• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Kandydatura na Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

Wyspa Wepsteina, 19 lutego 2026 roku

Bolesław Kirianóo von Hohenburg,

Pałac Prezydencki w Achkovie,

Komarchia Chadnordacka

PROŚBA O DESYGNACJĘ

Szanowny Panie Prezydencie,

bravo zulu! Gratuluję wygranej w wyborach. Ale to nie o tym dzisiaj piszę. Nie będę owijać w bawełnę - kraj nasz znajduje się na skraju przepaści. Zagrożenia zewnętrzne i wewnętrzne narastają z godziny na godzinę, z milisekundy na milisekundę! Za każdym rogiem czają się wrogowie, a nasze Zjednoczone Siły są w rozpadzie - całkowicie wbrew swojej nazwie!

Jako zatroskany o przyszłość narodu nordackiego patriota, nacjonalista, a nawet szowinista, czuję się zobligowany wyciągnąć swoją pomocną dłoń. Ty masz wakat na stanowisku Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił, a ja mam doświadczenie jako lider organizacji terrorystycznych, dowódca Przewrotu Lipcowego w UTN i doświadczony imbiarz. Nie wysyłam swojego CV - każdy może poczytać o moich dokonaniach wojskowych: rewolucja w Doctrinie wyzwalająca nasz kraj spod ardemskiego imperializmu, inwazja na Hergam i Alork, bohaterska obrona legalnych władz UTN w Przewrocie Sierpniowym i brutalna pacyfikacja protestujących Brandyjczyków. 

Dość już mamy stania na peryferiach polityki światowej. Czas na odważne i ambitne działania, w tym od strony militarnej. Nie pożałujesz desygnowania mnie na Głównodowodzącego. Ludzie srają na profesjonalizację i biurokratyzację wojska. Potrzebujemy uwolnić potencjał narracyjny zwykłych ludzi i postawić na milionową armię z dwoma czołgami, zamiast na sprzęt za miliony nordów dla dwóch żołnierzy.

Z rewerencją
    Sługa Adanosa
    Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan.

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    • Kocham to! 1
    • Wow 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

•   Zaimki: męskie

Achkov, 19 lutego 2026 RR.

God%C5%82o_Nordata.png

Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan Niehohenhuj, 

Wyspa Wepsteina

Szanowny Panie!

Dzięki za gratulacje, doceniam. Nie będę się rozwlekał: Pańska kompetencja jest niekwestionowana, a brutalność niezrównana. Działając w dobrej wierze i licząc, że będzie Pan silną ręką prowadzić sprawy Zjednoczonych Sił i ich zjednoczoną siłą poskramiać wrogów Nordaty Zwycięskiej, desygnowałem Pana na Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił. Przywróć nordackie ramię zbrojne do poziomu espadzkich standardów.

Z szczerą sympatią i urzędową rezerwą,

(-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg
    VII Prezydent II Federacji Nordackiej

• Lubię to 1
    • Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"