narrację i się nadają :)) Świetnie. Już rekomendowałem Niebiańskiemu Cesarzowi @Peetri Romanaav, żeby stworzył specjalne stanowisko do spraw X'a i promocji. 1 godzinę temu, Reza I Pahlavi napisał: Ze swojej strony, mam nadzieję, że ruszą prace naszej biurokracji z oficjalnym nadaniem mojego lenna i pozwolenia na działalność gospodarczą, bo pomysły mam oraz chcę je zrealizować XD Dzięki za przypomnienie, wyleciało mi to z głowy. Wszystko chyba mamy ustalone, więc niebawem wydam Rozkaz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 6 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: Szanowni członkowie Kurułtaju @Reza I Pahlavi@Xongkoro Baturu@Markus Wettin, Wasze Wieliczestwo @Peetri Romanaavi drodzy goście z Nan Di i całej Nordaty! Zgodnie z zapowiedzią, rozpoczynamy nowe posiedzenie Kurułtaju, którego hasło przewodnie brzmi: "Od narracjokracji do mikronacji". Nowa Orda jest państwem, które wchodzi w skład skomplikowanej struktury międzynarodowej - jest częścią składową Imperium Nandyjskiego, które z kolei jest państwem stowarzyszonym Federacji Nordackiej. Pozornie można powiedzieć, że jesteśmy "podprowincją", wyróżniającą się tylko suwerennością potencjalną, a więc prawem do legalnego ogłoszenia niepodległości. Ta pozycja, w połączeniu z niewielką populacją, sprawia, że jesteśmy swego rodzaju narracjokracją - mikronacją istniejącą głównie w sferze narracji. Nordata się zmienia i integruje. Wokół Federacji Nordackiej zgromadziła się grupa państw o różnym statusie - od prowincji, przez państwo stowarzyszone, po formalnie niezależne państwa fabularne. Integracja to dobry kierunek - Nordata utrzymuje swoją różnorodność kulturową, jednocześnie zyskując stabilność, której nie miałoby żadne z państw, gdybyśmy się podzielili. Miejsce Nowej Ordy jest w zjednoczonej Nordacie i tylko od nas zależy, jakie będzie to miejsce. Silna Nordata to Nordata samorządna i wewnętrznie różnorodna. Co musi zrobić Nowa Orda, by zająć ważną pozycję w zjednoczonej Nordacie? Na początku chciałbym oddać głos @Reza I Pahlavi🙂 Bardzo dziękuję za oddanie mi głosu jako pierwszemu, szlachetny Biały Chanie! 😉 Nie byłem wprawdzie zbyt gorącym zwolennikiem przenosin do Nordaty, jako pewnego rodzaju nandyjsko-ordyjski "izolacjonista" i do pewnego stopnia nadal tak myślę, ale przedstawienie musi trwać, choćby się makijaż teatralnej charakteryzacji rozpływał, więc działamy! 🙂 Moim pomysłem jest, by oddać pod moją opiekę nowych chętnych z Azji i żeby mogli się sprawdzić w moim lennie, czy w ogóle potrafią pisać narrację i się nadają :)) Pomysł zaczerpnąłem z gry PBF czy mikronacji o której wspomniałem Niebiańskiemu Cesarzowi dziś podczas obrad II Keissarnoud i uważam, że pomysł jest wart rozważenia, bo choć Anno 1191 już nie istnieje, ale rzecz była dobra i warta naśladowania, Szanowni! 😉 Ze swojej strony, mam nadzieję, że ruszą prace naszej biurokracji z oficjalnym nadaniem mojego lenna i pozwolenia na działalność gospodarczą, bo pomysły mam oraz chcę je zrealizować XD Oczywiście, kto się spieszy, to się diabeł cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Nie ma za co XD To się miało nazywać Barga Tala, jeśli chodzi o moje lenno XDDD Ogólnie, promocja jest ważna i może dać efekty 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 30 Lipca Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Szanowni, pozwolę się wtrącić do obrad Kurułtaju. Tak rekomendowałem Szanownemu @Reza I Pahlavi, aby utworzył takowy profil. Dokładnie podczas rozmowy z Białym Chanem postanowiliśmy, że to będzie bardzo dobry pomysł, żeby to Wasza Ekscelencja promowała nasze Imperium na platformie X. 2 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 16 godzin temu, Peetri Romanaav napisał: Szanowni, pozwolę się wtrącić do obrad Kurułtaju. Tak rekomendowałem Szanownemu @Reza I Pahlavi, aby utworzył takowy profil. Dokładnie podczas rozmowy z Białym Chanem postanowiliśmy, że to będzie bardzo dobry pomysł, żeby to Wasza Ekscelencja promowała nasze Imperium na platformie X. 是的,長官! 🪖 為了新部落和南迪帝國! 💪 Tak jest! Za Nową Ordę i Imperium Nan Di! Szanowni nawet nie wiecie, jak to się przypadkiem ładnie zrymowało w wersji powyżej 😘 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 2 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia @Reza I PahlaviLenno utworzone, chcielibyście osobny dział na forum? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 7 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: @Reza I PahlaviLenno utworzone, chcielibyście osobny dział na forum? A to już jak Biały Chan uważa! 🙂 😉 Nie chcę robić kłopotu ☺️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 23 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia @Reza I Pahlaviczy Szanowny dalej chciałby założyć profil na X'ie? Myślę, że byłaby to duża szansa dla Nowej Ordy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Miałem ostatnio ataki realiozy w prawdziwym życiu, ale chętnie spróbuję, Biały Chanie @Andrzej Ordyński! 😁 To była dobra wiadomość, są też złe, bo czat azjatycki o którym wspominałem wielokrotnie, został opanowany przez grupę kilku oszołomów z East Turkestan Islamic Party (Islamską Partia Wschodniego Turkiestanu) i robią tam niezłe zamieszanie, rozprawiając o przyszłym Państwie Islamskim w Azji Centralnej... O_O U Wolnych Mandżurów jest zaś jakiś komunistyczny chiński kret i ludzie, którzy zarejestrowali się numerami komórek na X, są wzywani na przesłuchania do Biura Bezpieczeństwa Narodowego ostatnio... Zaczęło się od zatrzymania na kilka godzin pewnej kobiety pochodzenia mandżurskiego w Szanghaju (grzebali jej w komórce i ja też mogę być na celowniku) 😅 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 23 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Godzinę temu, Reza I Pahlavi napisał: Miałem ostatnio ataki realiozy w prawdziwym życiu, ale chętnie spróbuję, Biały Chanie @Andrzej Ordyński! 😁 Jak tylko konto będzie gotowe, to proszę o link! 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Ok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi