Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 19 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Zainspirowany projektami mundurów tworzonych przez pana @Piotr Romanow zainteresowałem się delikatnie jak kwestia mundurów ma się mać w strukturach WAR. Tak więc stworzyłem zarys oraz koncepcję munduru: Projekty nie posiadają jeszcze żadnych oznaczeń, te się jeszcze pojawią. Projekty zostały stworzone dla Wojsk Lądowych ale dla pozostałych formacji myślałem by jedynie zmienić kolory, szary dla Sił Powietrznych oraz granatowy dla Marynarki Wojennej. Ewentualnie pomyślałbym nad zmianą nakrycia głowy dla poszczególnych formacji. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 21 Maja 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Ładne takie, typowo zielone. A coś żeby pójść w barwy narodowe? Połączenie białego, czerwieni muratyckiej i czarnego? Da się coś z tego ulepić? ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Ładne, bardzo ładne. Mnie czeka tworzenie nowej matrycy, ponieważ kratki mnie zaczynają ostatnimi chwilami strasznie denerwować... Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Na tą chwilę to jedynie propozycje, ale szykuję jeszcze inną wersje z goła inną, troszeczkę będzie w niej odnośnik do mojej militarnej kariery z czasów RZP. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Pan @Waksman być może będzie pamiętał moje propozycje dla stopni wojskowy z dawnych czasów. Edytowane 22 Maja 2022 przez Albert Fryderyk de Espada AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 13 minut temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Pan @Waksman być może będzie pamiętał moje propozycje dla stopni wojskowy z dawnych czasów. Wygląda jak mundur Oficera Armii Imperium Galaktycznego. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Teraz, Piotr Romanow napisał: Wygląda jak mundur Oficera Armii Imperium Galaktycznego. ? Trochę, od Imperium dziadka Palapajna zapożyczyłem oznaczenia stopni wojskowych. Sam mundur wzorowałem na uniformach z filmowej adaptacji Duny. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 22 Maja 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 22 minuty temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Pan @Waksman być może będzie pamiętał moje propozycje dla stopni wojskowy z dawnych czasów. Coś tam pamiętam, jakby przez mgłę. Nalegam jednak na stworzenie alternatywnej wersji w kolorystyce narodowej ? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 23 minuty temu, Waksman napisał: Coś tam pamiętam, jakby przez mgłę. Nalegam jednak na stworzenie alternatywnej wersji w kolorystyce narodowej ? Nie wiem czy o to dokładnie chodziło ale dość ciężko jest mi zmieszać czarny biały oraz czerwony. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 22 Maja 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 1 godzinę temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Nie wiem czy o to dokładnie chodziło ale dość ciężko jest mi zmieszać czarny biały oraz czerwony. W mundurze wyjściowym nie bardzo pasują kolory narodowe, postawiłbym na kolorystykę rodzajów Sił Zbrojnych tj. Zielony - Wojska Lądowe, Stalowy/Granatowy/Niebieski - Siły Powietrzne, Czarny/Biały - Marynarka Wojenna. Robienie kolorowanki z munduru nie ma sensu i nie dodaje nic. Jeśli chodzi o narodowe barwy można wykorzystać herb, czy też flagę na ramieniu. Osobiście jednak skłaniałbym się, aby na barku pojawił się herb Muratyki, niżeli flaga. (Taka moja luźna uwaga.) 1 Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 23 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 20 godzin temu, Piotr Romanow napisał: W mundurze wyjściowym nie bardzo pasują kolory narodowe, postawiłbym na kolorystykę rodzajów Sił Zbrojnych tj. Zielony - Wojska Lądowe, Stalowy/Granatowy/Niebieski - Siły Powietrzne, Czarny/Biały - Marynarka Wojenna. Robienie kolorowanki z munduru nie ma sensu i nie dodaje nic. Jeśli chodzi o narodowe barwy można wykorzystać herb, czy też flagę na ramieniu. Osobiście jednak skłaniałbym się, aby na barku pojawił się herb Muratyki, niżeli flaga. (Taka moja luźna uwaga.) Co racja to racja, teraz faktycznie wygląda jak mundur Imperium Galaktycznego. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 23 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 23 godziny temu, Piotr Romanow napisał: W mundurze wyjściowym nie bardzo pasują kolory narodowe, postawiłbym na kolorystykę rodzajów Sił Zbrojnych tj. Zielony - Wojska Lądowe, Stalowy/Granatowy/Niebieski - Siły Powietrzne, Czarny/Biały - Marynarka Wojenna. Robienie kolorowanki z munduru nie ma sensu i nie dodaje nic. Jeśli chodzi o narodowe barwy można wykorzystać herb, czy też flagę na ramieniu. Osobiście jednak skłaniałbym się, aby na barku pojawił się herb Muratyki, niżeli flaga. (Taka moja luźna uwaga.) Tak sobie jeszcze posiedziałem, pomyślałem i wpadłem na głupi ale ciekawy pomysł. Oczywiście takie mundury są bardzo fikuśne i miejsc gdzie można ich używać można wyliczyć na palcach jednej ręki ale co gdyby właśnie takie fikuśne mundury dać jakieś gwardii reprezentacyjnej, gdyż osobiście planowałem stworzyć jakąś formację wojskową która będzie sobie stać przy budynkach państwowych i na jakiś różnych ceremoniach. Im takie fikuśne mundurki nie specjalnie będą przeszkadzać. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 23 Maja 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 2 minuty temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Tak sobie jeszcze posiedziałem, pomyślałem i wpadłem na głupi ale ciekawy pomysł. Oczywiście takie mundury są bardzo fikuśne i miejsc gdzie można ich używać można wyliczyć na palcach jednej ręki ale co gdyby właśnie takie fikuśne mundury dać jakieś gwardii reprezentacyjnej, gdyż osobiście planowałem stworzyć jakąś formację wojskową która będzie sobie stać przy budynkach państwowych i na jakiś różnych ceremoniach. Im takie fikuśne mundurki nie specjalnie będą przeszkadzać. Fikuśne mundurki mogą zaburzyć klasycyzm i ład świata. XD A tak szczerze mówiąc nigdy nie przepadałem za kolorowymi mundurami, także wydaje mi się, że wszystko zależy od potrzeb i czy chce Herr Präsident uderzać bardziej w klimat XIX wieku czy chce nowoczesnej gwardii. Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 25 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) To jeszcze tak na dobry zakończenie dnia przygotowałem zestawienie koncepcji mundurów dla wszystkich trzech formacji wojska: - Wojska Lądowe - Siły Powietrzne - Marynarka Wojenna Edytowane 26 Maja 2022 przez Albert Fryderyk de Espada AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 26 Maja 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Mundur Sił Powietrznych wygląda bosko ?? A co powiesz na dodanie gdzieś tam naszego WAR-owskiego krzyża? Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 8 godzin temu, Waksman napisał: A co powiesz na dodanie gdzieś tam naszego WAR-owskiego krzyża? Taki też był plan, krzyż na czapkę a godło na barku. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 26 Maja 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Bardzo fajne mundury, ode mnie mogę jeszcze dodać, że gdyby został użyty gradient w celu "że tak powiem" cieniowania wyglądałyby jeszcze bardziej realistycznie. ? Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 50 minut temu, Piotr Romanow napisał: Bardzo fajne mundury, ode mnie mogę jeszcze dodać, że gdyby został użyty gradient w celu "że tak powiem" cieniowania wyglądałyby jeszcze bardziej realistycznie. ? Niestety robię to na tyle jak umiem więc cudów bym się nie spodziewał. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 26 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) Cóż, w trakcie robienia mundurków wyszło że nie potrafię zrobić godła na barku tak aby wyglądał uczciwie a może to po prostu dlatego że kolory aż tak bardzo się gryzą, nie mam pojęcia. Udało się za to jakoś wpasować krzyż WAR. Plus dorzuciłem berecik w dwóch wariantach kolorystycznych z pierwszego projektu ale mam jeszcze jeden pomysł na ciekawe nakrycie głowy przez które jeszcze bardziej będzie to wyglądać jak Imperium Galaktyczne, ba przez to że @Piotr Romanow o tym wspomniał to zastanawiam się czy nie pożyczyć sobie peleryny jaką mieli Admirałowie w Imperium lub np. Orson Krennick. Edytowane 26 Maja 2022 przez Albert Fryderyk de Espada 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 31 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Najnowsza aktualizacja munduru imperialnego. Dodałem pelerynę/płaszcz o którym wspominałem i próbuję umieścić nasz krzyż wojskowy na klamrę od pasa. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 31 Maja 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Zastanawiam się czy nie wyeksponować krawędzi peleryny tym samym odcieniem co krawędzie munduru aby była lepiej widoczna. Jakieś opinie ? AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 No mundur bajeczny! Ta peleryna utwierdza mnie w przekonaniu, że nasza armia będzie miała klasę ? 7 godzin temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Zastanawiam się czy nie wyeksponować krawędzi peleryny tym samym odcieniem co krawędzie munduru aby była lepiej widoczna. Jakieś opinie ? W sumie dobry pomysł. Wg. mnie taka czarna obwódka zwiększy widoczność dla osób korzystających z ciemnego motywu. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 2 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 (edytowane) No dobrze zobaczmy jak to się teraz prezentuje. Edytowane 2 Czerwca 2022 przez Albert Fryderyk de Espada AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 3 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Kolejna aktualizacja na dobry koniec dnia. Spróbowałem stworzyć baretki z rangami oraz rozpiskę dla nich. Na tę chwilę jedynie dla Wojsk Lądowych ale liczba i podział dla Marynarki Wojennej pokrywa się z Wojskiem Lądowym więc wystarczy zmienić jedynie nazwy. SZEREGOWY STARSZY SZEREGOWY KAPRAL STARSZY KAPRAL PLUTONOWY SIERŻANT STARSZY SIERŻANT MŁODSZY CHORĄŻY CHORĄŻY STARSZY CHORĄŻY STARSZY CHORĄŻY SZTABOWY PODPORUCZNIK PORUCZNIK KAPITAN MAJOR PODPUŁKOWNIK PUŁKOWNIK GENERAŁ BRYGADY GENARAŁ DYWIZJI GENERAŁ HÖRENKOMMENDANT WAR I jeszcze pogląd na mundurze. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez Albert Fryderyk de Espada AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 4 Czerwca 2022 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Mundury galowe są w zasadzie gotowe, w związku z tym spróbowałem też zrobić coś co będzie bardziej użyteczne dla naszych żołnierzy czyli pancerze/mundury polowe. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi