Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 6 Stycznia Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Rodacy, bracia, siostry. Doskonale rozumiem wasze znudzenie polityką. Każde kolejne wybory rozstrzygane są coraz bardziej miażdżącą większością. Stołki zmieniają okazjonalnie, członkowie tej samej jednej partii się nimi wymieniają. Brakuje nam dynamiki i grywalizacji. Nie jest to winą systemu wyborczego. Wybory są sprawiedliwe. Słupy wyborcze zostały obalone siłami głosów. FKW nie faworyzuje żadnej z opcji. Nikomu nie zabraniamy kandydować, a prawo głosu posiada każdy mikronauta, który coś u nas napisze. 26 lutego kończy się kadencja Prezydenta Henrykowskiego. Nieważne co o nim sądzimy, system jednopartyjny, który naturalnie się u nas wykształcił, zagraża naszej przyszłości. Przed nami wszystkimi otwiera się szansa, której nie możemy zaprzepaścić. W lutym odbędą się dwie (mam nadzieję) tury wyborów prezydenckich. Mamy jako społeczność cały styczeń, aby przebudować scenę polityczną, pozwolić nowemu pokoleniu zawalczyć o wpływy i zreformować się. Nie zmarnujmy go na to, by zgłosić tylko jednego kandydata. Nie zmarnujmy go na to, żeby spośród dwóch kandydatów jeden zdobył 80% głosów. W interesie nas wszystkich jest to, żeby Federacja wzrastała. Przyłączmy się do akcji promocyjnych Nordaty w internecie. Znajdźmy świeżą krew - wprowadźmy ich w naszą społeczność. Dajmy im platformę i miejsce, aby się wykazać. Prowadźmy z nimi uczciwą rywalizację. Nie poddawajmy się, wystawiajmy kandydatów. 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 6 Stycznia Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Popieram. System jednopartyjny aktualnie działa bardziej na naszą szkodę, bo daje to pole do popisu tylko jednej stronie, przez co skutkiem jest m.in. mniejsze zaangażowanie ze strony drugiej strony, ze strony opozycji. Aby dobrze się bawić potrzebnych jest więcej niż jeden kandydat, bo wtedy coś się dzieję, dwie strony ze sobą walczą o głosy, i daje to nam nie tylko większą aktywność, ale i więcej zabawy, a o to właśnie w mikronacjach chodzi. 1 Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 6 Stycznia Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Wiem, że nakręcam tą samą srakę na jeden patyk, ale promocja to jedno, a danie sensownych możliwości nowym obywatelom to drugie. Świeżaki bywają często nieśmiali, przez co ich aktywność ogranicza się do minimum. Przez natłok informacji na forum i brak jakiegokolwiek podręcznika/poradnika uniemożliwia takiej osobie swobodną i komfortową naukę mikronacjonizmu(?). Fajną opcją byłoby przysiąść nad jakimś interaktywnym poradnikiem dla nowej osoby, który składałby się z kilku etapów (Duolingo albo coś w tym stylu). Dzięki temu nowa osoba nie będzie czuła presji, że musi jak najszybciej ogarnąć jak to wszystko działa w dodatku bez żadnej pomocy, bo rzadko jest tak, że nowi zwracają się do weteranów z pytaniami lub prośbami o poradę. Oprócz powyższego powinniśmy w styczniu poważnie zacząć wdrażać elementy powodujące grywalizację polityki centralnej. Tak, mówię tu znowu o sztucznej inteligencji, dzięki której nowe osoby będą posiadały niezależne i niezmanipulowane źródło informacji. Wiem, że ChatGPT umożliwia stworzenie modelu, który zachowuje się tak, jak powie mu jego autor. Powinniśmy stworzyć wszechstronny model obsługujący II Federację Nordacką. Taki, który pomoże i nam, i nowym obywatelom na pozyskanie informacji o wydarzeniach i wirtualnych obywateli. To powinno być usankcjonowanie prawnie, żeby uniknąć sytuacji, w których nowa osoba po 3 dniach rezygnuje z zabawy, bo jej po prostu nie ogarnia. Przykładowo - chcę zawalczyć o prawa jakiejś mniejszości, ale nie mam na to pomysłu, nie wiem jaką mniejszość mam wesprzeć. Co robię? Idę zapytać AI, co tam w trawie piszczy. Response jest wtedy traktowany jak oficjalna informacja, której skutki działania osoby je narratyzującej na forum są następnie doklejane do ogólnego modelu, żeby ten wiedział, jak ma odpisywać innym użytkownikom w momencie, kiedy tacy zapytają o tą konkretną sytuację. To pozwoli na kontynuowanie danego wątku przez więcej niż jeden dzień, i uniezależni akcję od innych użytkowników forum. Teraz jest tak, że jak użytkownik X zrobi tego typu akcję, to żeby pociągnąć ją dalej musi czekać na odpowiedź innych lub samemu coś wymyślać. W modelu ze sztuczną inteligencją to ona może odpowiadać za opisywanie, np. reakcji obywateli na działania użytkownika, który przeprowadza taką akcję. Według mnie ma to sens. 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi