Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontynuując wątek z discorda zapraszam do wymyślania dalej i dyskutowania nad historią, w której u szczytu swoich wpływów w Federacji parę miesięcy temu Monarchia Kiryjska zastosowała gambit teutoński i wyszła z FN aby powrócić na własne forum na ct8.pl. Jak dotknęłoby to Kirianię? Czy Federacja by przetrwała? Czy Partia Demokratyczna wreszcie zdobyłaby władzę? Czy Bolesław Kirianóo zostałby okrzyknięty Cudzoziemcem 1? Zapraszam dyskusji.

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Cytat

Wiem, że Teutonia nie istnieje od czasów Błękitnego Października, ale jak VAT był w Sarmacji to był słynny w Sarmacji, co nie? Trochę smutne że 3 regiony postanowiły że zwiną interes i zakończą istnieć. To była secesja od aparatury medycznej utrzymującej ich przy życiu. Zresztą oni kontrolowali całą Sarmację... Rdzenni sarmaci nie mieli wpływów we własnym państwie! To był strzał w kolano żeby się pozbyć wpływów na największe mikro w Pollinie.

Dla mnie to jest całkowita abstrakcja. Pamiętacie jak jeszcze kilka miesięcy temu Kiriańczycy mieli pełnię władzy w II Federacji? Cały Kongres i Prezydenta. To tak jakby Kiriania wyszła z II FN i porzuciła te wszystkie ciężko wypracowane wpływy oraz zrezygnowała z nowoczesnego silnika forum premium oraz systemów informatycznych ustępujących tylko sarmackim, by iść na jakieś gównoforum i statyczną stronkę, gdzie będą mieli wpływ tylko na samych siebie. Z tym że w BP wyszła nie tylko Teutonia, ale też Baridas i Sclavinia. To tak jakby w II FN została sama Komarchia i może Klindia.
Ale jest jednak różnica między II FN a Sarmacją. Ultranordatczycy by zwinęli najpewniej interes bez żadnych prowincji, a Sarmacja dalej działa i dalej jest hegemonem. To pokazuje potęgę Sarmacji jednak - my bez prowincji jesteśmy bez niczego.

Taktyczny przedruk!

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Ignorujecie fakt, że w Sarmacji poza trójpodziałem władzy funkcjonuje bardzo silny deep state.  W FN też jest wannabe deep state, ale nie jest aż tak bezczelny.

• Wow 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano
3 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał:

Ignorujecie fakt, że w Sarmacji poza trójpodziałem władzy funkcjonuje bardzo silny deep state.  W FN też jest wannabe deep state, ale nie jest aż tak bezczelny.

Zapraszamy do podzielenia się bardziej realistyczną historią alternatywną!

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Deep state czyli NIA i NKI?

19 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co by było jakby I FN się nie rozpadła? Wyobraźmy sobie świat, w którym Novak się uspokaja po wyroku NSF, bo Zjednoczone Państwo przestało podlegać Muratyce. Prezydent Erik szybko doprowadza do przywrócenia ZPViW statusu pełnoprawnej prowincji. Pierwszy Towarzysz Waksman nie ma beefu z władzą federalną i nie dochodzi do secesji Muratyki. Zjednoczone Państwo rozgaszcza się w I Federacji Nordackiej i zyskusje aprobatę reszty obywateli federacji. 

Jak wpłynęłoby to na dalsze losy kontynentu?

• Kocham to! 1

Opublikowano

Hm, stracilibyśmy wielką inbę, a ja nie miałbym traumy po 20 stycznia? 

• Lubię to 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
6 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Wyobraźmy sobie świat, w którym Novak się uspokaja [...]

Szalona wizja.

• Kocham to! 3

99792411588297495.png