Tarsycjusz Operar 68 Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Biuletyn Ambasady LRM W tym miejscu przedstawiane będą aktualności z życia Ludowej Republiki Magnifikatu i Ambasady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarsycjusz Operar 68 Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Biuletyn Ambasady LRM Dnia 24 listopada 2025 w stolicy II Federacji Nordackiej została otwarta Ambasada Ludowej Republiki Magnifikatu. W sali bankietowej misji Prezydent LRM Tarsycjusz Operar skierował do zaproszonych Gości następujące słowa: "Drodzy Goście, Uroczyście świętujemy otwarcie Ambasady Ludowej Republiki Magnifikatu w Achkovie. Cieszę się, że odpowiedzieliście na moje zaproszenie. Wasz wkład w budowanie dobrych relacji magnifikacko-nordackich jest wyraźny i chwalebny. Mieszkańcy mojej Ojczyzny to odczuwają i uznają Was za Przyjaciół Ludowej Republiki Magnifikatu. Niech nasza współpraca dalej przynosi dobre owoce, również podczas prezydentury, która dziś się rozpoczęła. Na zdrowie!" - Tarsycjusz Operar W uroczystościach wziął udział Prezydent II FN Kamiljan de Harlin, który tego samego dnia rozpoczął swoją prezydenturę w kraju. W swojej przemowie nawiązał do minionych wydarzeń w stosunkach dwustronnych: "(...) Jestem przekonany, że zbudujemy trwałą przyjaźń na gruncie wzajemnego szacunku, uznania i akceptacji. Każda niegodziwość, jaka spotkała Magnifikat, czy to Operacja Busola, czy to katakliczna powódz, pokazała trwałość Ludowej Republiki i stanowiła kolejny stopień na schodach prowadzących Magnifikat ku zapewnienia sobie powszechnego respektu na scenie mikroświata. (...)" - Kamiljan de Harlin Cenne uwagi dotyczące relacji magnifikacko-nordackich przytoczył Szanowny Bolesław Kirianóo von Hohenburg: "(...) Jak zdążył zauważyć mój przedmówca, JE Prezydent, Magnifikat jest ucieleśnieniem stałości i stabilności, rozwijanej przez lata nieprzerwanej działalności. Razem z dynamiczną i niezwykle podatną na zmiany Federacją stanowią na pewno egzotyczną, ale jakże ciekawą parę. Rad jestem niezmiernie, że za sprawą nowo otwartego przedstawicielstwa LRM w naszym kraju będziemy mogli utrzymywać i jeszcze bardziej wzmacniać te wzajemne relacje. (...)" - Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spośród zaproszonych Gości wyróżnić należy również Pana Tadeusza Henrykowskiego, Pana Andrzeja Ordyńskiego, Pana Piotra Jankowskiego, Pana Tadeusza Henrykowskiego, Pana Augusta de la Sparasan oraz ks. Henryka Ziemiańskiego de Harlin la Sparasan. W galerii znajdują się zdjęcia budynku oraz holu głównego Ambasady Ludowej Republiki Magnifikatu w Achkovie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi