Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

99633905753129536.png

Szanowny Ministrze Spraw Zagranicznych,

z przykrością odnotowałem fakt wykreślenia Kotliny Edelweiss z listy Państw uznawanych przez II Federację Nordacką.
Powodem jeszcze większego zaniepokojenia jest dla mnie brak przedstawienia jakichkolwiek przesłanek tejże decyzji.
Mimo braku szczególnej współpracy pomiędzy naszymi krajami, jako Edelweiss jesteśmy przekonani, że utrzymywanie przyjaznych relacji pomiędzy mikronautami jest fundamentem rozwoju całego Pollinu.

Wyrażam więc przekonanie, że uargumentowanie Waszej decyzji pomoże nam lepiej zrozumieć zaistniałą sytuację.

Z poważaniem
Szef Departamentu Dyplomatycznego Kotliny Edelweiss
(-) Joachim Cargalho

Edytowane przez Joachim Cargalho
Opublikowano
W dniu 21.07.2026 o 11:06, Joachim Cargalho napisał(a):

99633905753129536.png

Szanowny Ministrze Spraw Zagranicznych,

z przykrością odnotowałem fakt wykreślenia Kotliny Edelweiss z listy Państw uznawanych przez II Federację Nordacką.
Powodem jeszcze większego zaniepokojenia jest dla mnie brak przedstawienia jakichkolwiek przesłanek tejże decyzji.
Mimo braku szczególnej współpracy pomiędzy naszymi krajami, jako Edelweiss jesteśmy przekonani, że utrzymywanie przyjaznych relacji pomiędzy mikronautami jest fundamentem rozwoju całego Pollinu.

Wyrażam więc przekonanie, że uargumentowanie Waszej decyzji pomoże nam lepiej zrozumieć zaistniałą sytuację.

Z poważaniem
Szef Departamentu Dyplomatycznego Kotliny Edelweiss
(-) Joachim Cargalho

Szanowny Szefie Departamentu Dyplomatycznego Kotliny Edelweiss,

zapomniałem Panu odpisać, więc robię to teraz. Otóż powody wykreślenia Kotliny Edelweiss z listy Państw uznawanych przez II Federację Nordacką zostały podane w ostatnim oświadczeniu MSZ, które jest dostępne publicznie.

Pozdrawiam,
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Minister Spraw ZEWNĘTRZNYCH II Federacji Nordackiej

• Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"