• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Flagi Norweglandu

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza Flaga Cesarstwa Norweglandu obowiązująca od 29 marca 2020 roku.

Pierwsza i często używana po dziś dzień flaga Norweglandu powstała 29 marca 2020 roku i z niewielkimi zmianami (dotyczącymi proporcji i kolorystyki) obowiązywała jako oficjalny symbol państwa przez cały okres istnienia Cesarstwa Norweglandu.

Przekształceniu Cesarstwa Norweglandu w Królestwo Bornfostu towarzyszyła oczywiście zmiana flagi i zanim nad pałacem królewskim załopotała znana nam flaga ze złotym krzyżem (Flaga Królestwa Bornfostu obowiązująca od 1 lipca 2022 roku.) symbolem nowego państwa był (niezbyt zresztą dokładny) biały zarys wyspy Bornfost na ciemnogranatowym tle:

Nieoficjalna Flaga Królestwa Bornfostu używana w okresie od 19 czerwca, oficjalnie do 1 lipca 2022 roku z racji braku oficjalnych symboli państwowych. W praktyce bywa używana do dzisiaj ze względu na zbieżność z Herbem.

Jednak te publicznie znane projekty to nie jedyne propozycje dotyczące nowej flagi. Jedną z ciekawszych propozycji przedstawił poza publicznie dostępnym forum cesarz Jakub i choć niestety nie udało mi się odzyskać oryginalnych plików, to postanowiłem dokonać jej rekonstrukcji i jestem prawie pewien, że wykorzystałem do tego te same (swoją drogą całkiem przyjemne) narzędzie co twórca oryginału.

101005704499828226.png

Tak więc zostawiam ten "królewski" wariant flagi Bornfostu do waszej uwagi i ewentualnego przyszłego wykorzystania przy okazji dzieląc się jeszcze jeszcze jedną perełką z mojej kolekcji, a mianowicie flagą Churchilgradu z 2022 roku:

Obraz

No szkoda żeby takie cudeńka leżały u mnie w szufladzie 😉

PS
Miłej zabawy z Flag Makerem.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 4

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png