Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie Prezydencie,

Zgodnie z Ustawą o Instytucjach z dnia 25 kwietnia 2025 roku składam wniosek o rejestrację instytucji państwowej. Z braku stosownej uchwały Rady Ministrów bądź ustawy budżetowej informacje na temat wymaganej opłaty (200 nordów) pozyskałem drogą prywatną od Szanownego Ministra Gospodarki. Opłatę uiściłem dziś wedle procedury przewidzianej w ustawie (potwierdzenie znajduje się w załączniku) z moich prywatnych środków. Z racji braku najnowszej wersji wzoru wniosku niniejszy wniosek składam w oparciu o wzór sprzed ww. ustawy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za zajęcie się niniejszym wnioskiem.

1. Nazwa instytucji: Nordacki Uniwersytet Państwowy im. Pela Nandera

2. Właściciel: Ministerstwo Nauki i Kultury (na potrzeby wniosku: Minister Nauki i Kultury August van Hagsen de la Sparasan de Harlin)

3. Typ: Instytucja państwowa

4. Adres siedziby: Achkov

5. Logo: - (brak)

Załącznik

114367

• Kocham to! 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zbrodniarzu, otwórz w końcu rachunek w nordach albo wydziedziczamy Cię z rodu. Co to jest VXV???? Co to za anime-dziewczynka??

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

AI slop na banknotach. To joeniec.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Sam się zastanawiam, co to to VXV. Jak patrzę na te banknoty voxowe, zaczynam kwestionować wybory życiowe.

• Kocham to! 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
51 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

AI slop na banknotach. To joeniec.

To chyba nie jest AI...  Mam nadzieję... Prawda...? @Joahim von Ribertrop

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szanowny Panie Ministrze!

Informuję, że:

• Wniosek został pozytywnie rozpatrzony pod względem formalnym i merytorycznym.
  • Przyjmuję do wiadomości uiszczenie opłaty rejestracyjnej z prywatnych środków Pana Ministra, przy jednoczesnym zaleceniu uregulowania tej kwestii w przyszłości poprzez właściwe procedury budżetowe.
  • Zgodnie z art. 8 ustawy, przekazuję sprawę do Nordackiego Konsorcjum Informatycznego w celu dokonania wpisu do ewidencji instytucji.

O ile ustawa określa, że opłata za wpis do ewidencji instytucji nie jest pobierana wyłącznie przy rejestracji regionu, to jest to nielogiczne, żeby państwo płaciło państwu za rejestrację instytucji państwowej. Myślę, że sensownym rozwiązaniem byłoby, aby opłata została uiszczona przez środki Ministerstwa Nauki i Kultury, a nie z prywatnych środków Ministra, albo aby rejestracja dokonywana byłaby nieodpłatnie. 

Działając jako Minister Gospodarki i zarządca rachunku Skarbu Państwa II FN, decyduję się zwrócić poniesiony przez Pana koszt rejestracji ze środków Skarbu Państwa. 

Działając jako Pracownik Nordackiego Konsorcjum Informatycznego dokonałem wpisu instytucji do ewidencji

Realizacja wniosku została zakończona. 

DW: @August de la Sparasan@Andrzej Ordyński

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...