Waksman 1 368 Opublikowano 17 Lutego Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego ORĘDZIE PREZYDENTA-ELEKTA KASPARA VENIRA WAKSMANA-DËTERA Drodzy Obywatele, Drodzy Mieszkańcy, Stoję dziś przed wami nie tylko jako Prezydent-Elekt, ale jako jeden z Was - obywatel, który wierzy w potencjał II Federacji. Wynik wyborów to nie tylko zwycięstwo Kalkilistycznej Partii Federacji - to zwycięstwo wszystkich, którzy marzą o silnej, stabilnej i rozwijającej się II Federacji Nordackiej. Muszę stwierdzić, że historia zatoczyła szczególne koło. Jako były przywódca ZKRM, doświadczyłem upadku I Federacji. Dziś, dzięki Waszemu zaufaniu, mam szansę wykorzystać te doświadczenia, aby wzmocnić II Federację i nie dopuścić do tego, aby historia się powtórzyła. Stoją przed nami ogromne wyzwania. Musimy stawić czoła kryzysowi demograficznemu, usprawnić działanie sądownictwa, wdrożyć pełną integrację z Wielkim Systemem Gospodarczym i zbudować prawdziwą jedność federacyjną przy poszanowaniu różnorodności naszych prowincji. W pierwszy dniach mojej prezydentury podejmę działania zmierzające do prawnego przyłączenia II FN do WSG. Rozpocznę też pracę nad utworzeniem Instytutu Dziedzictwa Narodowego oraz reformą sądownictwa. Wprowadzę wkrótce comiesięczne konsultacje społeczne, bo głos obywateli powinien być bardziej słyszany i brany pod uwagę. Będę chciał również rozwiązać problem zastoju w Kongresie, który spowodowali konserwatyści. W tym samym dniu, w którym złożę przysięgę, rozpisze referendum w którym zapytam obywateli, czy ich zdaniem Kongres obecnej kadencji powinien poddać się samorozwiązaniu. Szczególną uwagę poświęcę również współpracy międzynarodowej. NKI dysponuje imponującym arsenałem rozwiązań technologicznych, które mogą służyć całemu Mikroświatu. Będę aktywnie promował te systemy i zachęcał inne państwa do przystąpienia do nich. Moje zwycięstwo to początek nowego rozdziału w historii II Federacji. Nie napiszę go jednak sam - napiszemy go wspólnie, każdego dnia budując silniejsze, sprawiedliwsze i bardziej dynamiczne państwo. Dziękuję za zaufanie, do pracy! /-/ V Prezydent-Elekt II Federacji Nordackiej DW: @Obywatel Federacji @Mieszkaniec 3 3 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter V Prezydent II Federacji Nordackiej były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 4 Opublikowano Niedziela o 14:31 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Niedziela o 14:31 Szanowny Panie Prezydencie-Elekcie, Pragnę serdecznie pogratulować Panu wygłoszenia inspirującego orędzia. Pańska wizja silnej, zjednoczonej II Federacji Nordackiej napawa optymizmem i daje nadzieję na pomyślną przyszłość. Życzę powodzenia w realizacji ambitnych planów oraz wytrwałości w stawianiu czoła nadchodzącym wyzwaniom. (-) Markus Wettin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi