• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Wezwanie do rektora uczelni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Wasza Magnificencjo @AleksanderNovak,

katastrofalna sytuacja nordackiego szkolnictwa wyższego zmusza mnie, jako obywatela zatroskanego rozwojem nauki, jako profesora zaniepokojonego biernością mojej uczelni, do wystosowania tego pisma. Wzywam władze uczelni w postaci Waszej Magnificencji rektora do podjęcia zdecydowanych działań mających na celu poszerzenie kadry naukowej i zaplecza badawczego oraz listy studentów Międzynarodowego Uniwersytetu Nordackiego.

Jedna tylko osoba zgłosiła od momentu powołania uczelni wniosek o przyjęcie w poczet studentów. Wniosek ten nigdy nie został przez władze rozpatrzony. Tracimy nawet niewielkie grono osób, które zdecydowało się podjąć u nas naukę. Obiecywano nam międzynarodową kadrę naukową złożoną z ekspertów z całego Pollinu. Jak na razie mamy dwóch profesorów, wszystkich z II Federacji Nordackiej.

Nie możemy dalej tak funkcjonować. Uniwersytet musi istnieć w praktyce, a nie tylko na papierze. Mimo moich najlepszych chęci, w pojedynkę nic nie zdziałam jako samotny profesor. Wzywam Waszą Magnifecencję do przystąpienia do współpracy nad rozwojem uczelni ze mną oraz innymi naukowcami oraz do przyjęcia Henryka Ziemiańskiego na listę studentów. To są pierwsze, elementarne kroki, jakie może WM podjąć celem poprawy sytuacji. Mam głęboką nadzieję na to, że razem uda nam się odwrócić panujący trend.

Z wyrazami estymy i niecierpliwością
    Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan

• Lubię to 1
    • Kocham to! 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

Opublikowano
  • NIO: 1609230032

• NIO: 1609230032

Skoro wywołujemy ten temat do tablicy, to jestem skłonna do podjęcia kroków celem zawiązania współpracy z Akademią Narodową Edelweiss (może jakiś wspólny projekt, wymiana studencka, wspólne panele dyskusyjne?) oraz mogę spróbować zwerbować teutońskich profesorów do prowadzenia zajęć, np. z tematyki hisotrii mikronacji, językoznawstwa, innych?

Opublikowano

12 godzin temu, Femme Mystere napisał:

Skoro wywołujemy ten temat do tablicy, to jestem skłonna do podjęcia kroków celem zawiązania współpracy z Akademią Narodową Edelweiss (może jakiś wspólny projekt, wymiana studencka, wspólne panele dyskusyjne?) oraz mogę spróbować zwerbować teutońskich profesorów do prowadzenia zajęć, np. z tematyki hisotrii mikronacji, językoznawstwa, innych?

Ja bardzo chętnie bym przyjął takie wsparcie, ale władza na uczelni należy do rektora @AleksanderNovak.

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

Opublikowano

7 godzin temu, Femme Mystere napisał:

A kiedy upływa jego kadencja?

Rektor powoływany jest na czas nieokreślony, ale rektorat może w dowolnym czasie odwołać rektora. Z tym że skład rektoratu określa rektor.