Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miasto Gaudium, 2023. listopada dzień 6.

spacer.png

WNIOSEK
o przystąpienie do II Federacji Nordackiej

Szanowny Ministrze Spraw Zagranicznych!

Jako reprezentant Westlandczyków składam wniosek o akcesję Państwa Westland do II Federacji Nordackiej. W kraju odbyło się już referendum akcesyjne, w którym - przy rekordowej frekwencji - większość obywateli opowiedziała się za wejściem w struktury Nordaty jako podmiot zdolny do prowadzenia własnej polityki zagranicznej. Dlatego też prosimy o rozpoczęcie procedury akcesyjnej jako wspólnota autonomiczna.

Liczymy na niezwłoczną odpowiedź władz II Federacji Nordackiej na nasz wniosek.

Z wyrazami estymy

spacer.png

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Achkiv, 1 stycznia 2024 RR.

MSW.png

ODPOWIEDŹ
Na wniosek Cesarza Westlandu

Wasza Cesarska Mość,

Rada Ministrów II Federacji Nordackiej przychyla się do wniosku, tak samo zresztą jak przy okazji wniosku o akcesję Insulii. Zapraszam tym samym do wynegocjowania traktatu akcesyjnego, który zadowoli zarówno narody Westlandu, jak i obywateli i władze II Federacji Nordackiej.

Pozdrawiam,
Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Minister Spraw Zewnętrznych
II Federacji Nordackiej

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"