Artur Kardacz 47 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Od pewnego czasu trwa poszukiwanie modelu samolotu, spełniającego specyfikację myśliwca wielozadaniowego. W kręgu zainteresowania dowództwa znajdowały się dwie maszyny. Produkowany przez rodzimy przemysł MontAir 183 oraz winkulisjka Ardeda. Jako attache wojskowy przeprowadziłem analizę obu maszyn i sporządziłem ocenę ich przydatności. Obecnymu Dowódcy i JKM Bolesławowi przesyłam raporty. Proszę o zapoznanie się z nimi i opinię. Ze względu na istotny charakter sprawy, rekomenduję niezwłoczne rozpoczęcie produkcji. Specyfikacja maszyn https://drive.google.com/file/d/1NeIxXiznNE7cP1z8Dry7zCu3ftRUCPhz/view?usp=drivesdk Ocena https://drive.google.com/file/d/1jO3K9hhuynwS1pQ7pxh5cqLuzt_6UVWD/view?usp=drivesdk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański 201 Opublikowano 18 Stycznia 2024 NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Może i dla Zjednoczonych Sił coś by wykonano? Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin Vajs-Spiker Były Premier II Federacji Nordackiej Kongresman IV kadencji Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej II Prezydent II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 18 Stycznia 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 5 minut temu, Henryk Ziemiański napisał: Może i dla Zjednoczonych Sił coś by wykonano? Całe szczęście że to nie w kompetencji Prezydenta leży taka decyzja do podjęcia. Abstrahując od tego zastanawiam się czy może @Artur Kardacz byłby zainteresowany jakąś formą współpracy czy to w opracowaniu naszego własnego Nordackiego "Eurofightera" lub np broni pancernej albo jakiejkolwiek innej. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Kardacz 47 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Do Hawilandu oddelegowany zostałem jako oficjalny przedstawiciel Winkulii. Pomoc Zjednoczonym Siłom Zbrojnym leży poza moimi kompetencjami. Dopóki nasze państwa nie nawiążą współpracy w tej sprawie, nie ma możliwości na jakąkolwiek pomoc z mojej strony. Prywatnie też nie chcę mieszać się w żadne współprace (z całym szacunkiem dla Szanownego Pana Alberta). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 18 Stycznia 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 30 minut temu, Artur Kardacz napisał: Do Hawilandu oddelegowany zostałem jako oficjalny przedstawiciel Winkulii. Pomoc Zjednoczonym Siłom Zbrojnym leży poza moimi kompetencjami. Dopóki nasze państwa nie nawiążą współpracy w tej sprawie, nie ma możliwości na jakąkolwiek pomoc z mojej strony. Prywatnie też nie chcę mieszać się w żadne współprace (z całym szacunkiem dla Szanownego Pana Alberta). Noted Ale w razie czego jestem otwarty na jakąś wspórce. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi