Waksman 1 339 Opublikowano 2 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 Umiłowani w Unii Nordackiej! Rewolucyjny system prasowy autorstwa sławetnego @Sheldon Anszlus Lovelace na stronie głównej jest praktycznie w fazie ostatniej, tj. ukończenia. Jeśli dobrze pójdzie w weekend powinien zostać udostępniony dla wszystkich, a co za tym idzie system artykułów na forum zostanie wyłączony i w całości przeniesiony na stronę główną. Jest jednak jedna sprawa, którą musimy wspólnie ustalić. Każdy artykuł będzie przypisywany do instytucji. W niedalekiej przyszłości, gdy moduł instytucji zostanie dokończony ich właściciele i pracownicy będą mogli pod ich szyldem umieszczać artykuły. Zanim to nastąpi wszystkie artykuły będą wrzucane do instytucji powszechnej do której każdy zarejestrowany ma dostęp. No i właśnie - jak powinna się ona nazywać? Nie nazwiemy jej przecież "Plac Stołeczny" ani coś w tym stylu, bo się zleci sarmacka swołocz i zacznie szczekać, że ich plagiatujemy. Na tą chwilę nazwa tej instytucji została zmieniona na "Unia Nordacka", jednak według mnie to jest zbyt oczywista nazwa... Moja propozycja - "Plac Jedności" ? A państwo jakie macie propozycje? @Obywatel Unii Nordackiej 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Drenin 306 Opublikowano 3 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 Tak się też zastanawiam, czy może koniecznie musi być to "Plac". Choć to pewnie też zależy, do czego chcielibyśmy się odnosić. Czy to do miejsca realnego i udawać, że dostajemy gazety na placu, czy raczej może bardziej elektronicznie, czy może jeszcze inaczej. 1 Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 3 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 Kiedyś gdzieś jak była dyskusja o coś, chyba o druki potwierdzeń Banku Pollinu padła kandydatura Pela Nandera jako honorowego patrona Nordaty przez stworzenie jej na swoich mapach na podstawie Rohanu. Podbijam więc pomyseł, bo takich bohaterów ogólnonordackich można na palcach jednej ręki liczyć. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 3 Marca 2023 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 20 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Kiedyś gdzieś jak była dyskusja o coś, chyba o druki potwierdzeń Banku Pollinu padła kandydatura Pela Nandera jako honorowego patrona Nordaty przez stworzenie jej na swoich mapach na podstawie Rohanu. Podbijam więc pomyseł, bo takich bohaterów ogólnonordackich można na palcach jednej ręki liczyć. W sumie ciekawy pomysł. Ja jestem za. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfred Fabian von Tehen-Dżek 39 Opublikowano 3 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 W Sarmacji jest Park Stołeczny, nie Plac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 4 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Pewnie już dawno go zabetonowali więc można uznać go za Plac ? 1 4 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 4 Marca 2023 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 4 godziny temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Pewnie już dawno go zabetonowali więc można uznać go za Plac ? ?????? Może zamiast się odnosić do miejsca czy osoby, będzie to po prostu "Głos Nordaty", w końcu każdy będzie mógł wydać tam swoje opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 4 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 No właśnie, tutaj musimy podjąć decyzję czy chcemy tą nazwą odnosić się do miejsca, osoby czy do... Niczego. Propozycja Sheldona jest chyba najbardziej neutralną i przekonującą tutaj (przynajmniej mnie), ale z drugiej strony pociąga mnie propozycja nazwania instytucji "Placem im. Pela Nandera". Chociaż ten plac to już taka dość powszechna nazwa... Może lepiej jakiś skwerek jak już? Żeby jednak podjąć decyzję utworzyłem na stronie głównej głosowanie, które rozpocznie się o 17:00 i zakończy jutro o 23:59. Uprawnieni do oddania głosu są wszyscy z rangą @Obywatel Unii Nordackiej, także zachęcam i zapraszam ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 4 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Cytat Miejsca + Osoby (np. "Plac im. Kalkila Kramasza") No ale wiesz Ty co... 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 7 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Halo halo, bo już niedzieli nie na od dwóch dni, kiedy wyniki...? Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 17 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Halo halo, bo już niedzieli nie na od dwóch dni, kiedy wyniki...? Najmocniej przepraszam, miałem wczoraj opublikować wyniki ale totalnie wypadło mi to z głowy. Ogólnie nastąpił remis między nazwą od miejsca, a nazwą neutralną (3:3). Proponuję więc pomyśleć nad propozycjami z obydwu kategorii aby następnie utworzyć ostateczne głosowanie w którym, mam nadzieję, weźmie więcej osób niż w tym minionym. Moje propozycje: nazwa od miejsca - "Skwer Północny", nazwa neutralna - "Brama Nordacka/Nordaty". Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 8 Marca 2023 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Może coś w stylu: Dziennik Muratycki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 2 godziny temu, Femme Mystere napisał: Może coś w stylu: Dziennik Muratycki? Raczej coś bardziej nordackiego... ja swój pomyseł natomiast podtrzymuję Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 3 godziny temu, Femme Mystere napisał: Może coś w stylu: Dziennik Muratycki? Tak jak kulega Bolesław wspomniał - tu szukamy nazwy raczej Nordackiej, bez ukierunkowania na dany kraj ? 25 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Raczej coś bardziej nordackiego... ja swój pomyseł natomiast podtrzymuję Czyli...? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Femme Mystere 170 Opublikowano 8 Marca 2023 NIO: 1609230032 NIO: 1609230032 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 To może dziennik nordacki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 8 Marca 2023 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Mnie tam podoba się propozycja @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, może nazywanie takiego miejsca czyimś nazwiskiem jest oklepane ale podoba mi się wykorzystanie nazwiska na tyle ważnego dla wszystkich mieszkańców Nordaty a zarazem nie powiązanej tak mocno z żadną z nich. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheldon Anszlus Lovelace 102 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: ta osoba/tej osoby Zaimki: ta osoba/tej osoby Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Z mojej strony dodam tylko tyle, że nazwa nie powinna też być zbyt długa, żeby ładnie się prezentowała i nie była skomplikowana. Nie zapominajmy, że nie ma on odciągnąć uwagi od tytułu artykułu. Przyznam, że ładnie wyglądają nazwy z imieniem kogoś, lecz w tym przypadku próbowałbym coś w stylu głos nordaty. Dziennik nie brzmi dla mnie jak coś gdzie każdy może opublikować swoje zdanie, bardziej jak zapiska z historii co się już wydarzyło, a chyba nie chcecie się ograniczać do przeszłości? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Była ankieta, została podjęta decyzja. Wykluczyliśmy możliwość nazwania tej instytucji czyimś nazwiskiem dlatego proszę o powstrzymanie się od rzucania takimi propozycjami, bo te po prostu nie będą brane pod uwagę. Mamy zgłoszone: Skwer Północny, Brama Nordaty, Brama Nordacka, Dziennik Nordacki. Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje do zgłoszenia? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 8 Marca 2023 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Wszędzie place,parki, skwery, chodniki i deptaki. Mam taką nietuzinkową propozycję, można by zapożyczyć z łaciny "forum" (rynek) i nazwać miejsce dyskusji właśnie Forum (jakieś tam) jak miało to miejsce w starożytnym Rzymie. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 8 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 13 minut temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Wszędzie place,parki, skwery, chodniki i deptaki. Mam taką nietuzinkową propozycję, można by zapożyczyć z łaciny "forum" (rynek) i nazwać miejsce dyskusji właśnie Forum (jakieś tam) jak miało to miejsce w starożytnym Rzymie. Pomysł dobry, ale samo słowo "Forum" kojarzyć się z miejscem w którym teraz piszemy. Już lepiej będzie użyć polskiego "Rynek", wtedy na stronie głównej nie będzie napisane "Forum" w kilku miejscach ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 11 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 To jak? Mamy jeszcze jakieś inne propozycje? Czekam do godziny 20:00. Potem zrobię głosowanie ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vladimir Agucko Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Może folwark? Bo i zwierzęta czasem mogą się pojawić. W cale nie nawiązuję do Folwarku zwierzęcego. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 11 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 No, tak jak powiedziałem, tak zrobiłem - utworzyłem głosowanie w systemie, które rozpocznie się o 23:59 dnia dzisiejszego, i zakończy 24 godziny później. Zachęcam wszystkich @Obywatel Unii Nordackiej do oddania głosu ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vladimir Agucko Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Niestety, nie mogę wziąć udziału...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 339 Opublikowano 12 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 41 minut temu, Vladimir Agucko napisał: Niestety, nie mogę wziąć udziału...? Ankieta jest dostępna dla Obywateli państw Unii Nordackiej. Z tego co wiem, Pan aktualnie nie posiada obywatelstwa żadnego takiego kraju. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi