• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
0 votes
Guests cannot vote
Odrzucono

Wniosek o Rozum i Godność Mikronauty

• Wyświetleń: 73
  • Dodano:

Szanowne, wspaniałe, kochane NKI,

wnoszę o natychmiastowe zakończenie żartu jakim jest google authenticator. Tak, powstał na fali oburzenia Aferą Dymarskiego, ja wszystko rozumiem, ale takie środki ostrożności powinny być tymczasowe i już dawno wygasnąć - jeśli istnieje obawa ponownego nieautoryzowanego korzystania z konta któregoś z adminów to sugeruję objęcie tym obowiązkiem to konto, na którym takie rzeczy się uprzednio działy. A jeśli nie chcecie w ogóle usuwać bezsensownego "zabezpieczenia", to zamieńcie na takie, które W OGÓLE DZIAŁA. Bo obecne nie działa. Na początku wymagana weryfikacja z obrazkiem w ogóle się nie wyświetlała (nie wiem jak teraz), a co drugi raz autoryzacja w ten czy inny sposób w ogóle nie przechodzi. Doszło do tego, że przy KAŻDYM logowaniu do panelu admina żeby zmienić najmniejszą rzecz muszę odpalać na PC emulator z tą aplikacją, bo jej odpowiednik na mobilu zwyczajnie odmawia współpracy. Dziś nawet z emulatorem nie zadziałało, mimo że mam 100% pewności że przy każdej z trzech prób wpisywałem odpowiednią kombinację 6 pożal się Jahwe cyfr (błąd był chyba ze względu na brak spacji w środku, która wcześniej uzupełniała się sama). Teraz nie mogę się zalogować bo forum postanowiło że 3 próby to wystarczająco żeby mnie odciąć od panelu na godzinę xD

obraz.png 

Rodzaj zgłoszenia

Techniczne - FORUM
  • Nie lubię tego! 1

Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

Nie. NKI to organizacja, która ponad wszystko stawia bezpieczeństwo użytkowników i swoich pracowników. Weryfikacja dwuetapowa to coś, co towarzyszy nam od lat i nikomu nie sprawia problemów, oprócz ciebie. Kod QR się nie wyświetla, też nie wiem dlaczego, ale dla takiego przypadku przewidziana jest opcja ręcznego wpisania kodu, który łączy logowanie z kodem w aplikacji. Tyle ode mnie.

• Nie lubię tego! 1

Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Weryfikacja dwuetapowa to coś, co towarzyszy nam od pojedynczego kryzysu i nikomu nie daje korzyści, oprócz ciebie. 

Jakie korzyści daje mi weryfikacja dwuetapowa? XD

Problemem jest wciskanie enteru zamiast klikanie na przycisk. Nie wiem czemu odrzuca to kod. Żeby przyjęło kod, trzeba kliknąć na przycisk. 

• Lubię to 1