Waksman 1 349 Opublikowano 8 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 2 pokoje z kuchnią i toaletą - ul. Główna 12/3 - 1 piętro - własna, mała piwnica - w samym centrum - WYNAJEM: 5 ? / miesiąc (płatne pierwszego dnia każdego miesiąca, istnieje możliwość zapłaty kilku miesięcy na raz) Najemca: @Oliwier Dymarski Wpłaty czynszu (kursywą zapisane nadchodzące płatności) 08 maja 2024 - 5 ? - zaksięgowana 01 czerwca 2024 - 5 ? - do zapłaty 01 lipca 2024 - 5 ? - do zapłaty Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Prawie gotowe! Mimo gołego betonu i obdrapanych ścian, jestem już prawie po przeprowadzce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Zastała mnie niemiła niespodzianka - ktoś w ramach żartu położył mi na wycieraczkę psią kupę i przykrył to gazetą... Moja odruchowa reakcja - wziąłem to w rękę, nie spodziewałem się, że coś będzie pod spodem? Nie chce nikogo obwiniać, ale na klatkę wprowadził się jeszcze jeden nowy obywatel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 9 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Stało się, po przebojach i niemiłych sytuacjach wprowadziłem się i umeblowałem nowe mieszkanie. Czas na jakąś imprezę i parapetówkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 9 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 00:44 Oliwier przed wizjer widzi lunatykującego sąsiada. Z tyłu postury @Henryk Ziemiański, twarz niestety niewidoczna. Sąsiad kieruje się na drugie piętro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Ostatnie dni były nad wyraz spokojne. Oliwier Dymarski czuje w kościach, że szykuje się coś wielkiego. Z rana skończył montaż rolet antywłamaniowych, teraz tylko musi poszukać kogoś kto sprzedaje podwójne zamki w drzwiach. Edytowane 14 Maja 2024 przez Oliwier Dymarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 17 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Niestety nadal nie udało mi się znaleźć godnego zaufania dostawcy zamków antywłamaniowych. Postanowiłem zostawić jak jest i zamontować kraty antywłamaniowe od środka mieszkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 18 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 (edytowane) Dnia 18.05.24 odbywa się skromna impreza urodzinowa na którą wszyscy czujcie się zaproszeni, pojawił się nawet szef NKI @Waksman, to będzie dobry czas. Edytowane 18 Maja 2024 przez Oliwier Dymarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 18 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Do drzwi mieszkania nr 12 przy ulicy Głównej 12 w Czekoladowicach zapukał sam Kaspar Waksman-Dëter, który przyjechał do swojego przyjaciela Oliwiera z okazji jego urodzin. Ubrany raczej luźno stał na wycieraczce, która niedawno była centrum wydarzeń federalnych... @Oliwier Dymarski Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 18 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Oliwier Dymarski podszedł do drzwi i otworzył je z szerokim uśmiechem na twarzy. Widząc swojego przyjaciela, rozłożył ramiona w geście powitania. - Kaspar! Jak miło cię widzieć! - zawołał, przytulając go serdecznie. - Dziękuję, że przyszedłeś, to dla mnie bardzo ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 18 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Kaspar ochoczym krokiem wszedł do środka i uściskał swojego kolegę - Mi również bardzo miło! Dzięki za zaproszenie. - wtem poklepał Oliwiera po plecach i rozpłaszczył się. Następnie odwrócił się do niego i wręczył mu butelkę wina, które trzymał w ręku - Trzymaj. Wiem, że nie chciałeś prezentów ale nie mogłem się powstrzymać. Muratyckie, prosto z winnicy w Opaczu, rocznik 1952. Podobno bardzo dobre. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 18 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 - Wow, dziękuję, Kaspar! To naprawdę wyjątkowy prezent - powiedział z uznaniem, podziwiając etykietę na butelce. - Muratyckie wino z rocznika 1952, to musi być coś specjalnego. Naprawdę nie musiałeś, ale bardzo to doceniam. Postawił butelkę na stoliku w salonie, obok innych przekąsek i napojów, które przygotował na wieczór. - Siadaj, rozgość się - kontynuował, wskazując na wygodną kanapę. - Mam nadzieję, że reszta gości też niedługo dotrze. Chcesz teraz spróbować tego wina, czy może zacząć od czegoś innego? Mam jeszcze trochę świetnej whisky, którą dostałem od kuzyna i trochę zielonych brokułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 18 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 "Oliwier, to dla mnie przyjemność móc podarować coś wyjątkowego na taką okazję" ? powiedział z uśmiechem, zerkając na etykietę butelki - "Wino z 1952 roku to rzeczywiście rarytas, cieszę się, że ci się podoba." Kaspar wtem usiadł na kanapie, czując się komfortowo w przytulnym salonie Oliwiera - "Wiesz co, może na razie spróbujmy tej whisky od twojego kuzyna?" ? zaproponował - "Jestem ciekaw, jak smakuje... A co do zielonych brokułów, to świetny pomysł na przekąskę." - mówiąc rozglądał się po pokoju, zauważając starannie przygotowane przekąski i napoje. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 18 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 - Zielone brokuły to zawsze dobry pomysł - zażartował, idąc w stronę szafki z alkoholami. -Ale myślę, że whisky też zrobi furorę. Wyciągnął butelkę whisky i dwie szklanki, nalewając po solidnej porcji dla siebie i Kaspara. Następnie podał jedną szklankę swojemu gościowi i usiadł obok niego na kanapie. - No to za zdrowie i za wspaniałe 22 lata! - powiedział, unosząc szklankę w toaście. - Mam nadzieję, że wieczór będzie pełen niezapomnianych chwil. Oliwier wziął łyk whisky, delektując się jej bogatym smakiem. - Naprawdę dobra, mój kuzyn wie, co wybiera ? stwierdził z zadowoleniem. - A co do tych przekąsek, to jeszcze nie wszystko. Mam tu jeszcze kilka niespodzianek. Ale najpierw opowiedz mi, co u ciebie słychać? Coś ciekawego się ostatnio wydarzyło? Oliwier spojrzał na Kaspara z zainteresowaniem, gotów słuchać nowinek od swojego przyjaciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 19 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 - "No, whisky zawsze robi furrorę, przyjacielu!" - zażartował Kaspar. Gdy Oliwier podał mu szklankę whisky wzniósł ją, i krzyknął - "Najlepszego, Oli! Oby ci się wiodło!" - po tych słowach wychylił całą zawartość szkliwa jednym łykiem. Następnie ocierając usta ściereczką, powiedział - "Oj tak, twój kuzyn ma świetny gust!" - odchrząknął wtedy, i kontynuował - "No u mnie powiem ci, że wszystko dobrze. Z nadzieją patrzę w przyszłość bo czuję, że zbliżają się lepsze czasy Oliwier. - uśmiechnął się, opuścił głowę na chwilę, i odrzekł - "A ty jak tam się trzymasz? Jak ci idzie sprawa z legalizacją?" - zapytał z zaciekawieniem. @Oliwier Dymarski Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 19 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 - Nie najlepiej - odpowiedział Dymarski - Konserwatyści ciągle rzucają kłody pod nogi, nie rozumieją, że legalizacja wyniesie II FN na wyższy poziom. W końcu ciągle rząd narzeka, że nie ma wpływów do skarbu państwa, że nie ma za co finansować nauki, z czego inwestować. Ale co zrobić, konserwa to konserwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 19 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 "No tu masz rację. Oni tylko umieją narzekać, a do działania nie ma nikogo. Ja mam nadzieję, że oni pójdą po rozum do głowy, i zalegalizują. Bo jak nie to o jakimś dużym proteście trzeba będzie pomyśleć, przecież zwolenników legalizacji jest dużo" - odrzekł w połowie przegryzając soczystego ogóra, którego wziął ze stołu z przekąskami - "Mmm! Ależ przepyszny ogór! Gdzie kupiłeś takie?" - zapytał ze zdumieniem w oczach swojego towarzysza. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 19 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 "To ogórki z mojej plantacji szparagów w Nadmorzycach, po sezonie sadzimy kilka krzaczków - oczywiście ogórków - aby przedłużyć możliwość zatrudnienia imigrantów z poza Federacji... W ich rodzinnych stronach to sama bieda i głód, co roku jak ich wysyłam po sezonie, to mi ich szkoda. Ale takie niestety życie. - odpowiedział Oliwier - Chcesz może przepis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwier Dymarski Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Upojeni whisky goście obudzili się dopiero następnego dnia w południe, wszyscy opuścili mieszkanie Dymarskiego, a on sam wrócił do swojego codziennego trybu życia. Na swoich social mediach podziękował wszystkim za hojne prezenty i obiecał, że dalej będzie kontynuował lepszą zmianę w II FN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi