Bolesław Kirianóo von Hohenburg 537 Opublikowano 15 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Szanowni Państwo, stoimy dziś tutaj, 24 lutego 2025, przed Pałacem Prezydenckim. To dzisiaj swoją kadencję kończy dwukrotna głowa państwa nordackiego, JE @Tadeusz I Wielki, a na jego miejsce wchodzi wybrany w ostatnich wyborach V Prezydent, JE @Waksman, zdobywając 57,41% głosów. Gratulacje. Każde wybory, zwłaszcza prezydenckie są naszym osobistym nordackim świętem demokracji i przypomnieniem, że republika może istnieć w świecie zdominowanym przez monarchie (pozdrawiamy monarchie, zwłaszcza Monarchię!). Szacunek należy się również pokonanemu, a dziś ustępującemu Prezydentowi Tadeuszowi Henrykowskiemu, który służył państwu łącznie przez dwie kadencje i który z poszanowaniem wyboru obywateli winszuje Elektowi i dziś kończy rządy. Nie przedłużając, Proszę Pana Prezydenta-Elekta Kaspara Venira Waksmana-Dëtera o złożenie przysięgi wobec Kongresu oraz powiedzenia tutaj paru słów od siebie. 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 368 Opublikowano 15 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Waksman wstał i wyrecytował tekst przysięgi: „Ja, Kaspar Venir Waksman-Dëter, przysięgam w świetle dnia i mroku nocy wiernie i sumiennie wypełniać obowiązki Prezydenta, przestrzegać oraz strzec Konstytucji i jego Obywateli.” Po wygłoszeniu słów przysięgi Prezydent podszedł do mównicy i wygłosił krótkie przemówienie: Szanowni państwo, Drodzy zebrani goście! Naród nordacki przemówił. Suweren chciał zmiany, i ja tą zmianę Mu dam. Po biernych rządach Koalicji Konserwatywnej nastał czas ciężkiej i aktywnej pracy. Owoce tej pracy poznają państwo w naprawdę niedalekiej przyszłości. Pierwszą sprawą, którą zajmę się jako Prezydent będzie skierowanie wniosku do FKW odnośnie rozpisania referendum o rozwiązaniu Kongresu obecnej kadencji. Taki Kongres nie może mieć miejsca, to wielka ujma dla demokracji. Drugą rzeczą będzie przedstawienie przed nowym Kongresem ustawy o Wielkim Systemie Gospodarczym i gospodarce II Federacji Nordackiej. Taka ustawa jest obecnie w trakcie tworzenia, więc kwestia czasu jest jej faktyczne wprowadzenie. To oczywiście tylko dwie z wielu rzeczy, które podejmę jako V Prezydent. Po trzech biernych kadencjach Konserwatystów przyszedł czas na powiew świeżości. Niech ten wiatr niesie nas ku sukcesowi! 1 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter V Prezydent II Federacji Nordackiej były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 12 Opublikowano 14 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu BREAKING NEWS/ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ: Prezydent Kaspar Waksman zginął w zamachu zorganizowanym przez Henryka Ziemiańskiego w służbie Sarmatia Abwehra. Radykalne Centrum przejmuje władzę. Kalkiliści zdelegalizowani. Oddziały paramilitarne RC aresztują kalkilistów. Andrzej Ordyński prezydentem FN. Stan Wojenny na terenie całego kraju do 15 listopada 2046 roku. Zapalmy świeczkę o zapachu słodkiego gówna dla ofiar tego strasznego zamachu: [*] 1 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 12 Opublikowano 14 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Faktem jest,że powyższe wypociny po kilku głębszych nie powinny mieć miejsca, a już na pewno nie w taki sposób jak mi się to udało zrobić-nie ma tłumaczenia. Jest mi przykro, czy w to wierzycie, czy nie, ale o jeden kieliszek za daleko, o dwa słowa za daleko i tyle. Jestem człowiekiem, nie jestem nieomylny, nie jestem święty, nie jestem bezbłędny. Popełniam błędy jak każdy z nas w życiu i to był taki błąd. Myślę, bardzo poważny błąd. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 368 Opublikowano 14 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: BREAKING NEWS/ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ: Prezydent Kaspar Waksman zginął w zamachu zorganizowanym przez Henryka Ziemiańskiego w służbie Sarmatia Abwehra. Radykalne Centrum przejmuje władzę. Kalkiliści zdelegalizowani. Oddziały paramilitarne RC aresztują kalkilistów. Andrzej Ordyński prezydentem FN. Stan Wojenny na terenie całego kraju do 15 listopada 2046 roku. Zapalmy świeczkę o zapachu słodkiego gówna dla ofiar tego strasznego zamachu: [*] Nie no, chłopaki, niestety dalej żyje ❤️ 3 Kaspar Venir Waksman-Dëter V Prezydent II Federacji Nordackiej były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 4 Opublikowano 14 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Szanowny Panie Prezydencie, Gratuluję objęcia urzędu Prezydenta II Federacji Nordackiej i życzę powodzenia w realizacji zapowiedzianych zmian, które z pewnością przyniosą oczekiwane korzyści dla Federacji. Trzymam kciuki za udaną i owocną kadencję! Z wyrazami szacunku, 1 (-) Markus Wettin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 2 Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Gratuluję 🤪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi