Waksman 1 343 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Drodzy obywatele, szanowni mieszkańcy, stało się. Muratyka weszła w fazę głębokiego kryzysu demograficznego, którego bezpośrednim następstwem jest wprowadzenie Stanu Nadzwyczajnego, które właśnie zostało zostało zatwierdzone przez Sejm Muratycki. Co się zmienia? W praktyce wcale nie dużo. Od tej pory kadencja Prezydenta @Albert Fryderyk de Espada ulega bezterminowości, również moja. Ponad to, ja oraz Pan Prezydent sprawujemy władzę reprezentacyjną, ustawodawczą oraz sądowniczą. Za obopólną zgodą możemy wydawać akty prawne o mocy ustaw każdego typu. Sejm Muratycki podlega zawieszeniu na okres trwania Stanu Nadzwyczajnego. Jeśli ktoś chce zasięgnąć jednak języka prawnego - odsyłam do rozdziału piątego naszej prześwietnej Konstytucji. Aczkolwiek jak tak myślę... @Albert Fryderyk de Espada, chyba Pana Sędziego @Daniel Krak możemy zostawić, nie? Jeśli ktoś ma jakieś pytania, albo wyraża chęć pomocy Muratyce w tym kryzysie - to zachęcam do ich zadawania oraz działania na rzecz IV Republiki! 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Płatonowicz Ordyński Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Panie Prezydencie, Panie Marszałku Wielki, Kiedy władze przewidują powrót do demokracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 060 Opublikowano 16 Lipca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 39 minut temu, Waksman napisał: Aczkolwiek jak tak myślę... @Albert Fryderyk de Espada, chyba Pana Sędziego @Daniel Krak możemy zostawić, nie? Oczywiście że pan @Daniel Krak pozostanie Sędzią Sadu Najwyższego i dalej będzie mógł on pełnić tę funkcję. 10 minut temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał: Panie Prezydencie, Panie Marszałku Wielki, Kiedy władze przewidują powrót do demokracji? Obawiam się że nie prędko, zwłaszcza że liczba aktywnych obywateli to 2, a z takimi zawrotnymi liczbami demokracja nie działa za dobrze. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 343 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 17 minut temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał: Panie Prezydencie, Panie Marszałku Wielki, Kiedy władze przewidują powrót do demokracji? Cóż... Dla mnie sytuacją w której byłbym skory do odwołania Stanu Nadzwyczajnego to sytuacja w której Muratyka ma conajmniej 5-6 aktywnych obywateli. Może kiedyś się to uda... Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Płatonowicz Ordyński Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Kiedyś na pewno się uda, miejmy nadzieję, że jak najszybciej. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Krak 5 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Cieszę się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi