August de la Sparasan 448 Opublikowano 21 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2025 Drodzy Obywatele! W dniu dzisiejszym, dosłownie kilka minut temu opublikowano wyniki wyborów prezydenckich w II Federacji Nordackiej. Jak już Wam zapewne wiadomo, nowym Prezydentem został Jego Ekscelencja @Bolesław Kirianóo von Hohenburg. Serdecznie gratuluję Prezydentowi - Elektowi w imieniu swoim i rządu. Jestem nadto przekonany, iż jest to początek nowej nordackiej epoki wyniesienia współpracy na linii Rząd - Prezydent na zupełnie nowy poziom. August de la Sparasan, premier 1 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 704 Opublikowano 21 Listopada 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2025 Kurwa!!! Jak to przegrał przecież było że wygra!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!! Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że waksmanujemy, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te hohenburgi 1 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 322 Opublikowano 21 Listopada 2025 Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2025 Bravo Zulu! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Benedykt Skrzynecki 84 Opublikowano 21 Listopada 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2025 Niech żyje Prezydent! 2 JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł Klon @Artur Kardacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 448 Opublikowano 23 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2025 (edytowane) My, to jest Prezydent II Federacji Nordackiej Bolesław Kiranóo von Hohenburg oraz Premier II Federacji Nordackiej August de la Sparasan zapraszamy wszystkich obywateli Nordaty na obchody Święta Zjednoczenia Unii i Federacji, które odbędą się w dniu 24 listopada br. w Wielkim Mieście Achkov (Komarchia Nordacka) oraz w Mieście Wydzielonym Los Alexos. Częścią obchodów 7. rocznicy połączenia I Federacji Nordackiej z Unią Nordaty Północnej będzie złożenie doczesnych szczątków v-śp. Kamiljana Harlina w Krypcie Imperialnej pod Cerkwią Kiryjską pw. Pionierów Westlandzkich w centrum dzielnicy Central Palace w Los Alexos. Zapraszamy również obywateli państw sąsiednich, sojuszniczych i zaprzyjaźnionych, w szczególności natomiast Jego Wieliczestwo Niebiańskiego Cesarza Imperium Nandyjskiego Petri Romanaava oraz Jego Ekscelencję Ministra Stanu Związku Winkulijskiego Burka von Trinitz. Liczymy, że uroczystość ta doprowadzi do umocnienia wszechnordackiej przyjaźni i wspólnoty, jak też będzie okazją do refleksji nad upamiętnianymi wydarzeniami. August de la Sparasan, premier Edytowane 23 Listopada 2025 przez August de la Sparasan 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 091 Opublikowano 23 Listopada 2025 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2025 (-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg VI Prezydent II Federacji Nordackiej 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 448 Opublikowano 11 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2025 Drodzy Obywatele! Właśnie zakończyła się rejestracja komitetów w wyborach do Kongresu II Federacji Nordackiej. Za mniej niż siedem godzin rozpocznie się proces wyborczy do tej szacownej instytucji. Uznałem, że warto wykorzystać ten czas na podziękowanie i pożegnanie. Oczywiście do zaprzysiężenia następnego Rządu upłynie jeszcze kilka dni, jednak warto spróbować ustanowić nową dobrą tradycję wcześniej niż za późno. Nie wiem, kto będzie następnym Premierem Nordaty, mogę jedynie założyć, że nie będę to ja, jako, że od miesięcy deklarowałem już niejednokrotnie, w tym publicznie, iż chciałbym po zakończeniu (mimo trudności udanej) służby dla obywateli II Federacji zacząć stopniowo wycofywać się z życia politycznego. Tym samym teraz, gdy jest ku temu okazja, dziękuję Wam, Obywatele, za powierzone mi zaufanie i wsparcie. Dziękuję również Rządowi za pełną sukcesów pracę. Jestem pewien, że z jej efektów korzystać będą Rządy kolejne przez dalszy, oby jak najdłuższy, żywot II Federacji Nordackiej. Nie jest to, jak już wspominałem, równoznaczne z natychmiastowym zaprzestaniem wykonywania naszych obowiązków - wywiązywać się z nich będziemy zgodnie z konstytucją: aż do wybrania nowego rządu. Rzecz jasna będziemy też, jak zwykle, czujnie obserwować przebieg wyborów, do czego - również jak zwykle - zachęcamy też każdego z Obywateli. A tymczasem - dziękujemy raz jeszcze. Nasze triumfy są Waszymi triumfami. August de la Sparasan, (jeszcze) premier 3 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 396 Opublikowano 23 Grudnia 2025 NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2025 (edytowane) Cytat KOMUNIKAT PREMIERA II FEDERACJI NORDACKIEJ Z DNIA 23 GRUDNIA 2025 Premier II Federacji Nordackiej informuje, że w dniu jutrzejszym wygłosi orędzie świąteczno-noworoczne o godz. 12:00. (-) abp. Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan Premier II Federacji Nordackiej Edytowane 23 Grudnia 2025 przez Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Premier II Federacji Nordackiej Kongresman VIII Kadencji Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi