• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między Królestwem Czermnej a II Federacją Nordacką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Wysoka Izbo,

przedstawiam podpisany przed dwoma dniami Traktat pod ratyfikację.

Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych
    między
    Królestwem Czermnej a II Federacją Nordacką
    zawarty w Polis, dnia 26 czerwca 2025 roku

Wysokie Układające się Strony
    Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej
    Bolesław Kirianóo von Hohenburg
    w imieniu własnym oraz II Federacji Nordackiej
    oraz
    Pełnomocnik Królestwa Czermnej
    Franciszek von Hohenburg-Karandziej
    w imieniu własnym oraz Królestwa Czermnej
    postanawiają, co następuje:

Art. 1
    Wysokie Układające się Strony uznają wzajemnie swoje istnienie jako suwerennych państw i podmiotów prawa międzynarodowego, wyrzekają się przemocy we wzajemnych stosunkach oraz postanawiają wszelkie spory rozwiązywać na drodze dyplomatycznej.

Art. 2
    Wysokie Układające się Strony ustanawiają między sobą stosunki dyplomatyczne.

Art. 3
    1. Wysokie Układające się Strony zobowiązują się wzajemnie do podejmowania działań zmierzających do rozwoju wzajemnych stosunków, a także będą aktywnie sprzyjać rozszerzaniu kontaktów między ich obywatelami.
    2. Wysokie Układające się Strony będą sprzyjać rozwojowi współpracy we wszelkich możliwych dziedzinach, w szczególności wojskowości, kultury, gospodarki i nauki.

Art. 4
    1. Wysokie Układające się Strony zobowiązują się na wzajemną pomoc militarną w wypadku wojny niewypowiedzianej przez Stronę.
    2. Królestwo Czermnej zobowiązuje się udostępnić przestrzeń na dwie nordackie bazy wojskowe i wyraża zgodę na rozmieszczenie w nich wojsk Federacji.

Art. 5
    1. Traktat zostaje zawarty na czas nieokreślony.
    2. Traktat utraci moc obowiązującą z upływem trzeciego dnia następującego po wypowiedzeniu go w drodze notyfikacji przez Wysoką Układającą się Stronę.

(-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg
    Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej
    (-) Franciszek von Hohenburg-Karandziej
    Pełnomocnik Królestwa Czermnej

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Rozpoczynam dwudniową debatę nad ratyfikacją traktatu.

@Członek Kongresu

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Szanowni Państwo,

Ze swojej strony nie zgłaszam zastrzeżeń.

NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

Zwięzły i treściwy traktat. Z tego miejsca pragnę złożyć wyrazy uznania dla Premiera, któremu skutecznie udało się wynegocjować sojuszniczą obecność wojsk Zjednoczonych Sił na Kompasie. 

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

• 2 tygodnie później...
    Opublikowano

Rozpoczynamy głosowanie, które potrwa do 18 lipca do godziny 21:00. Kto z państwa jest ZA, PRZECIW lub WSTRZYMUJE się od głosu zechce nacisnąć przycisk i napisać posta.

@Członek Kongresu

Głosuję ZA.

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    czas głosowania

Opublikowano

W głosowaniu wzięło dwóch spośród trzech Kongresmenów. Osiągnięto kworum.

100% głosów było ZA ratyfikacją traktatu, co oznacza, że Kongres wyraził zgodę na jego ratyfikację. 

• Lubię to 1

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij