Robert Drenin 306 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Poniżej znajduje się Układ Okresowy Pierwiastków. 3 1 Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 No powiem, wyszło bardziej niż dobrze. Teraz wszystkie sarmackie i leockie instytuty naukowe mogą się wstydzić 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Drenin 306 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 W dniu 7.07.2022 o 13:05, Bolesław Domu Kirianóo napisał: No powiem, wyszło bardziej niż dobrze. Teraz wszystkie sarmackie i leockie instytuty naukowe mogą się wstydzić A dziękuje. Nie ukrywam, iż pogładam pewne nadzieję, że Czesnoradzkie Instytuty Naukowe z biegiem czasu zyskają dość dużą wartość w mikroświecie, choć przyszłość pogaże realia. Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Proponuję jeszcze aby w uznaniu ogromnych zasług Szanownego Roberta Drenina nazwać nasz układ właśnie Tablicą Drenina. Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Płatonowicz Ordyński Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 6 godzin temu, Bolesław Domu Kirianóo napisał: Proponuję jeszcze aby w uznaniu ogromnych zasług Szanownego Roberta Drenina nazwać nasz układ właśnie Tablicą Drenina. Bardzo dobry pomysł! Gratuluję świetnego pomysłu i realizacji układu okresowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Drenin 306 Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 W dniu 8.07.2022 o 15:02, Bolesław Domu Kirianóo napisał: Proponuję jeszcze aby w uznaniu ogromnych zasług Szanownego Roberta Drenina nazwać nasz układ właśnie Tablicą Drenina. Ogólnie to ja nie czuję potrzeby, aby go nazywać moim nazwiskiem. Dla mnie jest to obojętne i taka nazwa, jaka przyjmie się dla Układu Okresowego Pierwiastków, to taka może mi odpowiadać. 20 godzin temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał: Gratuluję świetnego pomysłu i realizacji układu okresowego. A dziękuję. ? Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Czy ja jestem niedowidzący czy koppmar to zupełnie nowy pierwiastek? https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=23&t=1040&p=35775#p35775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Molotin 183 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Jak tak czytam, to na to wygląda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Drenin 306 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 3 godziny temu, Heinz-Werner Grüner napisał: Czy ja jestem niedowidzący czy koppmar to zupełnie nowy pierwiastek? https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=23&t=1040&p=35775#p35775 Dobrze, że Towarzysz o tym pisze, bo szczerze chyba gdzieś by mi to umknęło. W takim wypadku będę musiał się skontaktować z Leocką Akademią Nauk w sprawie niezbędnych danych o samym jeszcze pierwiastku, które ułatwią mi umiejscowienie nowego pierwiastka w Układzie Okresowym. 1 Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 W dniu 7.12.2022 o 16:11, Robert Drenin napisał: Dobrze, że Towarzysz o tym pisze, bo szczerze chyba gdzieś by mi to umknęło. W takim wypadku będę musiał się skontaktować z Leocką Akademią Nauk w sprawie niezbędnych danych o samym jeszcze pierwiastku, które ułatwią mi umiejscowienie nowego pierwiastka w Układzie Okresowym. Moją rolą, jako mikronacyjnego "spamera" jest informować o "mozliwościach popełnienia współpracy i dobrej zabawy". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Drenin 306 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Nie ukrywam, że się trochę dziwnie czułem dodając nowy pierwiastek do tablicy, ale opisy są, właściwości określone zostały, nie pasujące do innych, więc inaczej się nie da, jak po prostu dodać nowy pierwiastek. Natomiast taka jedna uwaga. Koppmar został oznaczony do grupy "właściwości nieznane". To wynika z jednego faktu, mianowicie nie określono jeszcze, do jakiej grupu pierwiastków (typu półmetale, metale przejściowe itd.) należałby. Natomiast same właściwości jak wiadomo, zostały podane na konferencji. (A tak na marginesie z poza narracji. Jak widać, Mikronacyjny Układ Okresowy Pierwiastków zaczął nabierać barw bardziej fantastycznych, a właściwie to zaczął naginać trochę prawa przyrody. Ale jakby nie patrzeć, to wszystkie potencjalne odkrycia w mikroświecie pierwiastków z okresu 8 już będą raczej tylko rozszerzeniem Sci-Fi, a niżeli prawdziwą nauką). 1 Towarzysz Robert Drenin Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 W dniu 20.12.2022 o 21:11, Robert Drenin napisał: (A tak na marginesie z poza narracji. Jak widać, Mikronacyjny Układ Okresowy Pierwiastków zaczął nabierać barw bardziej fantastycznych, a właściwie to zaczął naginać trochę prawa przyrody. Ale jakby nie patrzeć, to wszystkie potencjalne odkrycia w mikroświecie pierwiastków z okresu 8 już będą raczej tylko rozszerzeniem Sci-Fi, a niżeli prawdziwą nauką). Jak dla mnie to po prostu zaczyna to nabierać mikronacyjnego klimatu. Niech Kamerad zwróci uwagę, że koppmar jest opisany, a 95% innych pierwiastków już niekoniecznie miało cokolwiek z mikronacjami wspólnego, poza samą nazwą odtematyczną. Jak to wygląda w realu czy jak nie powinno w mikroświecie nie ma żadnego znaczenia. To jest świat wirtualny własnie, rządzi się swoimi prawami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi