Jüri Aaslaid 11 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 0312210011 NIO: 0312210011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Witajcie. Mam pomysł na utworzenie konkursu piosenki "Nordavision Song Contest", w skrócie Nordawizji. Każdy kraj z naszego kontynentu miałby możliwość zgłoszenia utworu. Pierwsza edycja odbyłaby się w stolicy Muratyki, Zwierzogrodzie. Regulamin konkursu jeszcze nie jest ogłoszony, aczkolwiek co myślicie o takiej idei? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 343 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Oj tak. Zdecydowanie jestem za. Fajnie będzie jak Nordata będzie miała swój konkurs piosenki, bo tegoroczne Our Sound niby jest ale go nie ma... W czym potrzebuje Pan pomocy? Ja się deklaruję! Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 I ja także oferuję swoją pomoc. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jüri Aaslaid 11 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 0312210011 NIO: 0312210011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Jak najbardziej, pomoc się przyda, w szczególności z zaproszeniem reszty krajów do uczestnictwa w Nordawizji, resztę dam radę ogarnąć sam. Myślę że również za niedługo pojawi się przykładowy regulamin konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Cytat REGULAMIN NORDAWIZJI 1. Nordawizja jest konkursem muzycznym odbywającym się na terenie kontynentu Nordackiego. 2. Każde państwo Nordaty ma prawo do zgłoszenia jednej piosenki. 3. Piosenka do Nordawizji powinna odbywać się w państwowej selekcji/konkursie, aby piosenka zdążyła zostać przedstawiona w określonym czasie. 4. Nordawizja musi odbyć się przynajmniej raz w roku w określonym czasie. 4.1. Czas konkursu określa organizator/założyciel przedsięwzięcia. 5. Z Nordawizji można wykluczyć państwo, które nie złożyło propozycji swej piosenki w określonym czasie. 6. Zwycięską piosenkę wyłania się poprzez głosowanie. 7. Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania. Tutaj taka moja luźna propozycja. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 343 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 O. Ładny taki, minimalistyczny. Mi się podoba. Tylko tak, propozycja @Piotr Pawłow nie nadaje się na taki pełnoprawny regulamin no bo wiadomo, jest luźną propozycją. Ale jest idealnym poglądem na to co regulamin powinien zawierać. Teraz trzeba tylko ładnie wszystko rozpisać i bajlando! 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jüri Aaslaid 11 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 0312210011 NIO: 0312210011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Teraz pojawia się pytanie, jaki jest nasz target muzyczny? celujemy w nowości(piosenki z okresu do dwóch,trzech lat), czy chcemy mieć więcej możliwości w jeżeli chodzi o muzykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Uważam, że zarówno Nowości czyli tak zwana TOPka jak i Hity ponadczasowe będą bardzo dobre. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jüri Aaslaid 11 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 0312210011 NIO: 0312210011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Regulamin Nordavision Song Contest 1. Konkurs Nordavision Song Contest, niżej wspominany skrótem NSC jest konkursem apolitycznym. 2. Kraje mogą wybierać swoich reprezentantów oraz utwory w dowolny sposób. (Krajowe preselekcje, wybór wewnętrzny) 3. Na konkurs każdy kraj wysyła po dwie piosenki do dwóch osobnych kategorii. Pierwszą z nich są piosenki do roku 2018, druga kategoria to utwory od 2018 roku wzwyż. 4. Utwory nie mogą przekraczać 4 minut. 5. Konkurs dzielimy na dwie osobne kategorie muzyczne które są osobno punktowane prze narodowe Jury oraz telewidzów. 6. Każdy kraj z Nordaty ma możliwość zgłoszenia się do konkursu, z określonym przez organizatora wyprzedzeniem przed datą finału. 7. W razie nieogłoszenia reprezentanta do podanej daty, kraj zostaje usunięty z listy uczestników aktualnej edycji. 8. Każdy kraj ma obowiązek oddać głos poprzez ustalone przez dany kraj jury punkty najpóźniej dzień przed finałem. 9. Punktacja narodowego Jury wygląda następująco: 10,13,15 dla trzech innych państw. 10. Telewidzowie również będą mieli możliwość oddania głosu, bez możliwości głosowania na własny kraj. 11. Duel jest ostatnią częścią konkursu między faworytami obu kategorii. 12. Zwycięzca Duelu jest zarazem zwycięzcą całego konkursu. 13. Kraj który wygrywa NSC w danej edycji zostaje przypisany jako organizator w następnej odsłonie konkursu. 14. Organizator wspomaga kraj który zajmuje się bieżącą edycją. Składam propozycję takiego regulaminu, co o nim sądzicie? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinrich von Wattzau 134 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 19 godzin temu, Piotr Pawłow napisał: Uważam, że zarówno Nowości czyli tak zwana TOPka jak i Hity ponadczasowe będą bardzo dobre. ? Gdyby nie było uwzględnionych hitów ponadczasowych, to bym się zawiódł. Ale ogólnie pomysł w dziesiątkę trafiony. (-) Heinrich von Wattzau, prezes Organizacji Food-Net, burmistrz miasta Bazylice, poseł na Sejm II kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 1 minutę temu, Heinrich von Wattzau napisał: Gdyby nie było uwzględnionych hitów ponadczasowych, to bym się zawiódł. Ale ogólnie pomysł w dziesiątkę trafiony. Hity ponadczasowe to jest must have w tym przypadku. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinrich von Wattzau 134 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 33 minuty temu, Jüri Aaslaid napisał: Regulamin Nordavision Song Contest 1. Konkurs Nordavision Song Contest, niżej wspominany skrótem NSC jest konkursem apolitycznym. 2. Kraje mogą wybierać swoich reprezentantów oraz utwory w dowolny sposób. (Krajowe preselekcje, wybór wewnętrzny) 3. Na konkurs każdy kraj wysyła po dwie piosenki do dwóch osobnych kategorii. Pierwszą z nich są piosenki do roku 2018, druga kategoria to utwory od 2018 roku wzwyż. 4. Utwory nie mogą przekraczać 4 minut. 5. Konkurs dzielimy na dwie osobne kategorie muzyczne które są osobno punktowane prze narodowe Jury oraz telewidzów. 6. Każdy kraj z Nordaty ma możliwość zgłoszenia się do konkursu, z określonym przez organizatora wyprzedzeniem przed datą finału. 7. W razie nieogłoszenia reprezentanta do podanej daty, kraj zostaje usunięty z listy uczestników aktualnej edycji. 8. Każdy kraj ma obowiązek oddać głos poprzez ustalone przez dany kraj jury punkty najpóźniej dzień przed finałem. 9. Punktacja narodowego Jury wygląda następująco: 10,13,15 dla trzech innych państw. 10. Telewidzowie również będą mieli możliwość oddania głosu, bez możliwości głosowania na własny kraj. 11. Duel jest ostatnią częścią konkursu między faworytami obu kategorii. 12. Zwycięzca Duelu jest zarazem zwycięzcą całego konkursu. 13. Kraj który wygrywa NSC w danej edycji zostaje przypisany jako organizator w następnej odsłonie konkursu. 14. Organizator wspomaga kraj który zajmuje się bieżącą edycją. Składam propozycję takiego regulaminu, co o nim sądzicie? Moim zdaniem idealny. 1 (-) Heinrich von Wattzau, prezes Organizacji Food-Net, burmistrz miasta Bazylice, poseł na Sejm II kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joahim von Ribertrop 41 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 1412210018 NIO: 1412210018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Z kronikarskiego obowiązku i dla samej uciechy ponarzekania jacy to Południowcy są źli bo sobie przypisują autorstwo rzeczy które nie są ich autorstwem to dodam, że Nordawizja już raz się odbyła, jeszcze w FN. Teoretycznie powinien ją teraz robić Volkain ale obawiam się że nigdy się tego nie doczekamy, więc może lepiej serio ją zróbcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 343 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Jüri Aaslaid napisał: Składam propozycję takiego regulaminu, co o nim sądzicie? Idealny. Prosty, przejrzysty, dla każdego zrozumiały - w punkt. Godzinę temu, Joahim von Ribertrop napisał: Z kronikarskiego obowiązku i dla samej uciechy ponarzekania jacy to Południowcy są źli bo sobie przypisują autorstwo rzeczy które nie są ich autorstwem to dodam, że Nordawizja już raz się odbyła, jeszcze w FN. Teoretycznie powinien ją teraz robić Volkain ale obawiam się że nigdy się tego nie doczekamy, więc może lepiej serio ją zróbcie. Tiaaaa, tyle że tam organizował to Wespucci, a on wiadomo jaki jest. Niby robi, ale z niechęcią, ale żeby nie było, że nic nie robi. Wyrok dla Żmigrodzkiego pisze już prawie miesiąc, także tak. Juri natomiast jest osobą aktywną i chętną do działania, także on tego problemu nie powinien mieć ? 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joahim von Ribertrop 41 Opublikowano 5 Grudnia 2021 NIO: 1412210018 NIO: 1412210018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 13 minut temu, Waksman napisał: Tiaaaa, tyle że tam organizował to Wespucci, a on wiadomo jaki jest. Niby robi, ale z niechęcią, ale żeby nie było, że nic nie robi. Wyrok dla Żmigrodzkiego pisze już prawie miesiąc, także tak. Juri natomiast jest osobą aktywną i chętną do działania, także on tego problemu nie powinien mieć ? No ja mówię - weźta to zróbta, tylko pamiętajta, że już kiedyś coś takiego było. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatima Popow-Chojnacka 41 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 21:13, Jüri Aaslaid napisał: Regulamin Nordavision Song Contest 1. Konkurs Nordavision Song Contest, niżej wspominany skrótem NSC jest konkursem apolitycznym. 2. Kraje mogą wybierać swoich reprezentantów oraz utwory w dowolny sposób. (Krajowe preselekcje, wybór wewnętrzny) 3. Na konkurs każdy kraj wysyła po dwie piosenki do dwóch osobnych kategorii. Pierwszą z nich są piosenki do roku 2018, druga kategoria to utwory od 2018 roku wzwyż. 4. Utwory nie mogą przekraczać 4 minut. 5. Konkurs dzielimy na dwie osobne kategorie muzyczne które są osobno punktowane prze narodowe Jury oraz telewidzów. 6. Każdy kraj z Nordaty ma możliwość zgłoszenia się do konkursu, z określonym przez organizatora wyprzedzeniem przed datą finału. 7. W razie nieogłoszenia reprezentanta do podanej daty, kraj zostaje usunięty z listy uczestników aktualnej edycji. 8. Każdy kraj ma obowiązek oddać głos poprzez ustalone przez dany kraj jury punkty najpóźniej dzień przed finałem. 9. Punktacja narodowego Jury wygląda następująco: 10,13,15 dla trzech innych państw. 10. Telewidzowie również będą mieli możliwość oddania głosu, bez możliwości głosowania na własny kraj. 11. Duel jest ostatnią częścią konkursu między faworytami obu kategorii. 12. Zwycięzca Duelu jest zarazem zwycięzcą całego konkursu. 13. Kraj który wygrywa NSC w danej edycji zostaje przypisany jako organizator w następnej odsłonie konkursu. 14. Organizator wspomaga kraj który zajmuje się bieżącą edycją. Składam propozycję takiego regulaminu, co o nim sądzicie? Moim zdaniem bez sensu dwie kategorie. Nie wiem po co to xd Dla mnie powinna być jedna piosenka i tyle. PS. Mogę pomóc przy organizacji, o ile będę w stanie ? 1 ( ? ) Fatima Popow-Chojnacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinrich von Wattzau 134 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 18 minut temu, Fatima Marcjan-Chojnacka napisał: Moim zdaniem bez sensu dwie kategorie. Nie wiem po co to xd Dla mnie powinna być jedna piosenka i tyle. Taa...typowa Fatima XD A tu źle, a może jeszcze trochę tu, a po co tamto. Post ma charakter żartu od razu mówie. A według mnie dwie kategorie lepsze. Jest urozmaicenie. (-) Heinrich von Wattzau, prezes Organizacji Food-Net, burmistrz miasta Bazylice, poseł na Sejm II kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 343 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 59 minut temu, Fatima Marcjan-Chojnacka napisał: Moim zdaniem bez sensu dwie kategorie. Nie wiem po co to xd Dla mnie powinna być jedna piosenka i tyle. PS. Mogę pomóc przy organizacji, o ile będę w stanie ? Dwie kategorie są po to, żeby można było wyłonić najlepszą piosenkę ponadczasową i najlepszą piosenkę współczesną. W Our Sound przez jedną kategorię nie było się w stanie wyłonić czegoś takiego. No poza tym Pan @Jüri Aaslaid chce być oryginalny, bo jeszcze mu jacyś sarmaci zarzucą plagiat ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatima Popow-Chojnacka 41 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 No jestem w stanie zrozumieć ale jednak jestem tak średnio nastawiona ? Ale jak zadecydujecie, to tak będzie xd ( ? ) Fatima Popow-Chojnacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jüri Aaslaid 11 Opublikowano 8 Grudnia 2021 NIO: 0312210011 NIO: 0312210011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Moim zdaniem dwie kategorię to bardzo dobry pomysł na urozmaicenie konkursu. W ten sposób Nordavizja może przykuć większą uwagę dla całej społeczności, w porównaniu gdyby miały tylko startować najnowsze wydania utworów. Z chęcią zaproszę do współpracy, myślę że to będzie dość rozbudowany konkurs, więc im więcej rąk do pracy tym lepiej :3 Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Jüri Aaslaid 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sophie 57 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zaimki: ona/jej Zaimki: ona/jej Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Z tego co wiem to ma powstać Stemplowa wersja podobnego konkursu. Ma to być Ogólnomikronacyjna Eurowizja. Może by poczekać na powstanie tego, a nie mnożyć konkursy. No ale też nie wiadomo kiedy, i czy wogóle to powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinrich von Wattzau 134 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 15 minut temu, Natasya ?sa Waksman-Dëter von Sarm napisał: Z tego co wiem to ma powstać Stemplowa wersja podobnego konkursu. Ma to być Ogólnomikronacyjna Eurowizja. Może by poczekać na powstanie tego, a nie mnożyć konkursy. No ale też nie wiadomo kiedy, i czy wogóle to powstanie. Gdzie ma powstać takowa? (-) Heinrich von Wattzau, prezes Organizacji Food-Net, burmistrz miasta Bazylice, poseł na Sejm II kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sophie 57 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zaimki: ona/jej Zaimki: ona/jej Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 5 minut temu, Heinrich von Wattzau napisał: Gdzie ma powstać takowa? Wiem tyle, że ma powstać i, że będzie działać w oparciu o Stempla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinrich von Wattzau 134 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Natasya ?sa Waksman-Dëter von Sarm napisał: Wiem tyle, że ma powstać i, że będzie działać w oparciu o Stempla Tamto to będzie lista przebojów. Edytowane 11 Grudnia 2021 przez Heinrich von Wattzau (-) Heinrich von Wattzau, prezes Organizacji Food-Net, burmistrz miasta Bazylice, poseł na Sejm II kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Piechota 40 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Może stwórzmy własną listę przebojów. Tymoteusz Dostojewski vel Piechota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi