Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2025 2 godziny temu, Markus Wettin napisał: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?p=413118#p413118 Tymczasem w Księstwie Sarmacji historia zatacza koło, a Baridas ponownie staje się jej częścią. Zobaczymy, czy tym razem Baridas trafił lepiej niż w przypadku UNP i Lumerii. Baridas to bardzo stara marka, tylko o miesiąc młodsza od samej Sarmacji. Z pewnością warto ją zachować, ale obawiam się, że w Sarmacji stanie się jedynie skansenem. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2025 2 godziny temu, Markus Wettin napisał: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?p=413118#p413118 Tymczasem w Księstwie Sarmacji historia zatacza koło, a Baridas ponownie staje się jej częścią. Nie wiem, czy zauważyliście ale Baridas oderwał się w czasach kryzysu aktywnościowego, aby wrócić w czasach kryzysu do Samracji. Czyli de facto chcieli sobie poprawić, a koniec końców poprawą jest powrót do macierzy. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 201 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2025 3 minuty temu, Peetri Romanaav napisał: Nie wiem, czy zauważyliście ale Baridas oderwał się w czasach kryzysu aktywnościowego, aby wrócić w czasach kryzysu do Samracji. Czyli de facto chcieli sobie poprawić, a koniec końców poprawą jest powrót do macierzy. Czyli mamy czeski remis. 😂 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2025 6 minut temu, Markus Wettin napisał: Czyli mamy czeski remis. 😂 Klasyka gatunku. Zobaczymy co będzie kolejnego. XD Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2025 https://rusowia.ct8.pl/viewtopic.php?p=10370&sid=9f85e5d79f89a869acd70c4458ccfdae#p10370 Nie wiem czy pojawiła się już gdzieś ta informacja, ale Rusowia ma nowego Cesarza. To dość tajemnicza postać, bo dotychczas napisał 133 posty na forum, a zagranicą chyba też się nie pojawiał. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2025 Ciekawe jest to, że wszyscy obywatele są tak zgodni. Nawet nam, pomimo tak wielu lat pracy razem i różnych zdań nie zawsze przychodzi się zgadzać, a tam cały naród połączony jakby jednym umysłem i sercem. Ciekawe. Może potrzeba chwili tak ich wszystkich jednoczy? Albo coś innego? Swoją drogą to dobry temat do wieści anomalnych! Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 201 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Peetri Romanaav napisał: Ciekawe jest to, że wszyscy obywatele są tak zgodni. Nawet nam, pomimo tak wielu lat pracy razem i różnych zdań nie zawsze przychodzi się zgadzać, a tam cały naród połączony jakby jednym umysłem i sercem. Ciekawe. Może potrzeba chwili tak ich wszystkich jednoczy? Albo coś innego? 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2025 2 godziny temu, Markus Wettin napisał: Pozwolę sobie odpowiedzieć starobialeńskim zwrotem; XD Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 1 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Tradycyjne podsumowanie: Grudzień 2025: Nordata na 2. miejscu w rankingu ISM. Ustępujemy jedynie Sarmacji. Nandyjczycy zajęli 1., 2., 4., 6., 9. i 18. miejsce w rankingu aktywności. Łącznie wygenerowaliśmy niemal 54% aktywności wspólnego forum. Gdyby liczyć Nan Di osobno, bylibyśmy na 6. miejscu w rankingu ISM. Ładna aktywizacja na koniec roku za sprawą powrotu @Peetri Romanaavi @Markus Wettin Rok 2025: Nordata na 4. miejscu w rankingu ISM, za Edelweiss, Sarmacją i RON. Nandyjczycy na 1., 5. 8., 12., 15., 25., 36. i 51. miejscu. Łącznie wygenerowaliśmy 29% aktywności na wspólnym forum. Gdybyśmy byli liczeni osobno, bylibyśmy na 15. miejscu, między Skarlandem i Hawilandem. Podsumowując, Nandyjczycy wiele wnoszą do Nordaty, ale to Nordata jako całość stanowi realną siłę w mikroświecie. Razem możemy odmienić oblicze planety, tej planety. 2 2 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 1 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Podsumowując już w Nowym Roku rok zeszły mogę powiedzieć tyle, że wykonaliśmy ogromny krok do przodu. Przenosiny z forum Bastionu mimo dobrej aktywności tam wpłynęło w sposób znaczący na naszą pracę. Mimo tego jakie miejsca zajęliśmy według ISM wydaje mi się jednak, że najważniejsze jest to dlaczego tu wracamy i dlaczego tu jesteśmy! Pomijam przywiązanie do kontynentu ale jesteśmy tutaj głównie z potrzeb spędzenia trochę czasu, napisania dwóch trzech literek jeden do drugiego. No i oczywiście wspomnienia takie jak „Strzelanie do Saszy przez Kamińskiego”. Co jednak nas czeka w tym roku? Nowe wyzwania, musimy wkręcić naszych młodych obywateli jeszcze lepiej w nasze społeczeństwo @Reza I Pahlavi i @Vratislav Vondráček są młodzi w naszej rzeczywistości. Dlatego My jako starsi koledzy poprowadźmy ich za rękę żeby łatwiej było się im odnaleźć. Mamy jeszcze 5 lecie Nan Di, do którego jeszcze wiele miesięcy, nie mniej musimy powoli myśleć nad obchodami. Życzę Wam koledzy, aby ten rok. Rok 2026 był dla nas dużo lepszym niż poprzedni! 3 2 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 50 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Bardzo dziękuję za noworoczne życzenia! Próbowałem zachęcić znajomego Irańczyka, by do nas dołączył i on by był najmłodszy, ale wolał walczyć o wolność swojego kraju. Ostatnie relacje z wczorajszego wieczoru mówiły, że kobieta obok niego została zabita strzałem w oko, więc monet z czasów Timurydów, które chciałem od niego kupić (XV wiek), już raczej nie dostanę. Pochodził z niewielkiego miasta pod granicą z Turkmenistanem. Wiedział co może być, bo pousuwał ze znajomych i przestał obserwować wszystkich przyjaciół, całkowicie czyszcząc swoje konto w mediach społecznościowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 9 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia W dniu 1.01.2026 o 19:47, Peetri Romanaav napisał: Podsumowując już w Nowym Roku rok zeszły mogę powiedzieć tyle, że wykonaliśmy ogromny krok do przodu. Przenosiny z forum Bastionu mimo dobrej aktywności tam wpłynęło w sposób znaczący na naszą pracę. Mimo tego jakie miejsca zajęliśmy według ISM wydaje mi się jednak, że najważniejsze jest to dlaczego tu wracamy i dlaczego tu jesteśmy! Pomijam przywiązanie do kontynentu ale jesteśmy tutaj głównie z potrzeb spędzenia trochę czasu, napisania dwóch trzech literek jeden do drugiego. No i oczywiście wspomnienia takie jak „Strzelanie do Saszy przez Kamińskiego”. Co jednak nas czeka w tym roku? Nowe wyzwania, musimy wkręcić naszych młodych obywateli jeszcze lepiej w nasze społeczeństwo @Reza I Pahlavi i @Vratislav Vondráček są młodzi w naszej rzeczywistości. Dlatego My jako starsi koledzy poprowadźmy ich za rękę żeby łatwiej było się im odnaleźć. Mamy jeszcze 5 lecie Nan Di, do którego jeszcze wiele miesięcy, nie mniej musimy powoli myśleć nad obchodami. Życzę Wam koledzy, aby ten rok. Rok 2026 był dla nas dużo lepszym niż poprzedni! Dziękuję ślicznie zażyczenia noworoczne przepraszam, że tak późno, ale sprawy prywatne mi nie pozwalały jednak na nawet szybkie zerknięcie. Do rzeczy mam nadzieję, że w nowym roku działalność naszego státu w Bastionie będzie kwitła jak kwiaty róż, czyli cudownie i mocne, a także obiecuję na paluszek, że będę starać i udzielać, a może nawet jakoś przyczynić się do dalszego rozwoju. Także panowie spóźnionego, ale szczęśliwego Nowego Roku! Mam nadzieję, że współpraca będzie kwitnąć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 9 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 43 minuty temu, Vratislav Vondráček napisał: Dziękuję ślicznie zażyczenia noworoczne przepraszam, że tak późno, ale sprawy prywatne mi nie pozwalały jednak na nawet szybkie zerknięcie. Do rzeczy mam nadzieję, że w nowym roku działalność naszego státu w Bastionie będzie kwitła jak kwiaty róż, czyli cudownie i mocne, a także obiecuję na paluszek, że będę starać i udzielać, a może nawet jakoś przyczynić się do dalszego rozwoju. Także panowie spóźnionego, ale szczęśliwego Nowego Roku! Mam nadzieję, że współpraca będzie kwitnąć! Cóż widzę, że mówimy o dwóch innych rzeczach. Tutaj jest Nan Di i to temu państwu poświęcam swoje 90% czasu. Natomiast jeżeli chodzi o Wielkohrad to jest dla mnie czysta odskocznia, w której siedzę sobie tylko chwilami, żeby poklikać coś innego niżeli tutaj. Nie mniej Witaj w Nowym Roku Vratislavie! 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 9 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 11 minut temu, Peetri Romanaav napisał: Cóż widzę, że mówimy o dwóch innych rzeczach. Tutaj jest Nan Di i to temu państwu poświęcam swoje 90% czasu. Natomiast jeżeli chodzi o Wielkohrad to jest dla mnie czysta odskocznia, w której siedzę sobie tylko chwilami, żeby poklikać coś innego niżeli tutaj. Nie mniej Witaj w Nowym Roku Vratislavie! Sabrina Carpenter Kissing Screen Wallpaper 4K HD - Estawky (1080p, h264).mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi