Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 25 Maja Port w Nanfang Yaosai (Południowa Twierdza). Miejsce spotkań marynarzy z całego świata. Oprócz towarów potrzebnych do rozwoju gospodarki Imperium, marynarze dostarczają też plotki i pogłoski z obcych krain. Baron von Trinitz zrzekł się obywatelstwa winkulijskiego. http://forum.winkulia.eu/showthread.php?tid=5907&pid=34057#pid34057 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja Widzę, że nordackie zawody w rzucie obywatelstwem rozpoczęte. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Rzut obkiem to nordacki sport narodowy. W sumie ja dawno żadnym nie rzuciłem, starość nie radość. Akurat w przypadku barona nie ma tego złego, bo z tego co podsłuchałem na discordzie, planuje przenieść się do FN, a więc wszystko zostaje w rodzinie. Migracje wewnętrzne na kontynencie nie są takie złe, Nordaciarze zawsze byli nomadami i pewnie nimi pozostaną (chyba, że zjednoczymy cały kontynent, wtedy zostaną migracje między prowincjami). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja Rzut obkiem to jedno. Widzę coś ciekawego w Voxlandzie co wróciło do życia - mianowicie temat waluty. Wydaje mi się, że Szanowna Ana wyda monetę pamiątkowa, ale kto wie? https://forum.voxland.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=496&start=70 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja A jak u nas wygląda kwestia waluty? Przyjęliśmy nordy? Mamy jakieś konto w MBP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja De facto pojawia się problem tego, że całkowicie chciałbym, abyśmy się przenieśli do Endobanku. Zintegrujemy się bardziej z Federacją, a jeśli mówimy o kwestii waluty? Ostatnimi były forty. Może powinniśmy reaktywować Rubla Brodryjskiego? Tylko wydać teraz jako Rubla Nandyjskiego? Tak tradycyjnie. Dobrze by było, gdyby Prezydent @Waksman jako nasz dobry przyjaciel dał nam feedback czy jest to możliwe, aby w Endobanku pojawiła się druga waluta. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 25 Maja 6 minut temu, Andrzej Ordyński napisał: (chyba, że zjednoczymy cały kontynent, wtedy zostaną migracje między prowincjami) Nie jestem pewien, czy zjednoczenie Nordaty nie byłoby zaprzeczeniem samej idei tego kontynentu. Gdzie wtedy znalazłoby się miejsce na secesje, inkorporacje i powstawanie rozmaitych, dziwacznych tworów? Swoją drogą w Leocji jeszcze przez niecały tydzień można wziąć udział w badaniu demografii i postaw mikronautów - https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=53885#p53885. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 3 minuty temu, Peetri Romanaav napisał: De facto pojawia się problem tego, że całkowicie chciałbym, abyśmy się przenieśli do Endobanku. Zintegrujemy się bardziej z Federacją, a jeśli mówimy o kwestii waluty? Ostatnimi były forty. Może powinniśmy reaktywować Rubla Brodryjskiego? Tylko wydać teraz jako Rubla Nandyjskiego? Tak tradycyjnie. Dobrze by było, gdyby Prezydent @Waksman jako nasz dobry przyjaciel dał nam feedback czy jest to możliwe, aby w Endobanku pojawiła się druga waluta. Myślę, że rubel byłby dobrą nazwą. I nie trzeba będzie jej zmieniać po zebraniu ziem brodryjskich. 😆 Jeżeli uda się dodać drugą walutę do Endobanku to fajnie, a jak nie, to najwyżej zrobi się ruble jako walutę kolekcjonerską. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2 minuty temu, Markus Wettin napisał: Nie jestem pewien, czy zjednoczenie Nordaty nie byłoby zaprzeczeniem samej idei tego kontynentu. Gdzie wtedy znalazłoby się miejsce na secesje, inkorporacje i powstawanie rozmaitych, dziwacznych tworów? Swoją drogą w Leocji jeszcze przez niecały tydzień można wziąć udział w badaniu demografii i postaw mikronautów - https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=53885#p53885. No cóż, nasz kontynent jest był i będzie dziki. Co możemy zrobić, że tu wiecznie przetaczają się ludy? W nieistniejącym realu skończyła się wędrówka ludów. Tutaj nie. 😂 Dzięki za info! Trzeba zrobić ankietkę! Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja Teraz, Andrzej Ordyński napisał: Myślę, że rubel byłby dobrą nazwą. I nie trzeba będzie jej zmieniać po zebraniu ziem brodryjskich. 😆 Jeżeli uda się dodać drugą walutę do Endobanku to fajnie, a jak nie, to najwyżej zrobi się ruble jako walutę kolekcjonerską. Jeśli utrzyma się przez rok nasza waluta się utrzyma to będzie dobrze. 😅 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 25 Maja Dzisiaj mamy też dość istotne wydarzenie w mikroświecie, a mianowicie Księstwo Sarmacji obchodzi swoje 23 urodziny. Ciekawe, jak będzie wyglądało to wszystko za kolejne 23 lata - czy mikroświat, jaki dziś znamy, przetrwa choćby w szczątkowej formie? (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2 godziny temu, Markus Wettin napisał: Dzisiaj mamy też dość istotne wydarzenie w mikroświecie, a mianowicie Księstwo Sarmacji obchodzi swoje 23 urodziny. Ciekawe, jak będzie wyglądało to wszystko za kolejne 23 lata - czy mikroświat, jaki dziś znamy, przetrwa choćby w szczątkowej formie? Wydaje mi się, że za kolejne 23 lata możemy nie poznać naszego Pollinu. Chciałbym, żeby Federacja tyle lat wytrzymała i żeby moje dzieci, czy wnuki słyszały o mojej świetnej zabawie w mikroświecie. Nie mniej fajnie jakby na 25 lecie jakieś gadżety okolicznościowe wydali. Fajne pamiątki by z tego były. Czy nawet zrobić zlot! To by było coś. 😉 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Chyba nikomu wizja bycia 23 lata starszym się nie uśmiecha xD. Natomiast myślę, że mikroświat w jakiejś szczątkowej formie będzie dalej istniał. Skoro mamy ludzi działających od kilkunastu, a nawet ponad 20 lat, to raczej już zostaną oni na stałe. Może bez fajerwerków i wielkiego entuzjazmu, ale coś od czasu do czasu napiszą i opłacą w terminie serwer. Wydaje mi się, że w ostatnich latach odpływ mirkonautów trochę zwolnił. Statystyki Stempla regularnie pokazują ok. 100 obecnych osób w skali miesiąca. Czasem trochę więcej, czasem trochę mniej. Jedni znikają, inni wracają z emerytury, jak ostatnio Dreamlamdczycy i Rotryjczycy. Mikroświat w obecnym kształcie nie ma za bardzo perspektyw, by zdobywać wielu nowych mieszkańców. Za to ci, którzy zostali, są mocno związani sentymentalnie z uniwersum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 25 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 8 godzin temu, Peetri Romanaav napisał: De facto pojawia się problem tego, że całkowicie chciałbym, abyśmy się przenieśli do Endobanku. Zintegrujemy się bardziej z Federacją, a jeśli mówimy o kwestii waluty? Ostatnimi były forty. Może powinniśmy reaktywować Rubla Brodryjskiego? Tylko wydać teraz jako Rubla Nandyjskiego? Tak tradycyjnie. Dobrze by było, gdyby Prezydent @Waksman jako nasz dobry przyjaciel dał nam feedback czy jest to możliwe, aby w Endobanku pojawiła się druga waluta. Problem w tym, że EndoBank jest bankiem komercyjnym z siedzibą w Stołecznym Mieście Achkovie, który świadczy usługi wyłącznie w nordach nordackich. Na tą chwilę nie przewidujemy wielowalutowości. Nie widzę jednak sensu w reaktywacji jakiejkolwiek starej waluty, skoro wszyscy jesteśmy w strefie norda. Lepiej budować jedną, wspólną i silną walutę, niż się rozdrabniać. Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 26 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja Mikroświatowy Instytut Pokoju, w którym dekadę temu byłem adiunktem, proponuje spotkanie małych mikronacji (liczących do 5 osób). https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=9434&sid=9bf6cd8dcbb9c80c9939b4f7bf864fce#p9434 Nan Di jest odrobinę zbyt duże, ewentualnie za zgodą @Peetri Romanaavmógłbym wybrać się jako chan Nowej Ordy (która wciąż pozostaje mikronacją, choć stowarzyszoną i nie w pełni suwerenną). Moim zdaniem to ciekawy pomysł. Małe, klimatyczne państwa dodają mikroświatowi kolorytu. Niewykluczone, że to one stanowią przyszłość mikroświata (upodobnienie się Pollinu do Micry to jedna z rozważanych wizji przyszłości). Warto zwrócić na nie większą uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 26 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 23 godziny temu, Waksman napisał: Problem w tym, że EndoBank jest bankiem komercyjnym z siedzibą w Stołecznym Mieście Achkovie, który świadczy usługi wyłącznie w nordach nordackich. Na tą chwilę nie przewidujemy wielowalutowości. Nie widzę jednak sensu w reaktywacji jakiejkolwiek starej waluty, skoro wszyscy jesteśmy w strefie norda. Lepiej budować jedną, wspólną i silną walutę, niż się rozdrabniać. Szanowny Panie Prezydencie, Rozumiem, że ma Pan na uwadze fakt o którym możemy mówić w formie niejako wzmocnienia Federacji Nordackiej. Nie mniej same statystyki mówią za siebie, że nasz wkład w aktywność tego forum nie jest znikomy, a powiedziałbym wręcz znaczny. Statystyki mówią same za siebie. W pierwszej 5-tce mieszkańców tego forum to nandyjczycy zajmują 3 na 5 miejsc, dlatego chciałbym abyśmy byli Szanowani jako partner, a nie wasal. Jeżeli nie ma możliwości wprowadzenia nowej waluty oczywiście to zrozumiem, nie mniej proszę zwracać uwagę na to jak ważni jesteśmy dla całości "Unii". Godzinę temu, Andrzej Ordyński napisał: Mikroświatowy Instytut Pokoju, w którym dekadę temu byłem adiunktem, proponuje spotkanie małych mikronacji (liczących do 5 osób). https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=9434&sid=9bf6cd8dcbb9c80c9939b4f7bf864fce#p9434 Nan Di jest odrobinę zbyt duże, ewentualnie za zgodą @Peetri Romanaavmógłbym wybrać się jako chan Nowej Ordy (która wciąż pozostaje mikronacją, choć stowarzyszoną i nie w pełni suwerenną). Moim zdaniem to ciekawy pomysł. Małe, klimatyczne państwa dodają mikroświatowi kolorytu. Niewykluczone, że to one stanowią przyszłość mikroświata (upodobnienie się Pollinu do Micry to jedna z rozważanych wizji przyszłości). Warto zwrócić na nie większą uwagę. Szanowny Biały Chanie, Nie mam nic przeciwko. Wasza obecność na tym spotkaniu wpłynie nie tylko na samą Ordę, ale i Imperium, a każdy krok w ramach którego będziemy promowali nasz kraj uważam za jak najbardziej potrzebne. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 26 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 26 Maja Godzinę temu, Peetri Romanaav napisał: Rozumiem, że ma Pan na uwadze fakt o którym możemy mówić w formie niejako wzmocnienia Federacji Nordackiej. Nie mniej same statystyki mówią za siebie, że nasz wkład w aktywność tego forum nie jest znikomy, a powiedziałbym wręcz znaczny. Zawsze możemy uznać w obiegu dwie waluty. Nord daje nam bank, giełdę i inne systemy, niestety waluta nandyjska to tylko narracja. W sumie można by też pomyśleć o czymś na wzór strefy euro i uczynić z norda międzynarodowy środek płatniczy. Ciekawe czy jakieś kraje byłyby potencjalnie zainteresowane. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 26 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja Rubel może być pieniądzem kolekcjonerskim. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaprojektować monety i banknoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 559 Opublikowano 26 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2 godziny temu, Markus Wettin napisał: Zawsze możemy uznać w obiegu dwie waluty. Nord daje nam bank, giełdę i inne systemy, niestety waluta nandyjska to tylko narracja. W sumie można by też pomyśleć o czymś na wzór strefy euro i uczynić z norda międzynarodowy środek płatniczy. Ciekawe czy jakieś kraje byłyby potencjalnie zainteresowane. Ja nie mówię, że nie mamy korzystać z tego co zapewnia nam Federacja i jej systemy administracyjne. Nie mniej, chciałem tylko podkreślić fakt, że nie jesteśmy tutaj tylko i wyłącznie zbieraniną ludzi, którzy są lennem. Doskonale rozumiem Prezydenta Waksmana i jego podejście do kwestii Imperium Nandyjskiego, bo też bym chciał, żeby moje państwo było największe. Bronię po prostu naszego nandyjskiego "ja". 2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Rubel może być pieniądzem kolekcjonerskim. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaprojektować monety i banknoty. Może być, owszem. Nie mniej możemy zawsze korzystać z wielu walut. Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) 11 godzin temu, Peetri Romanaav napisał: Doskonale rozumiem Prezydenta Waksmana i jego podejście do kwestii Imperium Nandyjskiego, bo też bym chciał, żeby moje państwo było największe. Bronię po prostu naszego nandyjskiego "ja". Ja nie odniosłem wrażenia, by prezydent Waksman w jakikolwiek sposób gasił aspiracje Nan Di. Przyjęcie wspólnej waluty nie ograniczy naszej suwerenności, tym bardziej, że gospodarka w naszym kręgu kulturowym (bialeńsko-brodryjskim) zawsze była narracyjna, a nie oparta na jakichś systemach. Możemy po prostu przyjąć, że narracyjnie posługujemy się rublami, które przeliczają się 1 do 1 na nordy. Możemy zaprojektować nawet wizerunki monet i banknotów. Natomiast w systemie niech już są nordy, dla wygody i prostoty. Ja w ogóle myślę, że nie ma sensu szukać problemów tam, gdzie ich nie ma. Czasami wystarczy odrobina dobrej woli i kreatywności, żeby wyjść na swoje. 🙂 Edytowane 27 Maja przez Andrzej Ordyński 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 27 Maja A co sądzicie o inicjatywie Ekscelencji de Zayma? Jak już pisałem na forum Bastionu - to może mieć naprawdę spory potencjał. Pollin jest pełen różnych kilkuosobowych państw, ale jeszcze więcej jest wszelkiego rodzaju samorządów, prowincji czy państw zależnych, które moim zdaniem mogłyby być zainteresowane udziałem w takim projekcie. Taka inicjatywa mogłaby pomóc w ich aktywizacji poprzez różne formy współpracy. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Dosłownie napisałem o tym w tym wątku 21 godzin temu. 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 27 Maja 4 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Dosłownie napisałem o tym w tym wątku 21 godzin temu. 😛 A faktycznie, umknęło mi gdzieś. 😅 Nie zmienia to jednak faktu, że Ekscelencja de Zaym poparł zaproponowane przez nas zmiany - co bardzo cieszy. Teraz trzeba będzie przemyśleć, kto będzie reprezentował Nan Di: czy Ty jako Chan Nowej Ordy, czy wyznaczymy jednego wspólnego przedstawiciela dla Nan Di, czy jeszcze inaczej. Na razie wygląda na to, że musimy poczekać na więcej szczegółów. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja A Nan Di kwalifikuje się jako małe państwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 153 Opublikowano 27 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 27 Maja 5 minut temu, Andrzej Ordyński napisał: A Nan Di kwalifikuje się jako małe państwo? "I liczba 5 też może być płynna... jak jest 6 mieszkańców, też powinniśmy go przyjąć." Z tego wnioskuję, że tak, więc nie powinno być problemu. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi