August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 1 minutę temu, Waksman napisał: To co Sparasan? Ruszysz dupę w końcu? Czy będziemy wywozić na taczkach? 😄 Wywoź, Waksman. Wywoź, jeśli zdołasz. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 3 minuty temu, August de la Sparasan napisał: Wywoź, Waksman. Wywoź, jeśli zdołasz. No to wywozimy. @Andrzej Ordyński szykuj taczkę, jedziemy do Achkova, niestety z debilem nie pogadamy 😄 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Proponuję powołać uniwersytet i tak, czy się to panu Ministrowi podoba czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 1 minutę temu, Burek napisał: Proponuję powołać uniwersytet i tak, czy się to panu Ministrowi podoba czy nie. Ale Uniwersytet już jest. Tylko Pan minister wymaga od innych, że się nim zajmą, a nie on sam XD Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Wzywam Ministra o powołanie @Andrzej Ordyńskina rektora Uniwersytetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 12 minut temu, Waksman napisał: Ale Uniwersytet już jest. Tylko Pan minister wymaga od innych, że się nim zajmą, a nie on sam XD No i ja nawet deklarowałem, że chętnie się trochę zaangażuję i postaram się zachęcić innych. Odsyłam do początku tego wątku. Chciałem zachować się fair wobec przeciwników politycznych, i gdy Kirianóo wywalił mnie z ministerstwa (zostawiając pozostałych ministrów z rządu Romanowa), to nie strzeliłem focha i nie zacząłem tworzyć konkurencyjnej placówki, chociaż przez chwilę miałem ochotę. Przyjąłem do wiadomości, że teraz kierownikiem zamieszania będzie pan Spasaran i chciałem mu pomóc. Pisaliśmy na discordzie, narodziło się kilka pomysłów... A teraz czytam, że 3 miesiące to za szybko i rozpoczynanie działalności nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2 minuty temu, Burek napisał: Wzywam Ministra o powołanie @Andrzej Ordyńskina rektora Uniwersytetu Ja to mogę zrobić bardzo chętnie, jeśli taka będzie wola zainteresowanego. Innych kandydatur i tak nie ma. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia I jak widzę to najlepszy sposób, by wielka burza się uspokoiła. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Jeżeli dla Pana Ministra starania obywateli o uruchomienie Uniwersytetu to tylko kolejny strajk do spałowania, to serdecznie gratuluję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: i gdy Kirianóo wywalił mnie z ministerstwa (zostawiając pozostałych ministrów z rządu Romanowa To czyli ty już nie jesteś członkiem Rady Ministrów? Bo widzę rangę >.> Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Panie Ordyński, ja mam tylko jedno pytanie, które już trochę za długo rezonuje. Czy chce Pan zostać Rektorem czy nie? NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 11 minut temu, Waksman napisał: To czyli ty już nie jesteś członkiem Rady Ministrów? Bo widzę rangę >.> Nie jestem od chwili upadku rządu Romanowa. 11 minut temu, August de la Sparasan napisał: Panie Ordyński, ja mam tylko jedno pytanie, które już trochę za długo rezonuje. Czy chce Pan zostać Rektorem czy nie? Jestem gotowy wziąć tę trudną funkcję na siebie. Przed powołaniem chciałbym jednak ustalić swój zakres obowiązków i kompetencji, a także kwestię statutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 13 minut temu, August de la Sparasan napisał: Panie Ordyński, ja mam tylko jedno pytanie, które już trochę za długo rezonuje. Czy chce Pan zostać Rektorem czy nie? Chłopki otwierajcie szampana i odwołujcie taczkę, Sparasan ruszył dupę. Znowu potwierdza się jedno - gdyby nie my, to chuja by tu było ❤️ Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Teraz, Andrzej Ordyński napisał: Przed powołaniem chciałbym jednak ustalić swój zakres obowiązków i kompetencji, a także kwestię statutu. Nie jestem pewien, czy przy tak małej ilości zainteresowanych jest sens sporządzać statut. Chyba wszyscy jesteśmy "ogarniętymi" ludźmi i nie wyzywamy się od debili. A nie, zaraz. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 1 minutę temu, August de la Sparasan napisał: Nie jestem pewien, czy przy tak małej ilości zainteresowanych jest sens sporządzać statut. Chyba wszyscy jesteśmy "ogarniętymi" ludźmi i nie wyzywamy się od debili. A nie, zaraz. Każda instytucja musi funkcjonować według pewnych założeń. W przypadku szkół, także szkół wyższych, aktem regulującym funkcjonowania jest statut. Nie pytam więc "czy", tylko kto ma go nadać. Minister? Rektor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Mogę być to ja, może być i Rektor. Może to być w porozumieniu, jeśli jest taka wola. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Jestem gotowy wziąć to na siebie. Nie planuję żadnych kontrowersyjnych uregulowań. I jeszcze jedno pytanie: czy w FN jest lub jest przygotowana ustawa o systemie szkolnictwa wyższego, czy przy pisaniu statutu mam pełną swobodę, ograniczoną jedynie rozumem i godnością człowieka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 4 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: I jeszcze jedno pytanie: czy w FN jest lub jest przygotowana ustawa o systemie szkolnictwa wyższego, czy przy pisaniu statutu mam pełną swobodę, ograniczoną jedynie rozumem i godnością człowieka? Nic mi o planach pisania takiej nie wiadomo (trochę za mało na to szkolnictwa wyższego). Proszę się zbytnio nie krępować, ewentualnie się potem poprawi. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Dobrze, to w takim razem zaraz po formalnej nominacji wezmę się do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Rozumiem i wielce dziękuję za te słowa. Udowadniają one, że jednak można się racjonalnie dogadać. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 6 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Ja również dziękuję i liczę, że Uniwersytet będzie miejscem współpracy poza bieżącymi sporami politycznymi. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi