Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Szanowni Posłowie, dzisiaj jako marszałek-senior mam zaszczyt rozpocząć I Posiedzenie Pjothigu II Kadencji. Projekty ustaw proszę zgłaszać w tym wątku, a zostanie ona dopisana. Porządek obrad: Wybór Marszałka Pjothigu - w trakcie Przechodzimy zatem do punktu pierwszego, proszę o zgłaszanie kandydatur na Marszałka Pjothigu. Zgłoszenia przyjmowane będą do jutra, godziny 13:00 Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Bolesław Lwie Serce (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieczysław Hałw 3 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłaszam swoją kandydaturę na Marszałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 195 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko Marszałka Pjothigu. piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Rozpoczynam głosowanie nad tymi dwoma kandydaturami, proszę o wstawienie "X" w miejscu nawiasów przy kandydacie na którego chcą państwo zagłosować: Cytat Mieczysław Hałw [ ] Piotr Jankowski: [ ] (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Mieczysław Hałw [ ] Piotr Jankowski: [X] Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 195 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Mieczysław Hałw [ ] Piotr Jankowski: [X] piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 2 godziny temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Mieczysław Hałw [ ] Piotr Jankowski: [X] z tego co wiem to pan nie jest Posłem, dlaczego pan głosuje? (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 11 minut temu, Bolesław Lwie Serce napisał: z tego co wiem to pan nie jest Posłem, dlaczego pan głosuje? Przepraszam, wcześniej trwały dyskusje partyjne nad wyglądem listy i niedokładnie zapamiętałem swoje na nim miejsce przez co byłem przekonany, że otrzymałem mandat. Wychodzi Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roman Octopic Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Mieczysław Hałw [ ] Piotr Jankowski: [X] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieczysław Hałw 3 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Mieczysław Hałw [X] Piotr Jankowski: [ ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Ja wstrzymuje się od głosu, niniejszym informuje że marszałkiem został @Piotr Jankowski, przekazuje mu władzę w Pjothigu. 1 (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 195 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Szanowni Panowie Posłowie! Przede wszystkim dziękuję za zaufanie jakim mnie Panowie obdarzyli. Mam nadzieję, że za mojej kadencji nasz parlament, tak jak to zresztą zaznaczałem w czasie kampanii wyborczej, nie stanie się miejscem niepotrzebnych kłótni, ale przestrzenią do dialogu, w której zrodzą się projekty śmałych reform, pozwalające zbudować nowy, wolny Hawiland. Pierwszą, niezwykle istotną reformą, którą należy w naszym kraju przeprowadzić jest uchwalenie nowej konstytucji, której wstępny szkic przekazałem już Jego Króewskiej Wysokość Bolesławowi. Jeszcze dzisiaj postaram się postaram się przedstawić jej najnowszy projekt. Ze względu na zbliżający się okres świąteczny, będący czasem częstych epidemii realiozy, zapraszam do debaty na temat tego projektu, która potrwa do 6 stycznia, natomiast 7 zostanie ona poddana pod głosowanie, następnie 14 stycznia przeprowadzimy głosowania nad pozostałymi projektami ustaw. Jeśli mają Panowie jakiekolwiek uwagi, bądź wnioski formalne proszę o zgłaszanie ich w tym wątku. 1 1 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi